Oncologie


Cinci pacienți au dat în judecată Statul pentru a beneficia de tratament gratuit cu un medicament în regim „off-label” și au câștigat prin ordonanță președințială.

Printr-o hotărâre judecătorească pronunțată pe 28 mai 2019, Curtea de Apel București a obligat Guvernul României, Ministerul Sănătății, CNAS și Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) să le asigure celor cinci pacienți cu tumori cerebrale tratament gratuit cu un medicament în regim „off-label”.

Pentru a pronunța această sentință, instanța de judecată a constatat că, deși în luna septembrie 2018 Ministerul Sănătății inițiase un proiect de ordin privind prescripția în regim „off-label” ce fusese supus

Data eveniment:
24.06.2019 - 24.06.2019
Tip eveniment:
Specializare eveniment:

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer în parteneriat cu Asociația Pacientul 2.0, Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” și Roche România au organizat astăzi masa rotundă cu tema „Medicina personalizata în cancer: imunoterapia oncologică și rolul biomarkerilor”, care a avut loc în Amfiteatrul Institutului.

Reprezentanți ai autorităților locale, ai profesioniștilor din domeniul medical, asociațiilor de pacienți, industriei farmaceutice și presei au discutat despre cele mai noi abordari de medicina personalizată în oncologie: imunoterapiile oncologice și rolul biomarkerilor în identificarea celor mai eficiente tratamente pentru pacienții care suferă de cancer.

”Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” este singurul centru oncologic din țară acreditat de

Data eveniment:
24.06.2019 - 24.06.2019
Tip eveniment:
Specializare eveniment:

Cu ocazia zilei internaționale de luptă împotriva cancerului ovarian, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) în parteneriat cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” lansează campania #SperanțăDeViață. Aceasta campanie propune o  nouă abordare în discuția despre cancerul ovarian, respectiv eliminarea temerii de a merge la un control de specialitate. Cancerul ovarian depistat la timp poate avea o rată de supraviețuire de până la 93%.

 „În România, una dintre problemele principale care duc la depistarea tardivă a cancerului ovarian este teama de diagnostic. Majoritatea femeilor evită să meargă la medic atunci când apar primele simptome din cauza fricii unui diagnostic

Data eveniment:
08.05.2019 - 08.05.2019
Tip eveniment:
Specializare eveniment:

140 de români mor în fiecare zi de cancer, din cauza diagnosticării în stadii avansate ale bolii. Lipsa programelor de screening și informare sunt cauzele principale ale depistării tardive a cancerului.

Pentru ca lucrurile să se schimbe, pe 4 februarie de Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România trage încă o dată un semnal de alarmă în rândul autorităților pentru rezolvarea multiplelor probleme din sfera oncologiei și necesitatea unui Plan Național de Oncologie.

Din cauza deficienţelor sistemului de sănătate, în România, cancerul a ajuns să aibă cea mai mare rată a mortalităţii din ţările UE, avertizează

Data eveniment:
04.02.2019 - 04.02.2019
Tip eveniment:
Specializare eveniment:
  • 1218 oameni din 12 sate din Ardeal au beneficiat de consult și investigații medicale gratuite în cadrul campaniei ”Nu am făcut destul!”
  • Datorită acestei campanii, 990 de femei și-au făcut ecografii mamare la ele în sat, 124 au primit recomandare pentru mamografie, 109 dintre ele au mers la radiolog. Dintre ele, 12 au făcut biopsie și 3 au suferit intervenții chirurgicale.
  • Cea mai în vârstă femeie care a venit la control are 88 de ani.
  • Data ultimului control la sâni la una dintre beneficiarele programului: 1984, adică acum 34 de ani.

 

Campania de investigații medicale gratuite ”Nu am făcut destul!” inițiată de Federația Asociațiilor

Data eveniment:
12.12.2018 - 12.12.2018
Tip eveniment:
Specializare eveniment:


In perioada 27 - 30 noiembrie 2014 vor avea loc Conferintele Institutului Regional de Oncologie la Hotelul International din Iasi,organizate de: Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi, Institutul Reginal de Oncologie Iasi, Fundatia Institutului Regional de Oncologie Iasi si Colegiul Medicilor din Iasi.

Pentru inscrieri online, plati online si orice alte informatii suplimentare despre eveniment va rugam sa accesati site-ul www.oncologieiasi .ro.

Termenul l limita pentru inregistrare si trimitere rezumate este 10 octombrie 2014.

TAXE DE PARTICIPARE:

Categoria de participant:Pana pe data de 10.10.2014 Dupa 10.10.2014

primar/specialist

Data eveniment:
27.11.2014 - 30.11.2014
Tip eveniment:
Specializare eveniment:
"Oncogenetica, o noua sansa la viata?"- tema celei de-a VI-a Conferinte a Federatiei Bolnavilor de Cancer din Romania-FABC

Federatia Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) reuneste la Brasov, in perioada 27-29 iunie, in cadrul celei de-a VI-a editii a Conferintei FABC, cei mai renumiti oncologi pe plan national si international, precum si specialisti din domenii conexe ale oncologiei, alaturi de autoritati si pacienti pentru a dezbate problematica oncogeneticii si a medicinei personalizate in oncologie.

Alte subiecte dezbatute in cadrul acestei conferinte vor fi: noul Program National de Oncologie, asigurarea accesului imediat si neconditionat la tratament si investigatii, precum si

Data eveniment:
27.06.2014 - 29.06.2014
Tip eveniment:
Specializare eveniment:

In perioada 25-28 Septembrie 2013, Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" si Institutul European de Oncologie din Milano, organizeaza la Cluj a patra editie a Conferintei Internationale "Progrese in Uro-Oncologie".

Aceasta manifestare, care a devenit o traditie, are doua scopuri: incurajarea abordarii multidisciplinare in urologia oncologica si alinierea activitatii medicale din Europa de est la standardele europene dezvoltate in occident.

Conferinta va beneficia de prezenta a peste 40 de personalitati medicale din 13 tari care vor sustine importante comunicari in domeniu. Participatii vor putea urmari in direct, simultan interventii chirurgicale (robotice, laparoscopice standard, laparoscopice 3D sau prin HIFU

Data eveniment:
25.09.2013 - 28.09.2013
Specializare eveniment:

Medicii de familie din Transilvania sunt asteptati la atelierele de lucru de screening in oncologie ce au loc in luna septembrie in Targu-Mures (12-13 septembrie) si Bistrita (19-20 septembrie). Organizate sub egida Asociatiei Medisprof, seminariile aduc in discutie problematica tehnicilor de screening in cancer, subliniind importanta colaborarii intre oncologi si medicii de familie, acestia din urma fiind primele si poate cele mai importante cadre medicale in depistarea cancerului.

Screeningul in oncologie se refera la totalitatea procedurilor si examinarilor prin care se poate depista boala inaintea aparitiei simptomelor, aspect ce ajuta la descoperirea in faza incipenta a cancerului si creste sansa

Data eveniment:
12.09.2013 - 13.09.2013
Specializare eveniment:


Institutul Regional de Oncologie Iasi organizeaza in perioada 21-23 noiembrie, la Iasi, Conferintele Institutului Regional de Oncologie Iasi - CONFER 2013.


Organizator logistic: Eventer.net


La un an de la inaugurarea Institutului Regional de Oncologie Iasi dorim sa ne revedem pentru o noua manifestare oncologica interdisciplinara devenita traditionala in atmosfera inalt stimulativa a Complexulului Palas, langa Palatul Culturii din Iasi.


Teme: biologia, patologia, preventia, imagistica, stadializarea si managementul bolii canceroase derivate din cele mai semnificative studii oncologice ale anului 2013.


Termenul limita pentru trimiterea rezumatelor este 15 OCTOMBRIE 2013.


Program preliminar:


JOI, 21 NOIEMBRIE 2013


10:00 - 14:00 -

Data eveniment:
21.11.2013 - 23.11.2013
Specializare eveniment:

Pagini

Subscribe to RSS - Oncologie