Termen cautat

Ejacularea intarziata la barbati, o problema pe cat de rara pe atat de delicata


Autor: george
Imagini

Ejacularea intarziata este definita in termeni medicali ca incapacitatea barbatului de a atinge punctul maxim de placere (concretizat prin ejaculare) in interiorul vaginului. In aceasta situatie barbatul reuseste sa ejaculeze, dar prin masturbare, si nu in timpul contactului sexual, acest lucru putand cauza stres, anxietate, pierderea increderii de sinesi chiar tensiune la nivelul cuplului.
Ejacularea intarziata este a treia disfunctie sexuala la barbati din punctul de vedere al incidentei, dupa impotenta si ejaculare premaura. Cu toate aceatea, desi gradul de manifestare este mult mai mic decat in cazul celorlalte doua dsfunctii, specialistii nu au reusit inca sa descopere o metoda de tratament conventionala. Prin urmare, statistic vorbind doar 58% dintre cei care sufera de aceasta disfunctie sexuala reusesc sa o trateze.

Cauzele ejacularii intarziate

Majoritatea celor care prezinta aceasta disfunctie sexuala, tind sa aiba un caracter dur si autoritar, nu numai in relatiile cu ceilalati semeni, ci mai ales la adresa propriei persoane. Mai mult decat atat persoanele care dezvolta acest tip de personalitate primesc in general, inca din copilarie o educatie foarte stricta si autoritara. Prin urmare, ajunsi la maturitate descopera ca le este foarte greu sa vorbeasca deschis despre propriile trairi, iar uneori acest fapt se reflecata chiar si in consumarea actelor sexuale. Alti factori psihologici care duc la aparitia ejacularii intarziate includ: teama unei sarcini nedorite sau ca vaginul este un loc „murdar”, homosexualitate latenta, sau o educatie religioasa stricta.
Studiile de specialitate sustin ca uneori ejacularea intarziata poate fi cauzata de anumite tratamente medicamentoase, cu precadere antidepresivele. In asemenea cazuri este recomandat sa va adresati medicului dumneavoastra specialist, pentru ca acesta sa va poate prescrie un alt tip de medicatie. In aceeasi masura, ejacularea intarziata poate sa apara si in urma unor leziuni severe la nivelul coloanei vertebrale. In aceasta situatie, barbatii pot sa ejaculeze cu ajutorul unor stimuli electrici aplicati la nivelul glandei prostate. Electroejacularea este o metoda intrebuintata cu precadere in cazul cuplurilor care incearca sa aiba copii.


Tratarea ejacularii intarziate prin terapie

Tratarea ejacularii intarziate cu ajutorul terapiei are ca scop anularea starii de anxietate resimtita de barbatul in cauza, pentru a-si recastiga gradual increderea, ajungand pana in punctul in care ejacularea sa aiba loc in inteiorul vaginului. Cea mai eficienta metoda in acest sens presuspune ca prim pas masturbrea sau jocurile erotice astfel incat barbatul sa poate atinge satisfactia sexuala, cu participarea mai mult sau mai putin directa a partenerei sale de viata. In acest fel treptat, cuplul va ajunge sa se redescopere, si sa se detensioneze, pentru ca in final barbatul sa poata ejacula in interiorul vaginului.

Expertii americani Masters si Johnson au dezvoltat un tip de terapie in trei pasi, dupa cum urmeaza:
Pasul 1. Acest prim stadiu al metodei de tratament presupune recurgerea la mangaieri si jocuri erotice, fara a implica insa contactul sexual propriu-zis.
Pasul 2. Al doilea pas al terapiei implica participarea activa a partenerei de viata, aceasta fiind cea care isi va masturba parteneul pana cand acesta va atinge climaxul placerii sexuale.
Pasul 3. in cele din urma, gradul de apropiere si incredere intre cei doi va creste intratat incat barbatul sa nu mai resimta o stare de disconfort in privinta ejacularii in interiorul vaginului.
Din pacate, specialistii nu au reusit sa descopere pana in prezent remedii medicamentoase care sa poata trata ejacularea intarziata cu succes si in timp optim.

Bibliografie

http://www.netdoctor.co.uk/sex_relationships/facts/ejaculatoryincompetence.htm

Comentarii

Ejacularea prematura e destul de frecventa in randurile barbatilor de orice varsta si se pare ca cauza principala care o declanseaza e de natura psihologica. Exista mai multe remedii temporare ale acestei afectiuni, un remediu permanent cred ca se obtine printr-o cura cu produse recomandate de medici, sport si alimentatie corespunzatoare.