Termen cautat

Cauzele bolii inflamatorii pelviene


Autor: george

Boala inflamatorie pelvina reprezinta o infectie serioasa a sistemului reproducator feminin, care se dezvolta in organism datorita netratarii la timp sau tratarii necorespunzatoare a anumitor boli cu transmitere sexuala (BTS). In majoritatea cazurilor aceste boli cu transmitere sexuala avanseaza de la nivelul vaginului si al cervixului pana in cavitatea uterina sau in zona tractului genital superior. Aceasta situatie poate duce fie la obturarea totala a tuburilor falopiene, impiedicand ovulul sa ajunga la nivelul uteului, fie bolcarea acesora partiala , ceea ce creste riscul dezvoltarii unei sarcini ectopice.

Simptomatologia bolii inflamatorii pelviene si metodele de tratament
Spre deosebire de bolile cu transmitere sexuala (BTS), aceasta conditie medicala se manifesta activ prin simptome vizibile, ceea ce usureaza diagnosticarea si tratarea ei. Simptomatologia bolii inflamatorii pelviene include:

Este recomandat ca in momentul in care resimtiti oricare dintre aceste simptome sa va adresati imediat medicului dumneavoastra specialist in vederea realizarii unui examen medical amanuntit. Cel mai important pas in tratarea acestei conditii medicale este constituit de identificarea bolii cu transmitere sexuala (implicit a bacteriei respective)si ulterior administrarea unei medicatii corespunzatoare. Daca organele genitale au fost deja lezate, este bine sa continuati totusi tratamentul cu antibiotice, deoarece aceasta este singura modalitate de a tine boala sub control. De asemenea datorita faptului ca simptomatologia bolii inflamatorii pelviene este asemanatoare celei date de apendicita este posibil ca medicul dumneavoastra sa apeleze si la opinia unui chirurg.
In cazul in care sunteti insarcinata medicul dumneavoastra va solicita spitalizarea dumneavostra pentru a putea tine sub control efectul anitbioticelor asupra sarcinii (de obicei sunt administrate doua tipuri simultan).
Un alt lucru important pe care trebuie sa il stiti despre boala inflamatorie pelviana este faptul ca in urma tratamentului, desi simptomele pot disparea exista situatii cand boala poate sa nu fie pe deplin vindecata. Pentru a evita aceasta situatie, dar si recurenta bolii, medicii recomanada adesea ca si partenerul sau partenera dumneavoastra sa fie tratati.
Boala inflamatorie pelvina poate fi prevenita cu usurinta prin folosirea prezervativului de fiecare data cand intretineti raporturi sexuale, indiferent de natura acestora (vaginal, anal sau oral). In plus, daca la nivelul pielii prezentati leziuni cel mai bine este sa asteptati ca acestea sa se vindece, intrucat prezervativul nu are capacitatea de a acoperi, si in consecinta, de a proteja si acele zone.

Bibliografie

http://www.emedicinehealth.com/pelvic_inflammatory_disease/article_em.htm
http://kidshealth.org/parent/infections/std/pelvic_inflammatory_disease.html#