Termen cautat

Comportament sexual deviant


Imagini

GENERALITATI

O viata echilibrata include, bineinteles, printre altele, si diferite experiente sexuale. In cazul in care apare o dorinta neobisnuit de mare in ceea ce priveste sexul, sau preocuparea pentru experientele sexuale devine mult mai intensa decat cea pentru sanatate, locul de munca, relatii sau orice alte compartimente ale vietii cotidiene, este posibil ca persoana in cauza sa manifeste ceea ce se numeste un comportament sexual deviant.

Comportamentul sexual deviant mai este cunoscut si sub denumirea de nimfomanie, hipersexualitate sau erotomanie. Afectiunea mai este denumita si dependenta de sex, avand in vedere comparatia cu starea de placere oferita de activitatile sexuale si cea produsa de consumul in exces de alcool, droguri sau de dependenta de jocurile de noroc.

Comportamentul sexual deviant este o problema considerata ca avand legatura cu controlul impulsului, astfel, fiind o dereglare in urma careia persoana afectata nu poate rezista tentatiei de a face ceva daunator pentru sine sau pentru cei din jur. Comportamentul sexual deviant reprezinta transferul la extrem a unui comprtament sexual normal care produce placere.

Indiferent de denumirea pe care o poarta, acest tip de comportament reprezinta o problema reala care interfereaza cu viata cotidiana a foarte multe persoane care, prin intermediul acestuia, pot ajunge sa isi puna in pericol chiar sanatatea. Cu ajutorul tratamentului si cu eforturi de autostapanire, comportamentul sexual deviant poate ajunge sa fie gestionat si atenuat, in vederea obtinerii unei vieti sexuale sanatoase.

SIMPTOMELE DEPENDENTEI DE SEX

Simptomatologia comportmentului sexual deviant variaza ca intensitate sau mod de manifestare de la o persoana la alta. Impulsurile care determina dezvoltarea dependentei de sex pot fi intense sau cronice, iar persoana in cauza poate avea sentimentul ca a pierdut controlul.

Persoanele afectate de dependenta de sex prezinta simptome precum cele care urmeaza:

 • Au parteneri sexuali multipli
 • Intretin relatii extraconjugale
 • Evita, sub orice forma, implicarea emotionala in cadrul relatiilor sexuale
 • Folosesc anumite site-uri sau linii telefonice care ofera tipuri variate de servicii de natura sexuala
 • Se masturbeaza excesiv
 • Prefera tacticile sexuale sadice sau masochiste
 • Pot fi adepte ale exhibitionismului

Persoanele afectate de dependenta de sex, utilizeaza, de regula, actele sexuale pentru a evada din cadrul anumitor probleme sau sentimente negative precum senzatia de singuratate, anxietatea, depresia, sau stresul. Astfel de persoane isi continua implicarea in practici sexuale riscante, chiar daca sunt constiente de posibila aparitie a consecintelor de o gravitate mare cum ar fi probleme legate de sanatate ( boli cu transmitere sexuala) sau pierderea partenerului de viata.

Atat barbatii, cat si femeile care sufera de comportament sexual deviant pot fi persoane casatorite sau implicate intr-o relatie serioasa care dureaza de mult ani, ducand, in aparenta, niste vieti perfect normale. Insa, in realitate, adevarul este ca acestia au, de cele mai multe ori, dificultati in stabilirea si in mentinerea unei intimitati emotionale. Astfel de persoane, isi doresc si, in consecinta, incearca sa se simta implinite prin intermediul unui astfel de comportament sexual, insa implinirea emotionala nu va putea fi nicicand atinsa, in acest mod. Din acest motiv, poate aparea sentimentul de depresie si senzatia de viata lipsita de sens.

Comportamentul sexual deviant poate afecta orice categorie de persoane, indiferent de orientarea si de preferintele sexuale, astfel afectiunea poate atinge heterosexualii, homosexualii sau bisexualii.

CAUZE

Cauzele concrete ale comportamentului sexual deviant nu se cunosc cu certitudine, insa cercetarile actuale privind dependenta de sex au identificat cativa posibili factori cauzatori ai acestuia care includ:

 • Anomalii la nivelul creierului

Exista anumite disfunctii sau boli care pot provoca zone ale creierului ce afecteaza comportementele sexuale. Printre acestea, se numara epilepsia, dementa sau scleroza multipla, toate fiind asociate cu dependenta de sex. Alt exemplu este faptul ca tratamentul bolii Parkinson cu medicatie agonista de dopamina poate sa induca deviatii ale comportamentului sexual.

 • Substante chimice naturale produse de creier

Neurotransmitatorii, dopamina, serotonina, norepinefrina detin un rol de o importanta majora in functionarea normala a vietii sexuale, putand cauza deviatii ale comportamentului sexual, fara sa fie, insa clarificat cu exactitate modul in care acestia influenteaza viata sexuala.

 • Androgenii

Androgenii desemneaza hormonii sexuali care apar in mod fiziologic atat la femei, cat si la barbati. Androgenii detin un rol important in dorinta sexuala, insa, nici in cazul acestora nu este destul de clar modul in care pot afecta sau influenta comportamentele sexuale.

 • Modificari in circuitele electrice ale creierului

Exista cercetari de specialitatea care sustin faptul ca un comportament sexual deviant constituie o dependenta care poate crea, treptat, modificari la nivelul circuitelor neurale. Aceste circuite constituie o retea de nervi care permite comunicarea celulelor din creier, unele cu altele. Modificarile de care aminteam mai sus pot conduce la aparitia unor senzatii de placere in timpul unor comportamente sexuale, totodata, senzatii neplacute, in lipsa unor astfel de comportamente.

FACTORI DE RISC AI DEPENDENTEI DE SEX

Dependenta de sex sau comportamentul sexual deviant poate afecta orice categorie de varsta care include atat femeile, cat si barbatii, indiferent de orientarea sexuala. Nu este cunoscut cu certitudine numarul persoanelor care sunt afectate de un astfel de comportament, insa este estimat ca intre 3% si 6% din populatia adulta a SUA este afectata. In ceea ce priveste diagnosticul, numarul barbatilor diagnosticati cu aceasta afectiune este mai mare decat cel al femeilor, insa acest lucru se poate datora si faptului ca femeile cu astfel de afectiuni se prezeinta mai rar la cabinetele medicale pentru a cere vreun fel de sprijin.

Exista experti care considera ca unele afectiuni psihologice pot creste riscul de dezvoltare a comportamentului sexual deviant. De pilda, daca aveam de a face cu o persoana care, in perioada copilariei, a fost abuzata sexual, fizic sau emotional, exista posibilitatea ca aceasta sa se simta rusinata sau inutila, dezvoltandu-si o atitudine anormala fata de sex. Astfel de trairi sau sentimente pot sa inhibe exprimarile sexuale normale, ceea ce tine de intimitate devenind o activitate sexuala dusa la extrem. Foarte multe dintre persoanele care sufera de dependenta de sex au recunoscut faptul ca, in copilarie, au suferit abuzuri de diferite naturi.

NECESITATEA UNUI TRATAMENT

Cele mai multe persoane care sufera de dependenta de sex au nevoie de tratament. Dorinta sexuala extrem de puternica fac ca eforturile de auto-vindecare sau incercarile de a rezista tentatiilor sa esueze in derizoriu.

Persoanele afectate de comportamentul sexual deviant ar trebui sa isi puna unele intrebari in ceea ce priveste nesiguranta legata de a cere sau nu sprijin pentru problemele lor. Aceste intrebari includ urmatoarele:

 • Pot sa imi controlez comportamentul sexual?
 • A ajuns comportamentul meu sexual sa imi afecteze munca, relatia sau a ajuns in puctul in care sa aiba consecinte negative precum riscul de a fi arestat sau posibilitatea dezvoltarii unor boli?
 • Sexul este prezent in mintea mea chiar si atunci cand fac eforturi sa nu ma gandesc la vreo activitate de natura sexuala?
 • Fac destule eforturi pentru a-mi infrange exploziile sexuale?

In cazul in care o persoana ajunge sa fie ingrijorata ca sufera de anumite obsesii sexuale, este nevoie ca aceasta sa se adreseze unor cadre specializate in tratamentele comportamentului sexual deviant. Chiar medicul de familie poate fi raspunzator cu indrumarea inspre astfel de ajutor.

Consultatiile pentru tratamentele dependentei de sex nu sunt confortabile sau usoare pentru nimeni, reprezentand profunde probleme la nivel intim, insa ele sunt extrem de necesare. Sentimentul de rusine trebuie lasat, in astfel de cazuri, la o parte, iar pacientii ar trebui sa se concentreze pe avantajele primirii unor tratamente care le vor schimba viata in bine. 

TESTARE SI DIAGNOSTICARE

Din punct de vedere stiintific, exista destul de putine cercetari asupra dependentei de sex, iar o multitudine de aspecte ale problemelor legate de aceasta nu sunt intelese in totalitate. Exista experti ai psihiatriei care considera ca astfel de comportamente sunt legate de impulsuri, pe cand altii sustin ca ar fi legate de dependenta.

Indiferent de teoria din spatele acestuia, comportamentul sexual deviant nu a ajuns inca sa fie considerat o afectiune distincta din punct de vedere oficial. Astfel, acesta poate sa fie diagnosticat ca un subtip al problematicii care tine de dereglarile sexuale sau de mentinerea controlului. Forme ale comportamentului sexual de tip deviant sunt considerate si cele ale parafililor - un comportament ilegal sau, cel putin, care nu este acceptat din punct de vedere social, de pilda, pedofilia sau fetisismul. Pe de alta parte, insa, formele obisnuite ale dependentei de sex implica activitati sexuale normale, de exemplu, masturbarea, insa care sunt duse la extrem.

Cele mai multe boli la nivel mental se diagnosticheaza pe baza unor criterii universal acceptate si valabile, insa, pentru un comportament sexual deviant, astfel de criterii nu exista inca. Drept urmare, este extrem de grea depistarea momentului cand un comportament sexual depaseste limita normalului si trece in extrema, devenind deviant sau excesiv.

Totusi, in vederea punerii unui diagnostic, medicul specialist va efectua o evaluare psihologica foarte amanuntita a pacientului, evaluare care va cuprinde intrebari legate de gandurile cu tenta sexuala, de anumite comportamente sau privind stabilitatea emotionala. De asemenea, medicul va fi interesat sa afle informatii legate despre un posibil abuz de droguri sau de alcool, despre familie si relatii si despre situatia sociala in vederea determinarii faptului daca dependenta de sex afecteaza sau nu in mod negativ viata pacientului. Exista posibilitatea necesitatii unor discutii cu prietenii sau familia persoanei afectate, de asemenea, se vor efectua teste psihologice in vederea stabilirii unor posibile cauze ale dependentei sexuale.

COMPLICATII

Dependenta de sex poate avea consecinte de o mare gravitate care pot afecta persoana in cauza dar si pe cei din jurul acesteia. Unele dintre aceste consecinte sunt cele care urmeaza:

 • Neglijarea partenerului sau chiar a altor membri ai familiei, neglijare care poate avea drept rezultat sfarsitul unor relatii puternice si apropiate
 • Aparitia unor afectiuni de ordin mental cum ar fi, de pilda, anxietatea, depresia sau stresul
 • Aparitia unor datorii de ordin financiar din cauza procurarii in exces a materialelor pornografice sau a serviciilor de natura sexuala
 • Aparitia bolilor cu transmitere pe cale sexuala de o gravitate variabila, de pilda, heptatita sau HIV si posibilitatea infectarii cu acestea si a partenerului persoanei in cauza
 • Posibil arest din cauza solicitarii serviciilor prostitutiei sau din cauza unui comportament inadecvat cum ar fi exhibitionismul
 • Lipsa capacitatii de concentrare la locul de munca si posibila pierdere a acestuia
 • Posibilitatea aparitiei sarcinilor nedorite
 • Adoptarea unor comportamente care manifesta riscuri foare mari, cum ar fi abuzul de alcool sau chiar de droguri
 • Aparitia sentimentelor de rusine sau de vinovatie raspunzatoare pentru diminuarea stimei de sine

TRATAMENTUL DEPENDENTEI DE SEX

Sentimentele de teama si de rusine pot face destul de dificila luarea deciziei de a cauta sprijin specializat privind dependenta de sex, insa ajutorul de specialitate este, de cele mai multe ori, indispensabil.

Tratamentele implica psihoterapie, medicatie si grupuri pentru discutii.

Punctul initial de tratament al formelor de comportament sexual deviant este reprezentat de invatarea felului in care trebuie gestionata dorinta reducerii comportamentelor sexuale excesive si, totodata, o mentinere a unei vieti sexuale in limitele normalului.

Acele persoane care manifesta si alte dependente, afectiuni mentale de o severitate mare sau care au ajuns sa reprezinte un pericol pentru cei din jurul lor vor fi internati, in vederea initierii tratamentului. La inceput, tratamentul va fi unul intens, fie ca se desfasoara la domiciliu sau in cadrul unei clinici. Un tratament periodic are capacitatea de a preveni recaderile posibile de-a lungul timpului.

Tipuri de psihoterapie adjuvante in cazul dependentei de sex:

 • Psihoterapia psihodinamica

Terapia de acest tip se va concentra pe constientizarea comportamentelor si a gandurilor si va avea drept scop dezvoltarea unor noi intelesuri ale motivatiei si ale rezolvarii de conflicte.

 • Terapia cognitivo-comportamentala

Terapia aceasta sprijina pacientul in identificarea comportamentelor sau a credintelor si ideilor negative care pot ajunge dauntaoare pentru sanatate. Totodata, se va urmari inlocuirea lor cu altele pozitive si proaspete.

 • Terapia de grup

Pacientul va pariticpa la intalniri periodice cu un grup de alte persoane afectate, sub ghidarea unui medic specialist, in vederea explorarii relatiilor si a emotiilor.

 • Consilierea de cuplu sau terapia de familie

Dependenta de sex va afecta intreaga familie a pacientului, asadar, este extrem de folositor ca si partenerul de viata sau alti membri ai familiei sa participe la sedintele terapeutice.

 • Tipuri de medicatie

Exista destul de putine cercetari psihiatrice despre utilizarea medicatiei in tratamentul comportamentului sexual deviant. Totusi, anumite studii au demonstrat faptul ca unele medicamente pot fi folosite cu succes in tratamentul dependentei de sex. Medicatia care este potrivita in cazul unei persoane afectate va depinde de situatia de ansamblu a acesteia si de alte afectiuni posibile asociate, cum este, de pilda, depresia. Rezultate satisfacatoare pot sa apara in urma unor asocieri de medicamente sau poate fi necesara incercarea mai multor tipuri pana se va observa care reprezinta cea mai buna optiune de tratament cu cele mai putin efecte secundare.

Printre medicamentele care sunt luate in considerare privind tratamentul dependentei de sex se numara urmatoarele:

 • Antidepresivele

Pentru tatamentul comportamentului sexual deviant cele mai utilizate medicamente sunt inhibitorii selectivi ai serotoninei: fluoxetinum (Fluohexal, Flucocim, Fluran, Fluoxin, Prozac), sertralinum (Serlift, Asentra, Sertralina, Zoloft, Stimuloton) si paroxetinum (Arketis, Seroxat, Paroxetin). Este posibila tendinta de abandon a tratamentului din cauza efectelor sale adverse la nivel sexual, iar, in acest caz, pacientii sunt sfatuiti sa consulte medicul specialist pentru a afla cum pot inlatura efectele secundare aparute.

 • Anti-androgenii

Acestia sunt inhibitori ai efectelor biologice pe care le au androgenii sau hormonii sexuali, avand capacitatea sa diminueze erectiile, dorinta sexuala si chiar fanteziile. Tipul acesta de terapie este unul care, de obicei, se va utiliza cand comportamentul sexual deviant ajunge sa reprezinte un pericol pentru cei din jur (pedofilia).

 • Alte medicatii

Exista multe alte medicamente care au fost utilizate in vederea tratamentului pentru dependenta de sex si a problemelor aferente cum ar fi anxietatea, depresia sau abuzul de anumite substante. Aceste medicatii includ substante precum stabilizatoare ale dispozitiei (litiu), medicamente anxiolitice care au ca rezultat blocarea zonei din creier raspunzatoare cu senzatiile de placere in urma unor comportamente generatoare de dependenta.

PREVENTIA DEPENDENTEI DE SEX

Inca, pana in prezent, nu se cunoaste vreo metoda de prevenire a comportamentului sexual deviant. Pe de alta parte, prin intermediul tratarii afectiunilor mentale care predispun la astfel de comportament, este posibila preventia aparitiei dependentei de sex.

Mai mult, daca simptomele sunt identificate timpuriu si tratate din timp, acest fapt poate ajuta la prevenirea inrautatirii gradului de dependenta pana in punctul in care poate ajunge sa devina daunator pentru cei din jur. Foarte multe persoane cu deviatii de comportament sexual au suferit abuzuri sexuale in copilarie, iar astfel de cicatrici mentale pot fi inlaturate cu ajutorului consultului de specialitate si al tratamentelor profesionale.

STIL DE VIATA RECOMANDAT. REMEDII PENTRU DEVIATIILE DE COMPORTAMENT SEXUAL

Este un lucru extrem de greu ca o persoana care manifesta comportament sexual deviant sa reuseasca sa invinga simptomele acestuia fara vreun ajutor de specialitate, cazul ideal fiind obtinerea acestui tip de sprijin sau terapie care sa se impleteasca cu autocontrolul. 

 • Pacientii aflati sub tratament au nevoie de o concentrare asupra planului de tratament, concentrare care sa fie mentinuta constanta. Administrarea medicatiei trebuie sa se faca exact dupa cum a fost prescrisa de catre medicul specialist, iar participarea in cadrul sedintelor terapeutice trebuie sa continue, indiferent daca exista sau nu recaderi.
 • Este nevoie de o educatie riguroasa in ceea ce priveste astfel de comportamente deviante pentru ca pacientii sa aiba capacitatea de a intelege cat mai bine posibilele cauze ale acestora si tratamentele necesare.
 • Decoperirea factorilor care au condus la aparitia dependentei de sex este esentiala. Astfel, este necesara identificarea gandurilor, a situatiilor, a sentimentelor cauzatoare de deviatia comportamentului sexual, in vederea gasirii unei solutii pentru controlul acesteia.
 • Trebuie neaparat evitate situatiile riscante cum ar fi punerea in pericol a sanatatii proprii sau pe cea a celor din jur din cauza unor practici sexuale riscante.
 • Este vitala primirea unui tratament in cazul existentei unor afectiuni de ordin mental sau in cazul abuzului de alte substante. In cazul persoanelor dependente, anxietatea, depresia si stresul se genereaza una pe alta, fiind, in acest caz, vorba despre un cerc vicios.
 • Acele persoane care sufera de dependenta de sex trebuie sa faca anumite eforturi pentru a-si recanaliza tensiunea sexuala prin activitati de recreere sau prin exercitii fizice.
 • Persoanele afectate trebuie sa invete metode de relaxare si de gestionare a stresului, in acest sens, fiind indicate anumite tehnici pentru reducerea stresului, de pilda, yoga sau meditatia.
 • Persoanele cu comportament sexual deviant au nevoie sa sa mentina concentrate pe scopul lor si trebuie sa constientizeze faptul ca recuperarea poate dura perioade foarte lungi de timp. Mentinerea motivatiei este un lucru vital, la fel rememorarea continua a faptului ca relatiile sau preieteniile deteriorate pot fi reparate, la fel si prblemele financiare.

Comentarii

<<Comportamentul sexual deviant poate sa afecteze pe oricine indiferent de preferintele sexuale, incluzand heterosexualii, homosexualii sau bisexualii.>> Dupa opinia mea , comportamentul sexual deviant include si ceea ce numti aici ,, preferinte sexuale". Poti prefera sa te satisfaci sexual cu anusul cuiva si sa te consideri normal ?! Maine- poimaine vom considera ca preferinta normala sa ni se aprinda apetitul sexual  fata de alte orificii si organe care nu au nici o legatura cu aparatul de reproducere, ca de exemplu: nasul, urchea, gura celor de acelasi sex sau de sex opus. Actul sexual normal are loc cand acuplarea se face intre penis si vagin  ca ele sunt organele sexuale complementare destinate imperecherii mascul- femela. Restul sunt para-normale.

buna ziua,am si eu o problema.Am avut un prieten 2 luni de zile,el s-a despartit inainte sa fim noi impreuna de o fata cu care a fost 2 ani si acea fata il tot insela si era pe interes ca sa spun asa si el stia asta,cat timp a fost cu mine era totul bine,fosta lui prietena il suna mereu si ii scria mesaje,mesaje pe care eu nu le intelegeam pt ca erau in maghiara si nu cunosc limba respectiva,dupa o luna de zile m-a inselat cu respectiva si cand ne-am despartit a plans ca i-a parut rau ca se desparte dar nu a putut sa ma minta,si am decis sa ii mai dau o ultima sansa pt ca fiecare avem dreptul la o a doua sansa si fiecare gresim.Ei bine i-am dat o alta sansa si dupa o luna mi-a zis ca nu mai poate ca el nu simte nimic si nu are rost sa continuam,si iar a fost cu fata respectiva,el cat timp eram impreuna era foarte afectuos,grijuliu,iubaret si nu as fi crezut ca nu simte nimic pt mine,dat fiind ca a si plans cand ne-am despartit.Banuiala mea este ca el are o alt fel de relatie cu tipa respectiva si simte nevoia sa mearga la ea,nu se poate rupe de ea,respectiva fata chiar mi-a trimis Sms-uri in care spunea ca orice as face el o sa mearga la ea de cate ori il cheama ea,as vrea sa stiu oare banuielile mele sunt adevarate?cum se manifesta intr-o relatie asemenea persoane cu probleme,cred ca ceva e la mijloc daca si ea e atat de sigura ca va merge mereu la el cand o va chema?va multumesc,nu vreau sa ma impac cu respectivul dar pt linistea mea sufleteasca,din pacate eu am pus mult suflet in relatia asta....

BUNA ZIUA.

ROG CADRE MEDICALE CARE SCRIU ARTICOLE DESPRE DIVERSE PROBLEME DE SANATATE,DACA E POSIBIL,SA PUBLICE ARTICOL DESPRE DEVIATII POSIBILE PENTRU PERSOANE-BARBATI,AFECTATI DE PARKINSON,MAI ALES DUPA 60 DE ANI.CE ANUME,DETERMINA SI CUM SE TRATEAZA COMPORTAMENTUL SEXUAL AL UNEI ASTFEL DE PERSOANE,DESI I SE ADMINISTREAZA MEDICAMENTE CUM SUNT MADOPAR ASOCIATE CU MIRAPEXIM SI ANXIAR.DEVIEREA COMPORTAMENTULUI UNEI PERSOANE CUNOSCUTE,A DEVENIT TOT MAI NEPLACUTA,MANIFESTANDU-SE TOT MAI URAT SI JIGNITOR....

 

VOI URMARI ACEASTA PAGINA .MULTUMESC PENTRU TIMPUL ACORDAT SI VA ROG SA EXPLICATI ATAT CAT E POSIBIL ,INTR-UN ARTICOL.

 

RAEL ONIRIS

<<Comportamentul sexual deviant poate sa afecteze pe oricine indiferent de preferintele sexuale, incluzand heterosexualii, homosexualii sau bisexualii.>> Dupa opinia mea , comportamentul sexual deviant include si ceea ce numti aici ,, preferinte sexuale". Poti prefera sa te satisfaci sexual cu anusul cuiva si sa te consideri normal ?! Maine- poimaine vom considera ca preferinta normala sa ni se aprinda apetitul sexual  fata de alte orificii si organe care nu au nici o legatura cu aparatul de reproducere, ca de exemplu: nasul, urchea, gura celor de acelasi sex sau de sex opus. Actul sexual normal are loc cand acuplarea se face intre penis si vagin  ca ele sunt organele sexuale complementare destinate imperecherii mascul- femela. Restul sunt para-normale.

buna ziua,am si eu o problema.Am avut un prieten 2 luni de zile,el s-a despartit inainte sa fim noi impreuna de o fata cu care a fost 2 ani si acea fata il tot insela si era pe interes ca sa spun asa si el stia asta,cat timp a fost cu mine era totul bine,fosta lui prietena il suna mereu si ii scria mesaje,mesaje pe care eu nu le intelegeam pt ca erau in maghiara si nu cunosc limba respectiva,dupa o luna de zile m-a inselat cu respectiva si cand ne-am despartit a plans ca i-a parut rau ca se desparte dar nu a putut sa ma minta,si am decis sa ii mai dau o ultima sansa pt ca fiecare avem dreptul la o a doua sansa si fiecare gresim.Ei bine i-am dat o alta sansa si dupa o luna mi-a zis ca nu mai poate ca el nu simte nimic si nu are rost sa continuam,si iar a fost cu fata respectiva,el cat timp eram impreuna era foarte afectuos,grijuliu,iubaret si nu as fi crezut ca nu simte nimic pt mine,dat fiind ca a si plans cand ne-am despartit.Banuiala mea este ca el are o alt fel de relatie cu tipa respectiva si simte nevoia sa mearga la ea,nu se poate rupe de ea,respectiva fata chiar mi-a trimis Sms-uri in care spunea ca orice as face el o sa mearga la ea de cate ori il cheama ea,as vrea sa stiu oare banuielile mele sunt adevarate?cum se manifesta intr-o relatie asemenea persoane cu probleme,cred ca ceva e la mijloc daca si ea e atat de sigura ca va merge mereu la el cand o va chema?va multumesc,nu vreau sa ma impac cu respectivul dar pt linistea mea sufleteasca,din pacate eu am pus mult suflet in relatia asta....

BUNA ZIUA.

ROG CADRE MEDICALE CARE SCRIU ARTICOLE DESPRE DIVERSE PROBLEME DE SANATATE,DACA E POSIBIL,SA PUBLICE ARTICOL DESPRE DEVIATII POSIBILE PENTRU PERSOANE-BARBATI,AFECTATI DE PARKINSON,MAI ALES DUPA 60 DE ANI.CE ANUME,DETERMINA SI CUM SE TRATEAZA COMPORTAMENTUL SEXUAL AL UNEI ASTFEL DE PERSOANE,DESI I SE ADMINISTREAZA MEDICAMENTE CUM SUNT MADOPAR ASOCIATE CU MIRAPEXIM SI ANXIAR.DEVIEREA COMPORTAMENTULUI UNEI PERSOANE CUNOSCUTE,A DEVENIT TOT MAI NEPLACUTA,MANIFESTANDU-SE TOT MAI URAT SI JIGNITOR....

 

VOI URMARI ACEASTA PAGINA .MULTUMESC PENTRU TIMPUL ACORDAT SI VA ROG SA EXPLICATI ATAT CAT E POSIBIL ,INTR-UN ARTICOL.

 

RAEL ONIRIS

DOAMNEI/DOMNISOAREI CAMY

BUNA ZIUA!

VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS!PARINTII MEI AU ACEASTA PROBLEMA,ERA GREU SA INTREB DIRECT ,LA UN CABINET.TATA REFUZA SA MEARGA LA UN CONTROL.MAMEI II ERA JENA SI EI !AVAND ACCES LA INTERNET AM AJUNS LA ACEST SITE!

DISCRETIA SI SFATUL DUMNEAVOASTRA VOR FI DE FOLOS PENTRU AJUTORUL MAMEI,PENTRU O DISCUTIE ATAT DE DELICATA!

VOI URMARI ACEST SITE SI VOI APELA DACA VOI AVEA SI ALTE INTREBARI.

MULTUMESC.

NUMAI BINE! 

S.E.M

Aparitia disfunctiei sexuale la un pacient cu boala Parkinson depinde de relatia de cuplu, emotionala si fizica, inainte de aparitia bolii. Daca viata sexuala a fost nesatisfacatoare inainte de aparitia bolii,atunci nu se va imbunatati cand trebuie sa se adapteze la o boala cronica, dar daca viata sexuala a fost satisfacatoare si sanatoasa nu exista nici un motiv pentru care nu ar trebui sa fie la fel.
In timp ce sistemul nervos autonom poate juca un rol major in disfunctia sexuala primara la unele persoane cu boala Parkinson, alti factori pot contribui la disfunctiile sexuale secundare atat la persoana cu boala Parkinson cat si la partenerul acestuia.
Simptomele motorii specifice bolii Parkinson si oboseala pot face ca actul sexual sa fie dificil. Pentru majoritatea oamenilor functiile motorii sunt mai "bune" dimineata si mai "proaste" noaptea. Dificultatile pot aparea in cazul cuplurilor care nu incearca sau nu sunt dispuse sa faca schimbari in viata lor sexuala.
De asemenea, daca persoana prezinta tulburari de miscare deranjante pe timpul noptii, un cuplu poate decide sa doarma in paturi sau camere separate, scazand posibilitatea unui contact sexual spontan.
Medicamentele anti-Parkinson poate avea, de asemenea, efect asupra libidoului si raspunsului sexual ( Anxiar determina modificari ale libidoului).
Hipersexualitatea, raportata la unele persoane cu boala Parkinson, poate fi o problema in cazul in care ambii parteneri nu impartasesc dorinta pentru o crestere a frecventei sexuale.
Diminuarea capacitatii fizice poate insemna pentru persoana cu Parkinson preluarea unui rol mai pasiv.
Supararea, durerea si depresia pot afecta libidoul si performantele sexuale.
Modificarea imaginii corporale, tremorul, diskinezia, lipsa expresiei faciale, modificarea texturii pielii si a mirosului  (medicamentele poate provoca aparitia mirosului neplacut al corpului la unele persoane) pot face ca pacientul cu boala  Parkinson sa para mai putin atractiv pentru partenerul lor.
Alte probleme pot include absenta comunicarii (in special la pacientii de sex masculin), raritatea contactelor sexuale, problemele erectile, evitarea, absenta senzualitatii si dificultatile in atingerea orgasmului.

Vom reveni cu noi amanunte! Multa sanatate!