Termen cautat

Igiena intima la barbati, un act deosebit de important


Autor: george
Imagini

In prezent igiena joaca un rol deosebit de importat in viata fiecarui om. Este insa important sa constientizam ca igiena intima la barbati este cel putin la fel de importanta, ca si igiena corporala, iar asta cu atat mai mult cu cat acestea sunt zonele organismului care vin in contact intim cu cele ale partenerului de viata in momentul actului sexual. In plus, specialistii avertizeaza ca in momentul „curatarii” zonelor intime trebuie sa tinem seama de anatomia si gradul de sensibilitate sporit al aceastora.

Pasii pe care trebuie sa ii urmeze un barbat pentru ca igiena sexuala a acestuia sa se mentina in parametrii normali sunt simpli si nu cer decat un minim de atentie. In acest sens, pentru a curata cat mai bine penisul este necesar a retractati pielea ce inveleste extremitatile acestuia, numita preput. Rolul preputului este de a acoperi glandul, astfel incat doar retractandu-l puteti curata in cat mai bine cu apa si sapun smegma, substanta de culoare albicioasa secretata de glandele aflate pe interiorul preputului. Rolul smegmei este de a lubrifia in mod natural glandul astfel incat sa amelioreze frecarea dintre acesta si preput.

Mai mult decat atat mentinerea cu rigurozitate a unei igiene intime la barbati este cu atat mai importanta cu cat decideti sa apelati la exercitii de alungire a penisului. Astfel, folosirea unui dispozitiv special creat pentru asa ceva poate constitui un factor esential de raspandire al bacteriilor, ceea ce va duce mai devreme sau mai tarziu la aparitia unei infectii. Deasemenea, specialistii sustin ca este indicat sa pregatiti penisul pentru asemenea gen de exercitii prin masarea usoara a acestuia sub un jet de apa fierbinte.

Unii barbati considera ca rezolvarea problemelor legate de igiena intima la barbati este constituita de efectuarea unei circumcizii, interventie chirurgicala ce presupune indepartarea preputului. Recurgand insa la aceasta interventie chirurgicala, penisul nu devine mai curat ci doar mai vulnerabil, intrucat unul dintre principalele roluri ale preputului este acela de a proteja glandul de mediul exterior.

Produse pentru curatarea si ingrijirea penisului

Medicii specialisti sustin ca cele mai sanatoase produse pentru ingrijirea zonei intime masculine sunt apa si sapunul. Deasemenea acestia avertizeaza asupra numeroaselor produse aparute pe piata in ultima vreme. Multe dintre ele contin alcool in exces, si prin urmare pot cauza iritatii severe ale zonelor genitale si inghinale. Cel mai bine este, ca daca va hotarati sa apelati la produsele cosmetice din comert, sa va orientati spre ceva cu un miros si compozitie cat mai naturale.

Desi nu presupune curatarea prorpiu-zisa a zonelor intime, un rol foarte important pentru mentinerea acesteia este jucat de alegerea lenjeriei intime. Cel mai sanatos material in acest sens este bumbacul datorita faptului ca retine transpiratia si permite pielii sa respire.

Igiena intima la barbati cere un minim de disciplina si multa atentie asupra produselor pe care decidem sa le alegem. In plus, este foarte important ca cel putin o data pe an sa stabilim o intalnire cu medicul specialist in vederea efectuarii testelor pentru bolile cu transmitere sexuala (BTS).

Bibliografie

http://www.bestloveguide.com/articles/sexual_hygiene_for_men.html