Termen cautat

Dispareunia masculina una dintre cele mai frecvente disfuctii sexuale


Autor: george
Imagini

Dispareunia masculina, alaturi de impotenta, disfuntii erectile, sau tulburarile de ejaculare, intra in categoria disfunctiilor sau problemelor sexuale. Asa cum sunt ele definite in termenii de specialitate, disfunctiile sexuale sunt perturbari ale functiei si raspunslui sexual care impeidica partenerul sau chiar cuplul sa atinga satisafctia sexuala.

Statistic vorbind mai bine de 30% din populatia masculina se confrunta cu acest gen de conditii medicale, insa din fericire toate aceste disfunctii sexuale (inclusiv impotenta) pot fi tratate in ziua de astazi cu succes. Ceea ce trebuie sa faceti in momentul in care apar primele simptome ale disfuctiilor sexuale este sa va adresati medicului specialist in vederea realizarii unui examen medical amanuntit. Pe baza rezultatelor acestei examinari clinice, precum si a istoricului dumneavoastra medical, medicul dumneavoastra va stabili o metoda de tratament adecvata.

Cauze si metode de tratament pentru dispareunia masculina

  • dispareunia masculina este o disfunctie sexuala care se manifesta prin resimtirea unei senzatii acute de durere in timpul actului sexual. Spre deosebire de alte afectiuni care intra in categoria disfunctiilor sexuale, ce au la baza cauze de natura pshilogica, dispareunia masculina este de cele mai multe ori porvocata de suferinte de natura organica, precum:
  • cicatrici survenite in urma unor leziuni sau a unor interventii chirurgicale anterioare;
  • infectii gonococice;
  • fimoza fiziologica sau dobandita, sau chiar parafimoza;
  • iritatii locale, inflamatii, infectii sau micoze;
  • unele boli cu transmitere sexuala (BTS).

In functie de conditiile medicale care au dus la aparitia dispareuniei masculine, si tinand cont de rezultatele examenului medical, tratamentul va fi impus de medicul dumneavoastra de familie. In acest sens daca durerile sunt provocate de cicatrici anterioare, in functie de gravitatea si profunzimea acestora tratamentul va avea la baza fie diverse alifii si unguente speciale, fie se va interveni chirurgical.

In cazul bolilor cu transmitere sexuala, este posibil ca tratamentul sa necesite o perioada de timp ceva mai mare, precum si o ingrijire minutioasa. Tocmai de aceea pentru a preveni aceste situatii neplacute medicii specialisti recomanda sa folositi prezervativul indiferent de natura contactului sexual (vaginal, anal sau oral).

Bibliografie

http://www.sandiegosexualmedicine.com/index.php?page=male/sexual-health-problems/genital-pain
http://www.kidz.ro/articol/Tati/1941/Disfunctii-sexuale-masculine.html