Termen cautat

Vaccinuri recomandate persoanelor adulte


Autor: bcristina
Imagini

Desi multe persoane adulte neglijeaza acest lucru, este foarte important sa tineti un istoric al vaccinurilor realizate, precum si sa efectuati in mod regulat aceste teste. Pentru persoanele adulte medicii specialisti recomanda efectuarea urmatoarelor vaccinuri:

  1. Vaccinulpentru difterie, tetanos si pertussis. Acest vaccin trebuie repetat o data la 10 ani. O femeie insarcinata care a primit acest vaccin cu mai mult de 10 ani in urma trebuie sa il repete in trimestrul 2 sau 3 de sarcina.
  2. Vaccinul impotriva HPV (Virusul Papilloma Uman). Acest vaccin necesita 2-3 inoculari si se administreaza femeilor cu varsta cuprinsa intre 11-26 de ani.
  3. Vaccinul antivaricela. Acest vaccin este recomandat persoanelor adulte care nu au imunitate impotriva variceliei. Atentie: Vaccinul este contraindicat femeilor insarcinate.
  4. Vaccinul impotriva zonei zoster. Acest vaccin este recomandat persoanelor cu varsta de 60 de ani sau mai mult si necesita 1-2 inoculari. Atentie: Vaccinul este contraindicat femeilor insarcinate.
  5. Vaccinul ROR (rujeola-oreion-rubeola). Acest vaccin este recomandat persoanelor adulte care nu au imunitate impotriva acestor boli. Atentie: Vaccinul este contraindicat femeilor insarcinate.
  6. Vaccinul antigripal. Acest vaccin se administreaza anual in general persoanelor cu varste foarte fragede si persoanelor cu varsta mai mare de 50 de ani. De asemenea acest vaccin este recomandat copiilor diagnosticati cu afectiuni severe precum afectiuni cardiace si pulmonare cronice, diabet, dar si persoanelor care lucreaza in clinci si spitale.
  7. Vaccinul pneumococcic. Acest vaccin este recomandat persoanelor cu varsta de 65 de ani sau mai mare, cu precadere daca acestea fumeaza.
  8. Vaccinul impotriva hepatitei A. Acest vaccin necesita 2 inoculari si este recomandat persoanelor care prin natura meseriei sunt predispuse contactarii acestei boli. De asemenea acest vaccin trebuie administrat persoanelor cu afectiuni hepatice cronice si persoanelor care consuma droguri.
  9. Vaccinul impotriva hepatitei B. Acest vaccin se administreaza in 3 doze si este recomandat persoanelor cu afectiuni hepatice cronice, persoanelor active din punct de vedere sexual care au mai multi parteneri, persoanelor care consuma droguri si celor care lucreaza in sistemul de sanatate.
  10. Vaccinul meningococic. Acest vaccin se administreaza in una sau mai multe doze, in general persoanelor care traiesc in spatii restranse si aglomerate (de exemplu, studenti cazati in campusuri universitare, sau militari cazati in cazarme).
Bibliografie

http://women.webmd.com/guide/adult-immunizations

Comentarii