Termen cautat

Ponturi pentru o lubrifiere vaginala reusita


Autor: george
Imagini

Multi dintre oameni considera ca cel mai important lucru in consumarea actului sexual consta in performantele realizate. Dar ce putem face in momentul in care constatam ca vaginul partenerei nu este sufiecient de lubrifiat pentru a permite un contact sexual lipsit de durere sau usturimi? Cel mai important este sa nu ne panicam, si sa nu dam vina pe partenera de viata sau chiar pe noi insine, caci de multe ori aceasta lubrifiere insuficienta la nivelul vaginului se poate produce datorita unor cauze fiziologice.

In mod normal, datorita stimulilor de excitare sexuali, la nivelul cavitatii vaginale fluidul vaginal se intensifica. Acest fenomen poarta denumirea de lubrifierea naturala vaginalasi are ca scop atenuarea frictiunii in momentul raprotului sexual. Mai mult decat atat este foarte important sa constientizati faptul ca la nivelul anusului nu exista secretii care sa asigure lubrifierea naturala. Prin urmare este bine sa folositi un lubrifiant pe baza de apa, astfel incat sa evitati riscul lezarii la nivel tisular.

Alegerea lubrifiantului potrivit
Moivele pentru care lubrifierea vaginala nu se produce in mod natural sunt incluse intr-o gama larga de motive, pornind de la anumite faze ale ciclului menstrual, alaptarea si pana la consumul de alcool. In astfel de situatii este bine sa apelati la produse special create pentru astfel de situatii, precum lubrifiantii. Specialistii recomandat lubrifiantii pe baza de apa, si nicidecum pe cei pe baza de ulei, precum uleiul pentru masaj, uleiul pentru bebelusi sau vaselina. Acestia pe langa faptul ca actioneaza asupra latexului din care sunt alcatuite prezervativele, sunt si foarte greu de indepartat de la nivelul pielii.

Odata ce ati ales produsul care se potriveste nevoilor dumneavoastra, este bine sa stiti ca acesta poate fi folosit si de catre partenerul dumnevoasra de viata, si nu numai pentru lubrifiere vaginala. Astfel, adaugand un strop de lubrifiant in interiorul prezervativului veti adauga un plus de senzatie actului sexual. Deasemenea daca decideti sa folositi lubrifiant pentru sex anal, este recomandat sa lubrfiati aceasta zona din belsug.

Sfatul specialistilor este ca daca folositi lubrfiant sa optati pentru un tip de prezervative mai rezistente astfel incat sa fiti siguri ca sunteti protejati de bolile cu transmitere sexuala (BTS).

Bibliografie

http://www.thesite.org/sexandrelationships/havingsex/styles/lubedup