Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/08/2021
Data stire

Suceava:Noul spital din Falticeni, aflat in constructie de 25 de ani, are nevoie de 17 milioane de lei pentru a fi finalizat


Autor: elena

Noul spital din municipiul Fălticeni, aflat în construcţie de 25 de ani, are nevoie de lucrări suplimentare în valoare de 3,4 milioane lei, pentru a putea obţine autorizaţiile de la Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat presei, joi, primarul Cătălin Coman.

Acesta a menţionat că finanţarea este prevăzută în bugetul local pe 2016, iar licitaţia pentru desemnarea firmei ce va executa lucrările se apropie de final.

Potrivit primarului, lucrările suplimentare sunt necesare ca urmare a modificărilor apărute în legislaţia din domeniul sanitar şi cea privind securitatea la incendii.

Coman a precizat că gradul de execuţie a noului spital din Fălticeni este de 90%, iar pentru finalizarea investiţiei mai este necesară suma de 17 milioane lei.

Primarul a spus că speră să obţină aceşti bani de la Ministerul Sănătăţii (MS), cu sprijinul deputatului Ioan Stan care a avut recent o interpelare în Camera Deputaţilor pe această temă, adresată ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu.

Noul spital ar urma să deservească aproximativ 150.000 de persoane din Fălticeni şi din localităţile limitrofe.

Investiţia la noul spital a demarat în anul 1991, dar lucrările au fost sistate de mai multe ori din cauza lipsei finanţării.

18-02-2016
Tip
Stiri interne