Termen cautat

Sfaturi pentru obtinerea unei manichiuri perfecte


Introducere

Este important ca femeile sa retina faptul ca, pentru foarte multi dintre barbati, mainile unei femei reprezinta cartea de vizita a acestora, oglindind personalitatea lor si fiind un factor esential in imaginea femeii. Asadar, o manichiura realizata perfect este mai mult decat necesara. Aceasta se va asorta intotdeauna unei tinute ingrijite si feminine, indiferent ca femeia poarta un costum de baie, plimbandu-se pe o plaja scaldata de razele soarelui sau ca aceasta este imbracata intr-o tinuta eleganta, de birou sau una sport.

Aspectul mainilor si manichiura sunt niste elemente care nu trebuie neglijate, fiind o parte foarte importanta pentru imaginea unei femei. In mod special, in anotimpul rece, mainilor trebuie sa li se acorde o importanta deosebita, pielea acestora si unghiile fiind afectate de temperaturile scazute, diun cauza faptului ca acestea sunt cele mai expuse. Pielea se poate ingriji destul de usor prin utilizarea zilnica a unei creme foarte hidratante in vederea prevenirii deshidratarii si a descuamarii epidermei, insa ce facem cu unghiile? Iata, in cele ce urmeaza, o serie de sfaturi mai mult decat utile in ceea ce priveste ingrijirea unghiilor si recomandari pentru un aspect cat mai placut al acestora.

Sfaturi si recomandari pentru ingrijirea unghiilor

Este ideal ca ingrijirea unghiilor atat din punct de vedere al sanatatii, cat si al aspectului acestora sa se faca in cadrul unui salon specializat, unde mainile pot beneficia de un tratament potrivit si benefic. Specialistii ne indica faptul ca unghiile naturale pot sa fie ingrijite prin intermediul aplicarii deasupra lor a unui gel protector UV, a cheratinei sau a rasinii acrilice. Totodata, se poate opta si pentru anumite masti de regenerare pentru unghii care se vor mentine pe suprafata unghiilor timp de aproximativ 10-15 minute, iar dupa indepartarea acestor masti unghiile vor fi revigorate total si pregatite pentru a fi infrumusetate. Caci, la baza frumusetii organismului nostru si a oricarei parti a corpului sta, in primul rand, sanatatea.

Insa, pentru o vizita la salon este nevoie de timp si bani, elemente de care nu toate femeile dispun din abundenta. Femeile trebuie, in prezent, sa se imparta intre familie si serviciu, pentru ele ramanand foarte putin timp. Asadar, o femeie trebuie sa fie cat mai eficienta si, in cazul in care nu gaseste timpul necesar sau suficient pentru o vizita la salon, acest fapt nu inseamna ca ea trebuie sa se neglijeze sub nici o forma.

Unghiile pot fi ingrijite si infrumusestate chiar si acasa, aceasta operatiune necesitand nu prea mult timp. Este nevoie doar de cateva minute, de doua sau trei ori, saptamanal.

Intr-un bol se vor amesteca 3 sau 4 lingurite de ulei de masline care a fost incalzit in prealabil, cu o jumatate de lingurita de zeama de la o lamaie. Unghiile se vor inmuia in compozitia obtinuta si se vor mentine in bol pentru circa 10  minute. Aceasta operatiune va fi urmata de aplicarea unui strat de lac cu rol de protectie a unghiilor. Rezultalele unor astfel de tratamente nu vor intarzia sa apara.

La fel de benefic este pentru unghii si un tratament cu vitamina A sub forma de solutie uleioasa care se gaseste in cadrul oricarei farmacii. Urmand acelasi sfat ca si in cazul tratamentului descris mai sus, unghiile se vor mentine inmuiate in vitamina A timp de 10-15 minute dupa care se va utiliza ul lac de unghii protector.

In legatura cu nuantele cele mai potrivite pentru a fi aplicate pe unghii, exista o multitudine de optiuni pe care orice femeie le are la dispozitie si va fi intr-o stransa dependenta cu momentul zilei si cu tipul evenimentului la care este necesara paticiparea.

Pentru serviciu, culorile recomandate sunt unele neutre cum ar fi lacul incolor sau anumite tonuri satinate de roz sau de bej. Tot astfel de nuante neutre sunt potrivite si pentru acele femei care, in afara serviciului, abordeaza anumite tinute mai indraznete sau o vestimentatie in culori aprinse, niste unghii mai „cuminti” realizand echilibrul necesar pentru evitarea efectului de stridenta pe care nu ar trebui sa si-l doreasca nici o femeie.

In functie de preferintele fiecareia, femeile pot opta si pentru culor aprinse, desigur, fiind nevoie doar sa tina cont de ambianta in care vor fi si de momentul zilei in care are loc respectivul eveniment.

Forma unghiilor, oricare ar fi aceasta, patratoasa, ovala, arcuita, ascutita, va trebui mentinuta saptamanal, prin realizarea manichiurii si prin aplicarea tratamentelor in vederea pastrarii unor unghii sanatoase care nu vor fi casante si nu se vor exfolia.