Termen cautat

Teste medicale care trebuie efectuate intre 20 si 30 de ani


Autor: bcristina
Imagini

Vizita la medic este cu siguranta ultimul lucru la care va ganditi, insa controalele regulate va ajuta sa va mentineti starea de sanatate si va poate chiar salva viata. Intre varsta de 20 si 30 de ani medicul dumneavoastra de familie va poate furniza o lista cu teste medicale simple pe care le puteti efectua pentru depistarea precoce a problemelor de sanatate aparute. Aceste teste sunt:

  1. Cantariti-va - Desi acest lucru nu va face placere este foarte important pentru a va ajuta sa depistati si sa scapati la timp de kilogramele in plus intrucat supraponderalitatea afecteaza in mod sever starea generala de sanatate.
  2. Masurarea tensiunii arteriale - Masurarea tensiunii arteriale este un test simplu si ieftin, insa, extrem de important pentru sanatatea inimii, sistemului arterial, creierului, ochilor si rinichilor.
  3. Efectuarea profilului lipid - Profilul lipid presupune masurarea nivelului de colesterol bun (lipolipide cu densitate inalta - HDL) si colesterol rau (lipolipide cu densitate joasa- LDL).
  4. Examen mamar, examen pelvic si testul Papanicolau (doar pentru femei) - Femeile trecute de varsta de 20 de ani trebuie sa efectueze anual examenul mamar si examenul pelvic, si daca nu exista probleme de sanatate, o data la 3 ani si testul Papanicolau. Daca insa, rezultatele testului Papanicolau indica modificari la nivelul cavitatii uterine, acest examen ginecologic trebuie repetate anual.
  5. Examen testicular (doar pentru barbati) - Studiile statistice situeaza cancerul testicular pe primul loc in cazul mortalitatii in randul barbatilor tineri. In consecinta, desi este neplacut, examenul testicular trebuie efectuat anual.
  6. Analizarea alunitelor - De cele mai multe ori sanatatea pielii este neglijata. Cu toate acestea in cadrul vizitei la medicul specialist, acesta trebuie sa analizeze corpul pentru a descoperi prezenta alunitelor cu forma si textura anormala.
  7. Protejarea ochilor - Chiar daca la aceasta varsta nu va ganditi la acest aspect este foarte important sa mergeti la un control oftalmologic pentru a preveni la timp afectiunile oculare.
  8. Efectuati vaccinurile pentru imunizarea organismului.
  9. Mergeti periodic la medicul stomatolog.
Bibliografie

http://women.webmd.com/guide/milestone-medical-tests-20-30