Termen cautat

Pozitia Misionarului


Ce este pozitia misionarului?

Pozitia clasica a misionarului reprezinta situarea superioara a barbatului peste corpul femeii; adica el sta deasupra, iar ea dedesupt asezata pe spate. Este o tehnica sexuala practicata (aproape) doar de specia umana, inca de la inceputurile istoriei omenirii.

In aceasta pozitie, partenerii stau fata in fata, ceea ce faciliteaza comunicarea verbala si non-verbala. Astfel, pozitia misionarului ofera momente de tandrete mult mai intense si sporeste sentimentul de erotism intre membrii cuplului.

Istoric

Omul este singura fiinta care isi impune interdictii, isi enumera pozitiile si le exclude pe unele dintre ele.

Pana sa descoperim maimutele bonobo de pe malul fluviului Zair (1929) si viata lor sexuala dezinhibata, pozitia misionarului a fost cea care a primit onoarea de a fi socotita postura ce a intors spatele salbaticiei. Pozitionarea superioara a barbatului reprezenta actul de divort al umanitatii fata de lumea animala. Din acest motiv, a obtinut atentie din partea Bisericii, care a ales sa tolereze aceasta singura pozitie sexuala ca fiind moral acceptabila, pentru unicul scop al procreerii.

Cand Imperiul Roman domina Europa (secolul II d.Hr.), era promovata imaginea cuceritorului, atotputernicia masculina si idolatrizata suprematia barbatului fata de femei. Viziunea asupra sexualitatii se concentra pe scopul reproducerii, eliminand din ecuatie placerea. Doctrina raspandita de clerici, care propavaduiau virginitatea, castitatea si celibatul, tolera totusi pozitia misionarului ca unica forma de sexualitate, un rau necesar pentru conservarea rasei. Acesta pozitie afirma superioritatea barbatului, care trebuia sa domine sexul slab. Unirea trupurilor trebuia facuta cu minim de placere si fara sa se risipeasca “pretioasa licoare seminala”. Cei care cadeau in pacatul adulterului, primeau pedepse severe menite sa exorcizeze Diavolul din ei.

Celelalte pozitii erau socotite forme de bestialitate sau practici diavolesti. Femeia stand deasupra reprezenta o imagine repugnanta care trada comportamentul efeminizat al barbatului, era echivalenta cu pierderea statutului social si determina chiar si aparitia unor boli. Un anonim catalan din secolul XIV sustine in lucrarea sa “Oglinda amorului” ca atunci cand “femeia se urca pe barbat, se pot produce vatamari grave ale vezicii sau ale madularului.”

Pozitia misionarului, singurul act copulativ etic si religios corect, a fost raspandit pe intreaga planeta evanghelizata incapand cu secolul XV. Domesticirea apetitului sexual sanatos, s-a produs odata cu descoperirea si colonizarea Lumii Noi. Debarcand in America sexual-liberala, preotii s-au speriat de indigenii care umblau dezbracati si faceau sex in cele mai ciudate pozitii. A inceput astfel impregnarea fortata a doctrinei sexualitatii sterpe, dupa modelul european, cu scopul de a eradica maladia vicioasa. De aici deriva numele de “pozitia misionarului”. Misionarii europeni au predicat bastinasilor “pacatosi” folosirea pozitiei superioare a barbatului.

Cum se face?

Paretenerii sunt pozitionati fata in fata, femeia stand asezata pe spate cu picioarele desfacute, in timp ce barbatul este situat deasupra ei. Penetrarea se face prin miscari du-te-vino, exercitate de barbat. Exista unele variatiuni ale acestei pozitii.

Femeia poate sa imbratiseze cu picioarele spatele barbatului, poate sa-si aseze picioarele pe umerii lui sau o combinatie dintre acestea. Ea poate sa se miste, dar intr-un mod limitat, ce-i permite doar sincronizarea cu miscarile partenerului. Mainile femeii sunt libere si le poate folosi pentru stimularea clitorisului, mangaierea partenerului sau in alte moduri.

Barbatul sta cu fata in jos si fundul in sus, cu picioarele drepte sau genunchii indoiti si sprijinit in maini. Piepturile partenerilor pot sa fie apropiate, sa se atinga sau pot sa fie departate, pentru a schimba unghiul de penetrare.

Contactul vizual este maxim, ceea ce creeaza o conexiune stransa intre partenerii ce pot comunica mult mai usor. Unii oameni se simt inconfortabili daca isi privesc partenerul in ochi, iar atunci isi pot lipi toracele unul de celalalt, astfel incat privirile lor sa nu se intalneasca.

Avantajele pozitiei

 • Comunicarea este facilitata pentru ca partenerii sunt pozitionati fata in fata
 • Permite unele variatiuni
 • Este o pozitie mai mult statica, nu presupune un efort prea mare din partea femeii
 • Corpurile se ating in mai multe zone ceea ce sporeste placerea
 • Femeia are libertate de miscare a mainilor, se poate autostimula sau isi poate incita partenerul in diverse moduri
 • Membrii cuplului pot ramane acoperiti cu o plapuma in sezonul friguros
 • Femeia poate regla gradul de deschidere al vaginului prin pozitia picioarelor, pentru ca penisul sa poata stimula eficient peretii vaginali

Dezavantajele

 • Miscarea du-te-vino a penisului nu asigura destula stimulare a clitorisului
 • Miscarile partenerei sunt limitate, ea se poate doar sincroniza cu cele ale barbatului
 • Barbatul oboseste foarte usor deoarece, in aceasta pozitie, majoritatea muschilor sunt incordati
 • El nu-si poate folosi deloc mainile
 • Pozitia nu permite prea multe unghiuri de penetrare
 • Presupune doar efort masculin
Bibliografie
Anna Alter, Perrine Chercheve – “Superpozitii – O istorie a tehnicilor amoroase”, Grupul editorial Corint, Bucuresti, 2005 Dr. Ruth K. Westheimer – “Sex pentru toti”, Editura Teora, 1998