Termen cautat

Prezervativele, modul de protectie impotriva sarcinilor nedorite si a bolilor cu transmitere sexuala


Autor: george
Categorii
Imagini

Prezervativele au fost dintotdeauna considerate cel mai fiabil, sigur si ieftin mod de contraceptie, oferind totodata si protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala (BTS). In prezent prezervativele sunt disponibile atat pentru barbati, cat si pentru femei. Prezervativul masculin reprezinta o bucata subtire din latex, acoperita la unul dintre capate si care se muleaza pe penisul barbatului. In cazul prezervativelor feminine, acestea se constituie sub forma unui invelis din poliuretan, cu un inel flexibil la ambele capete. In momentul contactului sexual, unul dintre inele este inchis, capatul acela fiind introdus in interiorul vaginului.

Modul de intrebuintare al prezervativelor
Prezervativele masculine trebuie sa fie mulate de-a lungul penisului, tinand un capat al prezervativului cu o mana si ruland cu cealalta mana. Este foarte important sa lasati capatul inchis sa atarne putin, pentru a permite colectarea lichidului seminal, iar dupa utilizare prezervativele trebuie aruncate.

Daca optati pentru utilizarea unui prezervativ feminin, acesta se va introduce la nivelul cavitatii vaginale, lasand inelul neinchis spre exterior. Acesta se va mula pe peretii vaginali, avand acelasi scop de a colecta lichidul seminal rezultat in urma ejacularii. Este important sa nu folositi in acelasi timp ambele tipuri de prezervative deoarece acestea se pot alipi, devenind ineficiente. In plus, un prezervativ feminin poate fi introdus la nivelul cavitatii vaginale cu pana la 8 ore inaintea actului sexuala, dar trebuie indepartat imediat dupa aceea.

Este foarte impoortant totodata sa fiti foarte atenti si gentili in momentul aplicarii unui prezervativ, deoarece aesta este destul de fragilsi prin urmare, poate fi cu usurinta perforat sau distrus. De asemenea, daca in timpul actului sexual prezervativul dumneavoastra cedeaza, este indicat sa recurgeti la metode contraceptionale aditionale. Una dintre aceste metode este pilula de urgenta, pastila anticonceptionala pe baza de hormoni, care administrata in maxim 48 de la contactul sexual, poate preveni o sarcina nedorita.

Un alt mare avantaj al folosirii unui prezervativ este protectia oferita de acesta in ceea ce priveste bolile cu transmitere sexuala (BTS). Aceastea insa nu va pot garanta protectie si in cazul lexiunilor de la nivelul pielii sau ale mucoaselor. In plus, medicii specialisti sustin ca acesta trebuie purtat indiferent de natura raportului sexual (normal, anal sau oral), si asta cu atat mai mult in cazul persoanelor poligame.

Majoritatea celor care folosesc prezervativul, fie el masculin sau feminin, nu prezinta reactii adverse in privinta acestora. Cu toate acestea exista un numar mic de persoane care pot dezvolta reactii alergice fie la spermicidele folosite, fie chiar la latexul din care sunt fabricate. Este bine ca in acest caz sa va adresati medicului specialist in vederea prescrierii unei alte metode de contraceptie.

Bibliografie

http://kidshealth.org/teen/sexual_health/contraception/contraception_condom.html#