Termen cautat

Sfaturi utile pentru ingrijirea pielii mature


Autor: bcristina

Principalele semne ale imbatranirii pielii sunt cresterea gradului de asprime al pielii, aparitia ridurilor, pigmentarea neuniforma a pielii si scaderea gradului de elasticitate. Toate acestea sunt modificari normale ale pielii pe masura ce inaintam in varsta. De asemenea glandele sebacee isi pot mari volumul, iar la nivelul pielii pot aparea leziuni precanceroase sau canceroase. Unele persoane care se expun in mod iresponsabil si prelungit la soare, se pot confrunta cu imbratranirea prematura a pielii. In aceasta situatie este extrem de important sa folositi produse cu factor de protectie solara pentru a stopa evolutia acestui fenomen.

Ceea ce trebuie sa inteleaga fiecare dintre noi este faptul ca tehnicile de ingrijire ale pielii trebuie modificate pe masura ce inaintam in varsta. Principalii factori pe care trebuie sa ii luam in consideratie sunt:

  • odata cu trecerea anilor, procesul de producere a celulelor noi este incetinit;
  • factorii de mediu, precum poluare, agenti chimici si praf, afecteaza pe termen lung sanatatea pielii;
  • odata cu inaintarea in varsta porii isi maresc dimensiunea;
  • expunerea prelungita la soare cauzeaza imbatranirea prematura a pielii, precum si aparitia petelor si ridurilor.

Conform specialistilor in acest domeniu, exista doua metode principale prin care putem mentine sanatatea pielii pe masura ce inaintam in varsta:

  1. In cazul in care fumati, renuntati la acest obicei. Studiile de specialitate au relevat faptul ca substantele nocive regasite intr-o tigara au capacitatea de a stimula procesul de imbatranire prematura a pielii.
  2. Optati pentru o dieta echilibrata, indiferent daca alegeti sau nu si un complex de multivitamine. Alimentatia sanatoasa este extrem de importanta pentru procesul de regenerare al pielii, in urma leziunilor produse de razele solare sau factorii de mediu.

In afara de aceste doua metode esentiale pentru sanatatea pielii dumneavoastra, pe piata exista numeroase produse create cu acest scop. Inainte de a opta pentru ceva anume, este indicat sa va adresati unui medic dermatolog pentru a va recomanda un produs potrivit particularitatilor organismului dumneavoastra.

Bibliografie

http://www.webmd.com/skin-beauty/guide/cosmetic-procedures-skin-care-mature-skin