Termen cautat

Proceduri cosmetice pentru indepartarea parului de pe corp


Autor: bcristina

Parul nedorit poate aparea pe buza superioara, obraji, barbie, picioare, degetele de la maini sau degetele de la picioare. Cauzele aparitiei parului in aceste zone sunt diverse, pornind de la factori genetici, anumite tratamente medicamentoase cu hormoni sau steroizi, nivelul crescut de androgeni (hormoni masculini) sau afectiuni endocrinologice ca sindromul ovarului polichistic.In prezent exista mai multe metode de indepartare a parului nedorit de pe corp, insa nici una nu este 100% sigura.

Folosirea lamei

Frecventa indepartarii parului de pe corp cu ajutorul lamei este determinata de gradul de crestere al parului. Aceasta metoda este recomandata pentru picioare, maini si fata. Atentie: folosirea lamei pentru indepartarea parului din zona pubiana duce la cresterea firelor de par sub piele.

Pensare

Indepartarea parului cu ajutorul unei pensete este considerata cea mai dureroasa metoda dintre cele existente la momentul actual, insa este eficienta in cazul unei cantitati mici de par. De exemplu, pensarea este recomandata pentru sprancene sau daca la nivelul fetei apar doar cateva fire de par.

Crema depilatoare

Daca optati pentru aceasta metoda de indepartare a parului de pe corp trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand alegeti un anumit produs. De exemplu, cremele depilatoare pentru zona pubiana nu sunt recomandate si pentru zona faciala. In plus, substantele chimice continute pot cauza arsuri cutanate superficiale. Astfel, daca va confruntati in mod frecvent cu aparitia reactiilor alergice este recomandat sa cereti mai intai sfatul unui medic specialist.

Ceara fierbinte

Indepartarea parului folosind ceara fierbinte poate fi efectuata acasa sau intr-un salon de cosmetica. Acest proces este destul de dureros, poate cauza murdarie si uneori duce la aparitia infectiior. Ceara fierbinte este preferata de femei pentru indepartarea parului din zona inghinala.

Epilare cu laser

Epilarea cu laser este una dintre metodele cu durata cea mai mare, necesitand in general 4 sau mai multe sedinte. Fasciculul laser sau pulsatiile de lumina au rolul de a distruge radacina firului de par. Cu toate acestea tratamentul cu laser este o procedura dureroasa si uneori extrem de scumpa.

Epilare prin electroliza

Exista doua metode de utilizare a electrolizei pentru indepartarea parului de pe corp:

  1. Electroliza galvanica, avand rolul de a distruge foliculul de par cu ajutorul substantelor chimice.
  2. Termoliza, avand rolul de a folosi o sursa de caldura pentru a distruge foliculul de par.

Tratamente medicamentoase

Daca nici una dintre metodele descrise mai sus nu va ofera rezultatele scontate, cereti medicului specialist sa va recomande un tratament medicamentos pentru inhibarea cresterii parului.

Bibliografie

http://www.webmd.com/skin-beauty/cosmetic-procedures-hair-removal

Comentarii

Buna,

tocmai am experimentat un nou tip de epilare definitiva, folosind DEPILAR SYSTEM.

Am mers la salon si acolo, dupa epilarea cu ceara, cosmeticiana mi-a aplicat doua geluri pe zona epilata. Acele geluri contin niste enzime (dupa cum am citit pe site-ul lor) care dizolva ( nu stiu daca m-am exprimat corect) matricea firului de par si acesta nu mai creste.

Buna,

tocmai am experimentat un nou tip de epilare definitiva, folosind DEPILAR SYSTEM.

Am mers la salon si acolo, dupa epilarea cu ceara, cosmeticiana mi-a aplicat doua geluri pe zona epilata. Acele geluri contin niste enzime (dupa cum am citit pe site-ul lor) care dizolva ( nu stiu daca m-am exprimat corect) matricea firului de par si acesta nu mai creste.