Termen cautat

Cunnilingus


Generalitati

Cunnilingus-ul reprezinta practica sexului oral aplicat organelor genitale feminine. Aparatul genital extern (clitoris, vulva, labii) este stimulat cu gura de catre partener/partenera ca o forma de preludiu, premergator penetrarii vaginale sau anale, sau ca un act sexual independent. Stimularea oro-vaginala confera placere primitoarei si poate duce la aparitia orgasmului.

Statisticile efectuate de sexoloaga de origine americana, Shere Hite, publicate in “Raportul Hite”, emit concluzia ca toate femeile chestionate de autoare au avut cel putin odata dreptul la placerea sexului oral. 42% dintre aceste femei sustin ca experimenteaza “orgasmul cu regularitate prin mangaieri bucale”.

Etimologia termenului cunnilingus isi are originea in limba latina. Este compus din cuvantul “cunnus” pentru vulva si “lingua”, care desemneaza limba.

Viziunea culturala

Spre deosebire de felatie, care este specifica speciei Homo sapiens sapiens, cunnilingus-ul este intalnit la toate mamiferele. Pentru toate animalele, placerile limbii constituie un aperitiv, inainte de penetrare.

Pentru rasa umana, gestualitatea sexului oral are diferite conotatii: nu toate culturile accepta aceasta experienta. De exemplu, in majoritatea tarilor africane se practica mutilarea organelor genitale feminine externe (coaserea clitorisului si labiilor mici) de la varste fragede, pentru a reteza placerea sexualitatii.

Alte civilizatii tolerau procedura erotica. Femeile din China antica beneficiau de rasfatul oral mai mult decat barbatii, conform cercetatorului Robert Van Gulik. Taoismul chinez vede cunnilingus-ul ca o modalitate de implinire spirituala si de promovare a longevitatii.

In cultura vesticilor, sexualitatea orala este frecvent intalnita in randul adolescentilor si adultilor. Unele persoane sunt dezgustate de aceasta, din motive igienice, psihologice, sau religioase, dar viziunea este general acceptata.

Unele societati sustin ca sexul oral, impreuna cu alte tehnici care nu presupun penetrarea vaginala, constituie practici necurate sau nenaturale deoarece nu sunt executate in scopul procreatiei.

Hinduismul, in incercarea sa de a transcende existenta profana si de a atinge nirvana (iluminarea), recurge la sexualitatea tantrica. Aceasta incurajaza contactele oro-genitale, deoarece conduc adeptul pe drumul extazului fara ca acesta sa-si risipeasca lichidele vitale. Dogma centrala a tantrismului interzice ejacularea pe motiv ca se pierde energia vitala odata cu risipirea lichidelor sexuale.

Tehnica

Cunnilingus-ul se practica cu ajutorul cavitatii bucale, in special limba si buzele, cu scopul de a stimula partenera si de a-i oferi placere. Ofertantul se poate folosi de degete pentru stimularea aditionala a clitorisului, in timp ce limba excita vulva. Se poate apela si la celelalte structuri faciale: barbia, nasul si obrajii, pentru senzatii erotice suplimentare.

Autorul anonim, care descrie “Paradisurile carnale”, propune anumite tehnici pentru atingerea extazului prin cunnilingus. Cateva dintre ele sunt:

  • Ciugulitul. Limba ascutita si intarita partenerului/partenerei aplica mici lovituri rapide in zona clitoridiana, tehnica asemanatoare cu ciugulitul firmiturilor.
  • Lipitoarea. Clitorisul se ia intre buze si se executa miscari de suctie. Se aspira usor organul erectil in interiorul cavitatii bucale.
  • Sonda. Prespune infigerea cat mai adanc a limbii in interiorul vaginului, revenind apoi la exterior, unde atentia este indreptata din nou catre clitoris si restul vulvei.
  • Maturatul. Limba, larg desfacuta, mangaie toata suprafata vulvara cu miscari oscilante.

Placerea poate fi sporita cu ajutorul degetelor, jucariilor sexuale, etc. De dragul spontaneitatii, ofertantul poate da dovada de creativitate prin fluctuarea constanta a miscarilor limbii. Este important sa se urmareasca reactia primitoarei la metodele utilizate. Acestea pot fi indicatori care trebuie urmati pentru majorarea erotismului.

Pentru extinderea zonei de excitatie, pot fi abordate si alte zone erogene, precum anusul, perineul, sanii, etc.

Pozitii pentru cunnilingus

  • Pe la spate: femeia sta “in patru labe” in timp ce perechea sa executa tehnica orala
  • Statul pe fata: primitoarea se asaza pe fata partenerului, astfel poate sa se miste si ea, detinand controlul
  • Pozitia misionarului: ea sta pe spate cu picioarele desfacute si bazinul apropiat de fata celuilalt
  • Pozitia 69
  • Pozitia in sezut: receptoarea sta pe un scaun sau pe marginea patului in sezut, iar emitatorul se aseaza in genunchi in fata ei
  • In picioare: femeia sta in picioare, iar partenerul fie in genunchi, fie aplecat spre zona genitala
Bibliografie
• Anna Alter, Perrine Chercheve – “Superpozitii – o istorie a tehnicilor amoroase”, Grupul Editorial Corint, Bucuresti, 2005 • http://en.wikipedia.org/wiki/Cunnilingus • Sursa imagine: http://thelustfulliterate.wordpress.com/2012/11/05/im-thankful-for-dick-and-cunnilingus/