Termen cautat

Metode de combatere a alergiei la sperma


Autor: george
Imagini

Frumusetea actului sexual consta nu doar in consumarea unui raport sexual propriu-zis, ci implica sentimente precum afectiunea, sau senzatia de protectie si implinire. Si nimic nu poate fi mai frumos decat placerea de a fi oferit partenerului de viata momente de neuitat. Dar ce se intampla in momentul cand partenera de viata prezinta semne ale unei reactii caracteristice pentru alergia la sperma? Aceasta conditie medicala nu trebuie abordata intr-o maniera personalasi asta cu atat mai mult cu cat studii recente au demonstrat ca asa-numita alergie la sperma rezida in cauze de natura fiziologica. Odata diagnosticate aceste cauze care declanseaza alergia la sperma, problema poate fi trata cu succes in timp optim astfel incat viata dumneavoastra de cuplu sa isi poata relua fagasul normal.

Ceea ce provoaca uneori alergia la sperma sunt proteinele continute de aceasta. Care anume si in ce fel interactioneaza cu organismul partenerului sexual ramane sa fie descoperit. Cert este ca reactiile pot avea diverse manifestari, pornind de la cele locale si pana la cele sistemice. Alergiile locale se manifesta cel mai frecvent extra vaginal, prin senzatii acute de durere si arsura, roseata si aparitia unor micropapule. Reactiile sistemice, pe de alta parte, implica o stare de sufocare, precum si aparitia unei urticarii sau a unor umflaturi. Indiferent daca reactia alergica se manifesta local sau sistemic, aceasta poate sa apara la 20-30 de minute de la contactul sexual, avand o durata de la cateva ore pana la cateva zile. In plus, s-a demonstrat ca reactiile sistemice pot fi cauzate de un anumit anticorp specific proteinelor continute de sperma.

Diagnosticarea alergiilor la sperma

Cel mai adesea femeile se adreseaza medicilor ginecologi in cazul in care alergia la sperma se manifesta local. Cu toate acestea, exista riscul ca, daca medicul dumneavoastra nu efectueaza un examen medical amanuntit, formele de manifestare ale alergiei sa fie confundate cu alte infectii sau chiar cu boli cu transmitere sexuala. In acesta sens, cel mai adesea medicii tind sa puna manifestarile locale pe seama herpesului genital, cauzat de virusul herpes simplex II.

Interesant de remarcat insa este faptul ca, desi rare, au fost raportate cazuri cand femeile au dezvoltat alergia la sperma in urna sexului oral. Astfel de alergii duc la aparitia unei forme de acnee la nivelul fetei imediat dupa consumarea actului sexual.

Pentru tratarea acestui tip de alergie, medicii recomanda ca remediu ideal folosirea prezervativului pe intrega perioada a actului sexual. Daca si in acest caz reactiile alergice continua sa apara este indicat sa anauntati imediat medicul specialist intrucat exista posibilitatea ca manifestarile de acest gen sa aiba o alta cauza. In plus, cercetatorii de la Universitatea Cincinnati sustin ca ei trateaza alergia la sperma prin injectarea unor substante similare tratarii oricarui alt tip de alergie.

Daca incercati sa concepeti un copil iar partenera dumneavoastra de viata dezvolta acest gen de reatii alergice la sperma nu trebuie sa va ingrijorati deoarece nu s-a stabilit nici o legatura intre alergie si infertilitate. Prin urmare, atata timp cat pe durata actului sexual va fi folosit prezervativul, femeile vor putea fi supuse cu succes fertilizatii in vitro.

Bibliografie

http://coolnurse.healthology.com/sexual-health/article1664.htm?pg=1