Termen cautat

Abstinenta cea mai eficienta metoda contraceptiva


Autor: george
Categorii
Imagini

Indiferent cat pare de greu de realizat, abstinenta ramane totusi cea mai eficienta metoda de protectie atat impotriva sarcinilor nedorite, cat si a bolilor cu transmitere sexuala (BTS). Abstinenta reprezinta decizia unei persoane sau a unui cuplu de a nu mai intretine raporturi sexuale, astfel incat sperma nu mai poate ajunge in interiorul cavitatii uterine, eliminandu-se in acest fel riscul aparitiei unei sarcini. Spre deosebire de alte metode de contraceptie care impiedica spermatozoizii sa fertilizeze ovulul (prezervative, diafragma), si a caror grad de eficacitate este destul de ridicat, dar nu 100%, abstinenta prin lipsa contactului sexual, devine cea mai sigura metoda de contraceptie. Ceea ce trebuie sa intelegeti este faptul ca nu doar persoanele virgine pot practica abstinenta, ci orice persoana sau cuplu care a decis sa nu mai intretina relatii sexuale.

Abstinenta nu va protejeaza numai impotriva sarcinilor nedorite, ci si impotriva contactarii unei boli cu transmitere sexuala (BTS), si asta cu atat mai mult cu cat afectiuni precum negii sau herpesul genital se pot transmite prin contact oral-genital, oral-anal, contact anal sau pur si simplu prin contact piele pe piele. Prin urmare puteti fi protejat 100% doar daca evitati orice tip de contact sexual intim. Acest tip de abstinenta bazat pe nepracticarea nici unui tip de contact sexual (vaginal, anal sau oral) poarta denumirea de abstinenta completa si continua.

Este adevarat ca aceasta forma de contraceptie cere destul de multa vointa si autodisciplina, si asta cu atat mai mult in cazul tinerilor. Ceea ce trebuie sa realizati insa, este faptul ca presiunea venita din mediul exterior (iubit, iubita, prieteni sau chiar mass-media) nu trebuie sa va impinga sa faceti lucruri pe care nu le doriti cu adevarat. Mai mult decat atat, decizia de a duce o viata abstinenta din punct de vedere sexual poate fi luata si la nivel de cuplu,si asta nu trebuie sa afecteze neaparat relatia de afectiune dintre cei doi parteneri. Pentru aceasta este insa nevoie de o comunicare deschisa intre parteneri, precum si de respect si intelegere.

Bibliografie

http://kidshealth.org/teen/sexual_health/contraception/abstinence.html