Statistici
Numarul de vizite 3083

Antohe Mihaela Daniela

Articole ale acestui autor
Galactoreea
Galactoreea se defineste ca fiind o secretie fiziologica la nivelul sanilor, fara legatura cu sarcina sau alaptarea.  Aceasta se manifesta prin prezenta unei secretii laptoase bilaterale. Secretia mamara, desi este de obicei bilaterala si albicioasa sau transparenta, poate de asemenea sa fie unilaterala si poate sa se prezinte intr-o varietate de culori, inclusiv galbena , verzuie, maronie sau gri.
Citeste mai mult
Cancerul vaginal
Cancerul vaginal reprezinta aproximativ 3% dintre toate cancerele tractului genital feminin. Desi cancerul vaginal primitiv este rar, nu sunt mai putin frecvente nici metastazele la nivelul vaginului. Prin urmare, majoritatea cancerelor vaginale sunt metastatice, de obicei cu punct de plecare de la nivelul endometrului, colului uterin, vulvei, ovarelor, sanului, rectului sau rinichilor.
Citeste mai mult
Difteria
Difteria este o boala infectioasa determinata de un bacil gram-pozitiv, numit Corynebacterium diphtheriae. Infectia poate duce la afectare respiratorie, cutanata sau poate fi asimptomatica (starea de purtator asimptomatic).
Citeste mai mult
Infectii (posibile) in timpul sarcinii
Femeile insarcinate sunt la risc sa dezvolte infectii virale sau bacteriene. Infectiile reprezinta o problema particulara in timpul sarcinii, deoarece unele dintre acestea sunt mai severe la femeile insarcinate si pot afecta fatul sau nou-nascutul. Printre cele mai frecvente infectii care pot determina probleme serioase in timpul sarcinii se numara:
Citeste mai mult
Abces periamigdalian
Abcesul periamigdalian  este o colectie de puroi localizata intre amigdala palatina si muschii faringieni. Acesta reprezinta cea mai frecventa infectie profunda a gatului la copii si adolescenti. Abcesul periamigdalian este in general precedat de o amigdalita sau o faringita care au progresat, dar poate sa apara si fara o infectie precedenta. Fumatul pare sa fie un factor de risc pentru aceasta afectiune.
Citeste mai mult
Insuficienta renala cu evolutie cronica
Insuficienta renala cronica consta in pierderea capacitatii de eliminare a excesului de apa si a substantele reziduale din sange prin intermediul rinichilor. Pe masura ce reziduurile si apa se acumuleaza sunt afectate si alte sisteme ale organismului, putand astfel sa duca la aparitia de complicatii.
Citeste mai mult
Chist Baker, chist popliteu sau chist sinovial polipteu
Chistul Baker sau chistul sinovial popliteal, este un sac umplut cu lichid care se gaseste  in spatele genunchiului (fosa poplitee) si care apare frecvent la adulti si la copii. Acesta se prezinta sub forma unei umflaturi la nivelul fosei poplitee, care se dezvolta prin acumularea lichidului sinovial care este impins spre posterior de la nivelul articulatiei genunchiului.
Citeste mai mult
Encoprezis sau tulburarea instalarii controlului sfincterului anal
Encoprezisul sau incontinenta fecala, se refera la pierderea repetata, voluntara sau involuntara, a materiilor fecale in conditii inadecvate, de catre copiii cu varsta de 4 ani sau mai mari, varsta la care un copil ar trebui sa aibe controlul asupra actului de defecatie.
Citeste mai mult
Encefalita
Encefalita este este o afectiune mai rara, care se refera la inflamatia creierului. Este cel mai frecvent cauzata de un virus. Infectiile virale ale sistemului nervos central se pot prezenta sub forma de meningita aseptica sau de encefalita.
Citeste mai mult
Conjunctivita alergica sau alergiile oculare
Conjunctivita alergica este o afectiune relativ benigna a ochilor, care afecteaza aproximativ 20% din populatie  pe an , iar incidenta acesteia este in crestere.
Citeste mai mult

Pagini