Statistici
Numarul de vizite 2580

Dumitroaiei Mihaela

Articole ale acestui autor
Intrebari frecvente despre viata sexuala la femei
Factorii psiho-socio-emoţionali afectează funcţia sexuală la femeie? Da, factorii psiho-socio-emotionali afecteaza viata sexuala la femei. Printre acestia se numara:
Citeste mai mult
Vaccinarea si sarcina
Bolile infectioase au repercusiuni grave asupra binomului materno-fetal, iar vaccinarea are ca scop evitarea infectiei prin producerea de anticorpi specifici. Bolile infectioase virale sau bacteriene pot actiona asupra embrionului dupa varsta sarcinii sau gravitatea infectiei:
Citeste mai mult
Sarcina si dietele
Dezvoltarea oului in cursul celor noua luni de gestatie, este cel mai rapid ritm de dezvoltare din tot ciclul vital uman, ceea ce explica particularitatile metabolice si dietetice ale perioadei de gestatie.
Citeste mai mult
Infertilitatea: adevaruri si neadevaruri
Ce este infertilitatea? Infertilitatea de cuplu inseamna inabilitatea de procreere la un an de raporturi sexuale regulate, neprotejate. In 20% din cazuri infertilitatea este datorata partenerului masculin, 38% din cazuri partenerului feminin, 27% din cazuri ambilor parteneri, iar in 15% din cazuri nu se poate găsi o cauză clară a infertilităţii.
Citeste mai mult
Traumatismele la nivelul testiculelor
Testiculii sunt localizati la nivelul scrotului, fiind situati la exterior, neavand protectie osoasa sau musculara, sunt predispusi la lovire, strivire, izbire. Majoritatea traumatismelor testiculare sunt intalnite in cazul sporturilor de contact.
Citeste mai mult
Erectia
Ce este erectia? Erectia este un fenomen neuro-vascular modulat de factorii psihologici si hormonali. Anatomia structurala Tunica albugineea este o tunica fibroasa care poate suferi un fenomen de extindere in timpul tumescencei si erectiei. Este formata din colagen si elastina.
Citeste mai mult
Sistemul reproducator masculin
Sistemul reproducator masculin este alcatuit din testicule, epididim, ducte eferente, vezicule seminale, duct ejaculator si penis. Testicolul produce testosteron – 5g/zi într-o manieră inegală, inconstantă şi pulsatilă, testosteronul şi producţia de spermă scazand odată cu vârsta.
Citeste mai mult
Alaptarea in primele zile dupa nastere-alimentatia naturala
Alimentaţia naturală este ideală pentru sugar în primele luni de viaţă, deoarece laptele matern conţine toate principiile nutritive necesare, în cantităţi şi proporţii optime pentru nevoile sale, asigurându-i creşterea şi dezvoltarea.
Citeste mai mult
Diversificarea si hranirea bebelusului
PREPARATE DIETETICE FOLOSITE ÎN ALIMENTATIA SUGARULUI Branza calcica
Citeste mai mult

Pagini