Termen cautat

Ce trebuie sa stii despre impotenta


Imagini

GENERALITATI

Impotenta reprezinta persistenta imposibilitatii de a mentine o erectie care sa fie destul de satisfacatoare pentru a intretine un contact sexual. Afectiunea mai este descrisa de catre medicii specialisti sub denumirea de disfunctie erectila, astfel incat aceasta sa poata fi diferentiata de alte tulburari care sunt legate de contactul sexual, de pilda, probleme ce tin de ejacularea sau de atingerea orgasmului ori de lipsa dorintei sexuale.

Cauzele impotentei pot sa cuprinda urmatoarele:

 • incapacitatea totala de a ajunge la erectie
 • abilitatea care nu este constanta pentru atingerea erectiei
 • tendinta de sustinere doar a unor erectii foarte scurte

Variatiile expuse mai sus definesc ceea ce medicii de specialitate numesc impotenta si fac ca estimarea afectiunii sa fie una destul de dificila.

In urma cercetarilor, expertizele au concluzionat faptul ca aceasta tulburare afecteaza intre 10 si 15 milioane de americani. De pilda, in anul 1985 s-au raportat 525.000 de consultatii ambulatorii in ceea ce priveste disfunctiile erectile la Institutul Medical National de Cercetarie Ambulatorie.

Cauzele impotentei sunt, de regula, de natura organica si includ urmatoarele:

 • posibile afectiuni
 • traumatisme
 • efecte adverse ale diferitor medicamentatii

Este important de retinut faptul ca orice tip de afectiune care are capacitatea de a afecta circulatia sanguina de la nivelul organului sexual masculin manifesta potentialul de a conduce la aceasta afectiune.

Incidenta acestei afectiuni creste proportional cu varsta, astfel: este de 5% in randul barbatilor cu varsta de aproximativ 40 de ani si de 15-25% dintre barbatii care au circa 65 de ani au dezvoltat afectiunea. Aceste lucruri nu inseamna, insa, sub nici o forma, ca impotenta este o parte inevitabila a procesului de inaintare in varsta.

Impotenta este o afectiune care se trateaza in cazul tuturor grupelor de varsta, fapt care devine tot mai cunoscut. In urma consultului medical, foarte multi barbati au recapatat normalitatea in ceea ce priveste viata lor sexuala, fapt care se datoreaza tratamentelor inovatorii pentru aceasta tulburare cu o rata a succesului tot mai mare. Impotenta, alaturi de complicatiile posibile pe care afectiunea le poate genera, este tratata, de regula, de catre medicii urologi care sunt specializati in probleme care tin de tractul urinar.

CUM APARE ERECTIA?

In penis, exista doua camere - corpul cavernos - iar acestea strabat intregul organ si sunt umplute de un tesut spongios. O membrana inconjoara corpii cavernosi, membrana care poarta denumirea de tunica albugineea. Tesutul spongios are in compozitia sa tesut fibros, musculatura neteda, artere si vene. Dedesubtul corpului cavernos, este localizata uretra, canalul pentru mictionare si ejaculare.

Erectia debuteaza cu ajutorul stimularii mentale si senzoriale, astfel: impulsurile de la nivelul cerebral si cele de la nivelul nervilor regionali conduc la faptul ca musculatura corpilor cavernosi se va relaxa, drept urmare sangele va patrunde in aceasta zona si va umple spatiile libere. Aceasta circulatie a sangelui va determina ca presiunea de la nivelul corpilor cavernosi sa creasca, iar, astfel, penisul se va dilata. Tunica albugineea va sprijini captarea sangelui de catre corpii cavernosi, iar, in acest mod, erectia va fi sustinuta. Aceasta se va finaliza in momentul in care musculatura organului se contracta si patrunderea sangelui la acest nivel la fi oprita, iar canalele de iesire se vor deschide.

CAUZELE IMPOTENTEI

Avand in vedere faptul ca mentinerea unei erectii necesita mai multe evenimente, tulburarea isi poate face aparitia cand unul dintre aceste evenimente este perturbat. Secventa de evenimente necesara unei erectii include urmatoarele:

 • impulsurile nervoase de la nivelul maduvei spinarii
 • impulsurile nervoase de la nivel cerebral
 • impulsurile nervoase din regiunea organului sexual
 • raspunsul musculaturii
 • raspunsul tesuturilor fibroase
 • reactia venelor si arterelor din zona corpului cavernos

Una dintre cele mai frecvente cauze ale impotentei este afectarea arterelor, a tesutului fibros si a musculaturii netede, fapt care, de multe ori, poate fi secundar unei alte afectiuni. Paleta de afectiuni care poate insoti cauza impotentei include bolile renale, diabetul, scleroza multipla, alcoolismul cronic, arteroscleroza si bolile vasculare, acestea constituind circa 70% din cazurile de impotenta.

Un procentaj cuprins intre 30% si 50% dintre barbatii care au diabet, vor dezvolta si tulburari sexuale.

De asemenea, anumite interventii chirurgicale, cum ar fi cea pentru prostata, pot cauza traumatisme la nivelul arterelor si al nervilor din zona penisului, cauzand tulburari de natura sexuala.

Alte traumatisme la nivelul penisului, al prostatei, al maduvei spinarii, al pelvisului sau al vezicii urinare pot avea drept efect tulburarea functiei sexuale prin intermediul lezarii muschilor netezi, a nervilor, a arterelor si a tesutului fibros de la corpii cavernosi.

Afectiunea mai poate fi cauzata si de consumul anumitor medicamente cum ar fi antihistaminicele, antidepresivele, antihipertensivele, tranchilizantele, medicamentele supresive ale apetitului si cimetidina (antiulceros).

Specialistii au concluzionat faptul ca factorii psihologici sunt raspunzatori de un procentaj cuprins intre 10% si 20% din cazurile inregistrate. Factorii de natura psihologica includ sentimentul de vinovatie, depresia, anxietatea, teama unui esec sexual sau stima de sine diminuata. Peste 80% dintre cazuri sunt asociate cu astfel de factori, de multe ori, fiind niste reactii de ordin secundar a unor cauze fizice asociate.

Tulburarea functiei sexuale mai poate fi cauzata de fumat, un obicei nociv care afecteaza circulatia sangelui la nivelul arterelor si al vaselor.

Totodata, tulburarile hormonale cum ar fi diminuarea nivelului de testosteron, pot fi si ele cauzatoare.

DIAGNOSTICAREA IMPOTENTEI

Istoricul bolii pacientului

Definirea gradului si a naturii impotentei necesita un istoric sexual si medical al pacientului. Bolile care au condus la impotenta pot fi evidentiate cu ajutorul istoricului medical, iar o simpla recapitulare a celui sexual, adica o evaluare a vietii sexuale, ar putea diferentia tulburarile erectiei de cele ale organismului sau de cele care tin de dorinta sexuala.

Istoricul de droguri ilegale sau de tratamente medicamentoase poate sugera o posibila cauza chimica a impotentei. Este de retinut faptul ca efectele adverse ale medicamentelor constituie circa 25% din cazuri, iar inlocuirea sau oprirea administrarii unui anumit medicament poate vindeca simptomele impotentei.

Examinarea fizica

O examinare clinica generala poate sa sugereze anumite afectiuni sistemice. De pilda, in cazul in care penisul raspunde anormal sau deloc la un anumit fel de atingere, problema s-ar putea afla la nivelul sistemului nervos. Exista caracteristici sexuale secundare de tip anormal cum ar fi distributia pilozitatii care pot indica probleme la nivel hormonal si vor sugera faptul ca in problema este implicat sistemul endocrin.

In cazul in care exista un anevrism abdominal. problema poate fi de natura circulatorie.

Alte caracteristici anormale ale organului sexual pot fi cauzatoare ale acestei tulburari, astfel, de pilda, daca, in timpul erectiei, penisul se indoaie, acest fapt ar putea fi indicator pentru boala Peyronie.

Testele de laborator

Diagnosticarea impotentei se mai poate face cu ajutorul anumitor teste de laborator. Testarea bolilor sistemice include urmatoarele: analiza urinei, hemoleucograma completa, masurarea creatininei si a enzimelor hepatice, profilul lipidic. In cazul pacientilor care manifesta o dorinta sexuala scazuta, masurarea nivelului testosteronului la nivelul sangelui ar putea sa furnizeze informatii importante despre sistemul endocrin.

Alte teste

Anumite cauze psihologice ale impotentei pot fi relevate prin intermediul monitorizarii erectiilor care apar pe perioada somnului (tumefiere peniana nocturna). Un barbat sanatos va avea erectii involuntare pe perioada somnului, iar in cazul in care aceste erectii nocturne nu apar, cauzele impotentei sunt mai mult ca sigur de natura fizica si nu psihologica.

Insa, testul erectiilor nocturne nu este unul extrem de sigur, motiv pentru care specialistii nu au standardizat acest tip de testare si nu au stabilit vreun moment in care aceasta ar trebui aplicata in vederea obtinerii unor rezultate concludente.

Examinarea psihosociala

Examenul psihosocial care implica un interviu si completarea unui chestionar, are capacitatea de a evidentia anumiti factori de natura psihologica. Partenera pacientului ar putea fi, de asemenea, chestionata in vederea determinarii asteptarilor si a perceptiilor inregistrate pe parcursul actelor sexuale.

TRATAMENT

Cei mai multi medici de specialitate au sugerat faptul ca tratamentul impotentei respecta un tipar, indiferent daca este vorba de tratamente invazive sau de cele de tip neinvaziv. Asadar, in prima faza, orice tip de medicamentatie considerata a fi daunatoare va fi sistata. Ulterior, vor fi luate in considerare schimbarea tipului de comportament si psihoterapia, apoi vor urma dispozitivele aspirative, medicamentele cu administrare orala, injectabila la nivel local si dispozitivele care se implanteaza pe calea interventiilor chirugicale (in cazuri foarte rare poate fi vorba si despre proceduri chirurgicale efectuate la nivelul arterelor sau al venelor).

Psihoterapia

Impotenta care are cauze de tip psihologic este tratata de catre medicii specialisti prin utilizarea de tehnici care diminueaza anxietatea legata de contactele sexuale. Partenera pacientului ar putea sprijini aplicarea acestei tehnici care implica o dezvoltare treptata a stimularii si a intimitatii. Tehnicile de aceasta natura pot fi adjuvante pentru ameliorarea anxietatii, in paralel cu tratamentele impotentei care are cauze de natura organica.

Tratamentul medicamentos

Tratamentul impotentei poate fi efectuat cu ajutorul medicamentelor administrate pe cale orala, injectabile la nivelul organului sexual sau cele care sunt inserate in zona uretrei, la nivelul varfului organului.

In luna martie a anului 1998, Asociatia Medicamentelor si a Alimentelor a aprobat utilizarea substantei numita sildenafil citrat (Viagra) in vederea tratarii impotentei. Aceasta substanta se administreaza cu o ora inaintea desfasurarii activitatii sexuale, actionand prin cresterea efectelor oxidului nitric. Oxidul nitric reprezinta o substanta raspunzatoare de relaxarea muschilor netezi de la nivelul penisului pe parcursul stimularii, astfel fluxul sanguin la acest nivel va creste considerabil. Substanta sildenafil va imbunatati raspunsurile la stimularea sexuala, insa nu va declansa automat starea de erectie cum se intampla in cazul altor medicamente injectabile. Doza care se recomanda este de 50mg, medicul putand ajuta doza la 100mg sau la 25mg, in dependenta de nevoile pe care le are pacientul. Medicamentul nu se va utiliza mai mult de o singura data, zilnic.

Utilizarea testosteronului oral poate diminua disfunctia sexuala la pacientii care au un nivel scazut de testosteron. Pacientii sustin eficacitatea unor medicamente precum hidroclorid yohimbina, trazodon si inhibitori ai serotoninei si ai dopaminei, insa, studiile efectuate asupra acestora de catre specialisti nu au demonstrat eficienta lor in tratamentul pentru impotenta. In cazul in care s-au observat totusi anumite ameliorari, acestea s-ar putea datora efectului placebo, efect care desemneaza o ameliorare a anumitor simptome datorita increderii pacientului ca aceasta ameliorare va avea loc, in urma tratamentului.

Exista foarte multi pacienti care obtin potenta prin intermediul injectarii unor medicamente la nivelul organului sexual, medicamente care vor produce congestionarea penisului cu sange. Dilatatoare ale vaselor sanguine sunt, depilda, papaverina hidroclorid, fentolamina si alprostadil. Acestea pot, insa produce efecte adverse cum ar fi priapismul (erectia pesistenta mai mult de 4 ore) sau cicatrizarea. Relaxantul muscular numit niotroglicerina poate ajuta la cresterea erectiei prin frecare de suprafata organului sexual.

Inserarea unei tablete de alprostadil la nivelul uretrei consituie un sistem numit MUSE si are la baza utilizarea unui aplicator de insertie a unei pastile la nivelul uretrei, pe varful organului, pe o suprafata avand 1cm adancime. Erectia va debuta, apoi, dupa 8-10 minute si va dura circa o jumatate de ora sau o ora. Cele mai des intalnite efecte adverse ale acestui tip de preparat includ urmatoarele: dureri la nivelul testiculelor, al penisului sau a zonei dintre organul sexual si rect, senzatie de arsura sau de caldura la nivelul uretrei, sangerari minore uretrale sau hiperpigmentari, posibile inrosiri ale tegumentelor organului sexual din cauza cresterii fluxului sanguin.

Cercetarile tratamentelor medicamentoase pentru impotenta se dezvolta extrem de rapid, iar, in vederea obtinerii unor informatii privind acest domeniu, se recomanda consultul medical de specialitate.

Dispozitive pentru aspirare

Dispozitivele mecanice cu vid au drept efect producerea erectiei prin intermediul formarii unui vid partial in jurul organului sexual, fapt care va determina drenarea sangelui la nivelul acestuia, ulerior, producandu-se congestionarea si expansiunea penisului. Dispozitivul de aspirare are urmatoarele trei componente: un cilindru de plastic in care se plaseaza penisul, o pompa care va elimina aerul din cilindru si o banda elastica ce se va dispune in jurul organului sexual in vederea mentinereii erectiei dupa ce cilindrul a fost indepartat si pe parcursul actului sexual pentru a preveni refluarea sangelui de la nivelul organului sexual.

Exista si o varianta a acestui dispozitiv care presupune un invelis de cauciuc semirigid plasat la nivelul penisului si va ramane pe loc pana in momenetul cand este atinsa erectia si, apoi, pe parcursul actului sexual.

Tratamentul chirugical

Procedurile chirurgicale au trei scopuri, dupa cum urmeaza:

 • implantarea unui dispozitiv care va conduce la producerea erectiei
 • reconstructia arteriala in vederea cresterii fluxului de sange de la nivelul organului sexual
 • blocarea venelor prin care sangele poate reflua in afara penisului

Dispozitivele care se implanteaza se numesc si proteze si au ca scop restabilirea erectiei in cazul unui numar mare de pacienti care sufera de tulburarea functiei sexuale. Dezavantajele care pot aparea in cazul acestor dispozitive includ deteriorarea mecanica sau infectiile, insa problemele care tin de deteriorarea mecanica se diminueaza tot mai mult odata cu trecerea timpul datorita avansarii vertiginoase a tehnologiei.

Implantele flexibile presupun doua tije-pereche care se insereaza, prin intermediul unei interventii chirugicale, in corpul cavernos, adica in cele doua camere dispuse pe lingimea penisului. Pacientul va ajusta pozitia organului sexual mecanic, asadar va fixa astfel si pozitia tijelor, aceasta ajustare neafectand in vreun fel grosimea sau lungimea penisului.

Implantele expandabile presupun doi cilindri-pereche care se insereaza, chirurgical, la nivelul organului sexual si se pot expansiona datorita utilizarii unui fluid sub presiune. Niste tuburi vor conecta acesti cilindri la un rezervor care contine fluidul si la o pompa, acestea, de asemenea, fiind implantate tot prin intermediul unu proceduri chirurgicale. Umflarea cilindrilor se va face de catre pacient, acesta exercitand o presiune asupra pompei care este situata sub tegumentele scrotului. Acest tip de implante expandabile pot creste lungimea si grosimea penisului, intr-o anumita masura, iar, cand ele nu sunt expansionate, penisul va fi mentinut intr-o oarecare stare naturala.

Procedura chirurgicala efectuata in vederea corectarii arterelor poate avea drept efect reducerea impotentei care este produsa prin obstructie si care se manifesta prin blocarea fluxului sanguin de la nivelul organului sexual. Candidatul ideal pentru acest tip de interventie chirurgicala este un barbat tanar care are doar un blocaj discret al arterei, blocaj care a survenit secundar unui traumatism al ariei de bifurcatie sau in urma unei fracturi a pelvisului. Procedura nu va avea rezultate la fel de bune in cazul barbatilor cu un blocaj mai extins sau care au o varsta mai inaintata.

Interventia chirurgicala asupra venelor care permit ca sangele sa fie refluat de la nivelul organuslui sexual presupune o procedura opusa celei de mai sus, un fel de blocaj intentionat. In urma blocarii venelor poate fi diminuata pierderea sangelui care are drept efect scaderea in rigiditate a penisului pe parcursul erectiei. Medicii de specialitate au, cu toate acestea, unele rezerve si indoieli cu privire la eficienta pe termen mai lung a acestor interventii.

CE REZERVA VIITORUL PRIVIND TRATAMENTELE IMPOTENTEI?

Inovatiile din domeniul medical, unele descoperiri sub forma de medicamente injectabile, supozitoare, dispozitive cu vid sau implante extind considerabil optiunile terapeutice pe care le au pacientii care sufera de impotenta. Progresele in acest sens au condus la o crestere a numarului pacientilor care apeleaza la ajutorul oferit de serviciile medicale.

Fentolamina, un medicament care se administreaza oral, este posibil sa se alature sildenafilului, facand parte din grupa de tratamente neinvazive.

Mai exista si alte tratamente aflate intr-un stadiu experimental cum ar fi reconstructia chirurgicala pentru tulburarile venelor sau ale arterelor de la nivelul organului sexual masculin.

Progresele metodelor traditionale ar trebui sa creeze, in viitor, mai multe oportunitati inovatorii pentru tratamentul impotentei.

IMPORTANT DE RETINUT

 • Impotenta se defineste ca persistenta incapacitatii de a mentine o erectie sufiecient timp pentru o desfasurare a actului sexual.
 • Afectiunea este prezenta in cazul unui numar cuprins intre 10 si 15 milioane de barbati americani.
 • Tulburarea este cauzata, de regula, de factori organici.
 • Afectiunea se poate trata, indiferent de varsta pacientului.
 • Tratamentele impotentei includ psihoterapia, terapiile medicamentoase, dispozitivele care utilizeaza vidul sau diferite metode de tratament pe cale chirurgicala. 

Comentarii

Pentru imbunatatirea potentei se pot folosi si produse care sa creasca randamentul sexual intr-o perioada scurta de timp!

Pe metabolismul meu nu prea a mers suplimentul asta. Nu stiu de ce il tot laudati atata, pentru ca pe mine chiar nu m-a ajutat, dar poate ca si astea functioneaza diferit in functie de metabolismul fiecarei persoane in general.

Un supliment cu care am facut eu cura e Vigrax. Produsul e facut in intregime doar din plante si pe durata curei produsul asta nu mi-a generat nici un fel  de  efect secundar.  L-am luat pe durata a 3 luni de zile si sincer sunt superincantat de rezultatele  pe care le-am obtinut. A meritat sa fac cura cu ele iar pe viitor in caz ca o sa mai am probleme legate de acest aspect cu siguranta o sa folosesc suplimentul asta pentru a obtine performante mai mari!

 

 

Stresul poate fi o cauza destul de intalnita in aparitia disfunctiei erectile. Este foarte important ca atunci cand  observi ca apar primele semne ale unei posibile disfunctii erectile sa faci tot posibilul pentru a stopa din fasa acel lucru. Utilizarea unor suplimente poate fi o varianta destul de buna, dar mai sunt si alte proceduri destul de eficiente in momentele respective. Totul e sa nu lasi sa treaca timpul si sa actionezi  rapid!

 

 

Problemele de natura sexuala sunt destul de frecvente in ultima perioada din cauza stresului, a modului de alimentatie si a stilului de viata pe care il duce fiecare.  Pentru tratarea disfunctiei erectile un rol important in ameliorarea problemei e dat de suplimentele naturiste. Suplimentele facute din plante nu genereaza efecte adverse sau dependenta, tocmai din cauza faptului ca au in componenta extracte din plante.Un supliment natural destul de eficient si care isi face efectul relativ repede este Vigrax. Si eu am folosit acest produs si chiar m-a ajutat sa imi imbunatatesc viata sexuala per ansamblu. Erectiile mele sunt mult mai puternice iar orgasmele mele sunt mult mai puternice!

 

 

De 3 zile fac si eu tratament cu acest supliment, dar nu vad sa apara vreun efect benefic:(. Posibil  sa fie inca prea devreme sau poate metabolismul meu reactioneaza mai greu la tratament. Pe sit-ul lor am citit ca primele efecte apar la cca  2 saptamani de utilizare asa ca mai astept. Io credeam ca efectele apar imediat ce le iei. Se pare ca trebuie sa le asimileze organismul si abia apoi  isi fac efectul cu adevarat. Oricum indiferent de rezultate macar stiu ca am luat un produs natural care nu o sa-mi provoace efecte adverse!

Sper sa ma si ajute!

 

Scriu acest mesaj pentru cei care se confrunta cu aceasta problema. In urma cu 5 ani am avut un accident la coloana in timpul unui meci de fotbal la 33 de ani. La un moment dat am simtit un fel de curentare in zona pelviana care a durat cateva minute. In saptamanile care au urmat dupa eveniment ma confruntam cu hipersensibilitate in zona pelviana/ejaculare prematura, pierderea sensibilitati/probleme de ejaculare, disfunctie erectila/pierderea erectiei, sindrom cauda equina. Prima reactia a fost socul...nu-mi puteam imagina ca mi se poate intampla asa ceva...au urmat nenumarate vizite la urologi renumiti din Cluj si strainatate.
Sotia nu m-a sustinut, a divortat in cateva luni...asa ca am ramas singur cu problema...A urmat a prostatita cronica non-bacateriana din cauza problemelor sfincteriene si greutatilor de urinare de care am scapat dupa un 8 luni de tratament cu tamsulosin/omnic. A durat mai mult de un an sa revin intr-o oarecare masura. Asta e povestea mea pe scurt. Ce sa spun...e al naibi de greu sa traiesti cu o astfel de problema la aceasta varsta, dar se poate. E mult mai usor daca e cineva langa tine sa te sustina.

Tratamentele pe care l-am urmat pentru problemele de erectie:

- kinetoterapie pentru incontinenta urinara si disfunctie sexuala (un fel de scaun cu impulsuri magnetice/nu prea a dat rezultate)
- la recomandarea medicului TIANLIN FIOLE (efect in 30 minute/nu recomand/cred ca contine testoseron/am observat ca testiculele se micsorau/articulatiile au devenit sensibili)
- la recomandarea medicului MARATON FORTE (efect in 2 ore/daca se administreaza seara produce insomnie/fara efecte secundare notabile)
- la recomandarea medicului TADALAFIL (10mg la 2-3 zile/se infunda putin nasul fara alte efecte secundare)
- pe cont propriu up4men (efect in 30 minute, usoare tulburari vizuale/intarzie ejaculari intr-o oarecare masura/nu cred ca ingredientele sunt cele de pe cutie)

Pe langa astea am incercat mai multe produse naturiste (se comercializeaza in magazine naturiste)
care nu au avut nici un efect in cazul meu.

- montant/alevia (nici un efect in cazul meu)
- arginina tribulus terestris/pronatura (nici un efect notabil)
- ginseng fiole (made in china/fara nici un efect)

! Atentie. Sunt sarlatani care promit marea cu sarea/diagnostica computerizata/terapie/biorezonanta si tot felul de prosti la 250 RON consultatia iar dupa consultatie i-ti vor propune sa cumperi vitamine (biozinc/bioseleniu/produse homeopate/etc) in valoare cateva sute de lei, de fapt sunt distribuitori in sistem MLM care profita de situatia disperata a unora.

Cel mai important e sa apelati la un urlog bun care sigur va gasi o solutie si sa nu va dati batut.
Tot atat de important ar fi sa aveti o partenera cu mintea deschisa si problema e pe jumatete rezolvata.
Singura problema e ca analizele/tratamentul costa extream de mult pentru buzunarele noastre!

Ghita cum merge tratamentul cu produsul ala de care ziceai? Se simte ceva sau e  "apa de ploaie"?:)

Partea nasoala e ca si eu am probleme cu potenta si din cauza asta caut sa ma interesez de cat mai multe produse inainte de a cumpara unul. La cate produse exista pe piata astazi nici nu stii pe care sa-l alegi. De Vigrax am auzit si eu, fiindca e folosit de niste prieteni cu care merg la sala, dar deocamdata ei sunt doar la inceput. Am incredere ca pana la urma o sa gasesc un produs care sa ma ajute sa-mi imbunatatesc viata sexuala si care ma va ajuta sa-mi maresc performantele sexuale!

Problemele legate de potenta sunt extrem de nesuferite deoarece iti afecteaza viata sexuala si indirect viata ta personala, dar si a partenerei. Foarte multe cupluri care au fost casatorite de multa vreme au divortat din cauza problemelor de impotenta ale  barbatului. E destul de frustrant sa tii la cineva, dar pan ala urma sa fii nevoit sa renunti la el din pricina acestei probleme! Si eu ma confrunt cu disfunctia erectila si stiu ce inseamna sa ai tensiune in familie din cauza acestui lucru! Tocmai starile astea de tensiune m-au facut sa apelez la un produs nuit Vigrax. L-am luat de pe www.vigrax.ro acum o saptamana si am speranta ca imi va r eda viata sexula!

BUna ziua! am 23 de ani si sufar de disfunctie erectila. am aceasta problema de la primul contact sexual. sunt capabil de erectie doar cand sunt stimulat intens la nivelul penislui( in general prin sex oral). erectia odata obtinuta, daca nu este intretinuta prin frecare, se pierde destul de repede. am erectii nocturne uneori. nu cred ca este o problema de ordin psihologic pt. ca am avut problema asta de la primul contact sexual deci nu se pune problema de vreo deviatie comportamentala, in plus, am avut relatii foarte lungi cu partenere care m-au inteles, nu am fost deloc inhibat si totusi erectia nu a avut loc fara sex oral. am fost la un medic, analizele la sange au iesit bune, spermograma buna, circulatie sangvina in zona abdominala buna, la fel si la nivelul arterei peniene. nu am reusit sa fac niciun fel de analiza la nivelul penisului sa vad daca corpul cavernos functioneaza la parametri normali. as mai avea de adaugat ca am suferit de scolioza lombara la varsta de 14 ani, poate a creat vreo problema la sistemul nervos. va rog sa imi oferiti un sfat, sa ma orientati intr-o directie sau ma ajutati in vreun fel. Va multumesc!

Pagini