Termen cautat

Beneficiile sexului


Autor: george

Lasand pudoarea si ideile preconcepute la o parte trebuie sa acceptam ca sexul se inscrie in randul celor mai placute „activitati” desfasurate de fiintele umane. Mai mult decat atat, beneficiile sexului au fost demonstrate atat din punct de vedere psihologic, cat si fiziologic. Ani de-a randul specialistii in domeniu au studiat efectul unei vieti sexuale active asupra organismuluisi de fiecare data rezultatele au fost mai mult decat multumitoare. Explicatia este una simplista, trecand in revista toate functiile psihosomatice, hormonale, sau fizice care devin active in timpul consumarii unui raport sexual. Conform unui studiu publicat recent o viata sexuala activa poate avea cel putin cinci beneficii asupra organismului uman.

1. Sexul este in primul rand o forma de activitate fizica

Conform doctorului Michael Cigliano de la Universitatea Pennsylvania, beneficiile sexului de cel putin 3 ori pe saptamana are ca rezultat arderea a aproximativ 7.500 de calorii pe an, echivalent cu a alerga 120 km. Ce alt mod mai placut de a va mentine in forma si de a va tonifia organismul? In plus, in timpul anctului sexual cantitatea de oxigen de la nivel celular creste considerabil, ceea ce ajuta organele si tesuturile organismului dumneavoastra sa functioneze la parametrii normali.

Beneficiile sexului constau si in diminuarea cu usurinta a cantitatii totale de colesterol din organism si de a transforma asa-numitul „colesterol rau” in „colesteon bun”. De asemenea, ca orice alta forma de activitate fizica, sexul sporeste cantitatea de testosteron, ceea ce duce la fortifierea sistemului osos si muscular.

2. Sexul este clmantul ideal in cazul durerilor

Printre beneficiile sexului se numara si  eliberarea endorfinelor, calmante naturale ale durerii. In plus, s-a dovedit stiintific faptul ca raporturile sexuale in timpul menstruatiei nu numai ca amelioreaza considerabil durerile specifice acestei peioade, ci au chiar capacitatea de a scurta perioada de menstruatie cu pana la cateva zile.

3. Sexul asigura protectie impotriva afectiunilor prostatei

Medicii specialisti avertizeaza asupra faptului ca majoritatea afectiunilor prostatei apar sau sunt inrautatite datorita acumularii de fluide la nivelul acestei glande. Prin urmare, ejacularea in mod regulat ajuta la „curatarea” acestei zone, precum si la eliminarea fluidelor.

3. Sexul, cura indeala antistres

Datorita hormonilor eliberati in timpul excitarii sexuale, precum si a orgasmului, sexul este considerat cea mai buna cura impotriva stresului cotidian.

4. Sexul apropie oamenii

Specialistii sustin ca atingerile pasionale din timpul preludiului si al actului sexual, ajuta la eliberarea oxitocinei, hormon secretat la nivelul hipofizei, resposabil de producerea apropierei dintre doi oameni.

5. Sexul creste productia suplimentelor naturale la nivelul organismului

Dehidroepiandrosteronul (DHEA) , hormon ce ajuta la intarirea oaselor, dar si la scaderea in greutate, este eliberat in organism chiar inainte de atingerea climaxului (orgasm sau ejaculare).
Indiferent de beneficiile sexului, este bine ca in momentul consumarii actului sexual sa va concentrati atentia asupra sentimentelor dumneavoastra, precum si spre a oferi partenerului momente de neuitat...restul vine de la sine!

Bibliografie

http://parenting.ivillage.com/newborn/nmomcare/0,,446m,00.html