Termen cautat

Posibile intrebari in timpul vizitei la ginecolog


Autor: cezara
Imagini

Vizita anuala la ginecolog este foarte importanta pentru sanatatea femeii. In afara testelor obisnuite pe care le face fiecare femeie cu aceasta ocazie, tot acum este si momentul sa vorbesti cu medicul despre sanatatea sexuala. Desi poate fi tentant sa nu fii complet sincera cu el sau sa omiti sa mentionezi anumite probleme jenante, trebuie sa stii ca medicul nu este acolo ca sa te judece.

  1. Relatiile sexuale neprotejate - cu toate ca este jenant este bine sa va informati medical ginecolog daca ati avut relatii sexuale neprotejate correct. Medicul va fi astfel mai atent la simptomele unor boli cu transmitere sexuala, si va poate sugera sa faci un test de depistare HIV.
  2. Probleme sexuale - in cazul in care libidoul este scazut sau ai dureri in timpul contactului sexual, acesta e momentul sa vorbesti. Ginecologul poate explora alaturi de tine sursele potentiale ale problemelor. Iar daca e vorba de un subiect mai potrivit pentru un sexolog, se poate ca ginecologul sa-ti recomande pe cineva bun.
  3. Fumat - scopul nu este acela de a te face sa te simti vinovata sau de a-ti face morala: daca fumezi, acest fapt poate influenta tipul de contraceptive recomandat. Fumatul presupune anumite riscuri de care trebuie sa fii constienta, mai ales in cazul in care ramai insarcinata.
  4. Ciclul menstrual neregulat - un ciclu menstrual regulat are durata medie de 5 zile, cu variatii intre 3 si 7 zile. Uneori, chiar si o modificare minora in dieta, in rutina activitatii fizice depuse sau in nivelul de stres poate provoca fluctuatii ale ciclului menstrual. Sangerarile intre menstruatii pot indica prezenta unei infectii, un dezechilibru hormonal, unele boli, chiar si cancerul, de aceea este important sa mentionezi orice anormalitate.
  5. Modificari ale sanilor - toate femeile ar trebui sa isi examineze lunar sanii pentru a se familiariza cu acestia si pentru a fi in masura sa identifice schimbarile in textura lor sau aparitia maselor suspecte. Intalnirea cu ginecologul este sansa ta pentru a semnala orice modificare remarcata. Astfel, problema va fi depistata din timp si va fi mai usor de tratat.
  6. Contraceptie - se poate sa existe o alta metoda de contraceptie, care sa se adapteze mai bine la modul tau de viata, si tu sa nu stii de ea. Ginecologul iti poate explica diferitele optiuni existente si puteti alege impreuna.

Comentarii

Din pacate multe femei se jeneaza sa puna intrebarile ce le framanta, sau chiar sa raspunda sincer. Medicul ginecolog nu vede o femeie din punct de vedere sexual cand vine la el la cabinet, ci doar ca un caz medical.

Din pacate multe femei se jeneaza sa puna intrebarile ce le framanta, sau chiar sa raspunda sincer. Medicul ginecolog nu vede o femeie din punct de vedere sexual cand vine la el la cabinet, ci doar ca un caz medical.