Termen cautat

Caderea parului la femei


La momentul actual, in ceea ce priveste problema caderii parului, este disponibila o gama larga de terapii medicamentoase sau naturiste, insa specialistii pot fi rezervati in cazul stabilirii unui tratament impotriva caderii parului concret din cauza cercetarilor considerate inca insuficiente in acest caz. In general, nu se recomanda un tratament impotriva caderii parului cu caracter general decat in cazul in care se stabileste ca problemase maifesta ca o consecinta a excesului de hormoni androgeni secretati de organism sau ca un raspuns exagerat la cantitati anormale de hormoni androgeni. Tratamentul impotriva caderii parului cu caracter sistemic poate scadea cantitatea de hormoni androgeni prezenta la nivelul organismului, astfel ca variantele terapeutice preferate sunt cele topice, locale, aplicate direct la nivelul zonelor afectate.

Sansele de reusita ale unui tratament impotriva caderii parului sunt cu atat mai mari cu cat acesta este inceput mai repede din momentul manifestarii problemelor, deoarece dupa instalarea severa a alopeciei, majoritatea foliculilor pilosi sunt distrusi. Instituirea curei medicamentoase anti - androgenice dupa un interval de timp de la declansarea afectiunii, poate contribui la prevenirea caderii parului si la stimularea procesului de regenerare de la nivelul foliculilor pilosi aflati in stare de latenta, dar care inca sunt viabili. Stoparea tratamentului poate determina din nou caderea parului in cazul in care nivelul hormonilor androgeni nu este controlat sub alta foma. Aceste tratamente se asociaza si cu o cura adjuvanta de minerale si vitamine necesare restructurarii firelor de par.

Tratamentele cu sanse mari de succes sunt cele care se concentreaza asupra cauzei determinante a afectiunii pentru a se reusi mai departe stimularea regenerarii si a cresterii parului. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca, fiecare organism reactioneaza intr-un fel aparte la un tratament impotriva caderii parului anume, insa oricat de importante ar fi particularitatile individuale, majoritatea femeilor care apeleaza latratamentele destinate regenerarii capilare constata efecte pozitive in acest sens.

 • Minoxidil 2% (tratamentul local)

Minoxidilul se foloseste in prezent ca tratament impotriva caderii parului, local pentru aceasta afectiune. Initial acesta fusese folosit cu scopul scaderii hipertensiunii arteriale, avand proprietati antihipertensive, insa s-a observat ca pacientii tratati in acest sens manifestau ca si efect secundar, hipertricoza sau o crestere excesiva a parului. Astfel au fost efectuate noi cercetari care au demonstrat ca aplicarea solutiei de minoxidil la nivelul scalpului are efect de stimulare asupra cresterii parului, iar cantitatea absorbita la acest nivel este prea mica pentru a declansa reactii adverse nedorite.

S-a mai demonstrat si faptul ca la femeile care au folosit aceasta solutie s-au inregistrat rezultate mai bune decat la barbatii supusi aceluiasi tratament. Din acest motiv, pentru femei se recomanda folosirea solutiei in concentratie de 2 %, iar pentru barbati se recomanda concentratiile de 5 %. In cazul in care solutia concentrata de 5 % este prescrisa femeilor, procesul terapeutic se supravegheaza indeaproape de catre medicul specialist din cauza efectelor adverse care pot fi inregistrate, efecte precum pruritul, iritatia scalpului, cresterea parului si in alte regiuni ale corpului precum fruntea. Solutiile de minoxidil in concentratie de 5 % administrate femeilor, au inregistrat o eficacitate sporita in ceea ce priveste oprirea caderii parului si regenerarea acestuia fata de concentratiile de 2 % , insa este absolut necesar ca dozele si concentratiile folosite sa fie stabilite de catre personalul de specialitate.

 • Spironolactona

Spironolactona face parte din categoria diureticelor care nu produc pierderi de potasiu. Actiunea sa consta in scaderea volumului de apa in exces, din organism, fara inregistrarea de pierderi de potasiu. Spironolactona este indicata in tratarea edemelor, scaderea hipertensiunii arteriale, remedierea deficitului de potasiu si in tratarea hiperaldosteronismului. Spironolactona are activitate anti - androgena incetinind productia de hormoni androgeni a glandelor suprarenale si a ovarelor si blocand actiunea acestor hormoni prin faptul ca previne legarea dihidrotestosteronului la nivelul receptorilor androgenici.

 • Cimetidina

Cimetidina face parte din clasa de blocanti ai receptorilor histaminici utilizati in terapia ulcerului gastro - intestinal. Blocantii histaminici sunt responsabili de prevenirea producerii unui exces de acid la nivel gastric pentru facilitarea vindecarii ulcerelor de catre organism.

Cimetidina este folosita si in tratamentul hirsutismului femeilor. Hirsutismul este definit casi cresterea parului in exces in regiunea fetei, astfel caau fost efectuate cercetariin ceea ce priveste femeile cu probleme de cadere a parului, soldate cu efectepromitatoare. In cazul barbatilor, in schimb, nu este indicata folosirea cimetidinei in acest scop din cauza necesitatii folosirii unor doze mult mai mari care pot determina aparitia unor efectesecundare feminizante.

 • Acetatul de ciproteron

Acetatul de ciproteron este indicat pentru scaderea libidoului la barbati si tratarea celor predispusi la comportamente agresive de natura sexuala. Acetatul de ciproteron este recomandat in cazul hirsutismului sever la femeile tinere si in tratareaalopecieila femei. Substanta activa are proprietatea de a bloca legarea dihidrotestosteronului de receptorii specifici acestuia.

 • Estrogenul / Progesteronul

Administrarea hormonului estrogen sau a hormonului progesteron reprezinta de fapt o terapie de substitutie hormonala prescrisa in special la femeile ajunse la menopauza. Acestea se gasesc in comert sub forma de comprimate destinate administrarii pe cale orala sau sub forma de unguente sau creme cu uz topic. Terapia hormonala artificiala destinata substitutiei hormonilor lipsa reprezinta optiunea terapeutica cel mai frecvent aleasa in cazul alopeciei la femeile aflate la menopauza sau al caror nivel de estrogen si / sau progesteron este redus din alte cauze.

 • Contraceptivele orale

Contraceptivele orale au capacitatea de a scadeasecretia de androgenia ovarului. Acestea se pot administra in terapia caderii parului la femei, insa si in acest caz raman valabile atentionarile primite in ceea ce priveste derulararea tratamentului cu scopul prevenirii unei sarcini. Spre exemplu, femeile fumatoare cu varste mai inaintate de 35 de ani sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta cheaguri sanguine cu posibilitate de migratie la nivelul creierului si declansare a unui accident vascular cerebral. Contraceptivele sunt disponibile sub diferite formule de concentratie in estrogen si progesteron, astfel ca medicul este cel care alege produsul adecvat fiecarei paciente in parte. Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca produsele contraceptive cu un index androgen mare pot avea ca efect caderea parului, astfel ca este recomandat ca doar contraceptivele de uz oral cu index mic androgen trebuie administrate pentru combaterea caderii parului.

 • Ketoconazol (Nizoral)

Ketoconazulul este un medicament cu actiune antifungica utilizat pentru tratarea infectiilor cauzate de ciuperci precum Candida. Ketoconazolul are si proprietati anti - androgenice astfel ca poate sa determine scaderea secretiei de testosteron si a altor hormoni androgeni,produsa deglandele suprarenale si organele reproductive. Datorita acestei proprietati, Ketoconazolul se poate administra pentru controlarea problemelor de cadere a parului. Samponul Nizoral are o concentratie de Ketoconazol de 2 %, fiind destinat tratarii afectiunilor de acest gen survenite la nivelul pielii capului. Acesta poate fi administrat ca tratament impotriva caderii parului cu administrare unica sau in asociere cu alte produse. In cazul utilizarii acestui sampon nu s-au inregistratefectesecundareimportante.

 • Finasteride (Propecia / Proscar)

Finasterideare capacitateainhibarii enzimei 5 - alfa reductaza,stopand astfeltransformarea dihidrotestosteronului in testosteron. Aceasta substanta activa e continuta de produsul Proscar ( 5 mg ), administrat initial pentru tratarea hiperplaziei de prostata. Ulterior, versiunea aceluiasi medicament, dar in concentratie de 1 mg, cu denumirea de Propecia, a aparut pe piata cu indicatii in caderea parului la barbati. In orice caz, cel putin in cazul femeilor insarcinate este contraindicat din cauza riscului dezvoltarii de malformatii congenitale. In schimb, in ceea ce priveste administrarea produsului la barbati, s-a inregistrat o proportie de 2 % in cazul dezvoltarii de efecte secundare. Astfel de efecte inregistrate la barbati au fost disfunctia erectila sau tulburari ale libidoului.

 • Acetatul de ciproteron cu etiniloestradiol (Diane 35 , Diane 50)

Acetatul de ciproten cu etiniloestradiol este administrat femeilor care sufera de alopecie. Acesta blocheaza actiunea hormonilor androgeni, insa pentru stoparea caderii parului si stimularea regenerarii acestuia, tratamentul trebuie urmat pentruo perioada de un an fara intreruperi. Efectele adverse posibile sunt sensebilitatea crescuta a sanilor, cefaleea sau scaderea libidoului. Acetatul de ciproteron cu etiniloestradiol este eficient si in prevenirea osteoporozei.

 • Dutasteride (Avodart)

Dutasteride este disponibil sub forma comerciala Avodart. Acesta este inclus in clasainhibitorilor5 - alfa - reductazei. Actiunea sa consta inblocarea actiunii 5 - alfa - reductazei, enzima care transforma dihidrotestosteronul ( DHT ) in testosteron.
Avodart nueste aprobatpentru uz intratamentul caderii parului,insa unii medicii il prescriu in solutionarea unor astfel de afectiuni, administrarea acestuia fiind efectuata sub stricta supraveghere de specialitate. Avodart este administratinsa, barbatilorafectati deadenom de prostata.

 • Transplantul de par

Transplantul de par consta in recoltarea unor portiuni mici de piele la nivelul carora se regasesc foliculi pilosi. O astfel de regiune poate fi zona cefei in cazul in care in aceasta regiune nu exista probleme de cadere a parului. Femeile sunt mult mai susceptibile de a fi afectate de caderea difuza a parului astfel ca aceasta tehnica nu este recomandata, iar implantarea fibrelor artificiale nu s-a soldat cu rezultate satisfacatoare.

Comentarii

Preventiv propunerea noastra ar fi ca parul sa fie foarte bine ingrijit printr-o hranire continua a firului, pentru aceata puteti incerca ca dupa fiecare spalare sa folositi o masca de par naturala. Asa ceva puteti gasi si pe Biospot.ro

Preventiv propunerea noastra ar fi ca parul sa fie foarte bine ingrijit printr-o hranire continua a firului, pentru aceata puteti incerca ca dupa fiecare spalare sa folositi o masca de par naturala. Asa ceva puteti gasi si pe www.biospot.ro

De 3 zile fac o cura cu un supliment ce se numeste Follixin. Chiar sunt curioasa cum o sa functioneze pe metabolismul meu. O sa va tin la curent cu evolutia mea.

Si eu am avut probleme cu caderea parului, si as vrea sa va ajut, deoarece este o problema foarte stresanta si se cheltuiesc o gramada de bani pe tratamente care nu stii cum vor actiona. Nu vreau sa fac reclama la nici un produs, dar daca aveti probleme cu caderea parului cum am avut eu va invit sa cititi pe blogul meu cum m-am tratat eu cu succes, va multumesc si aveti grija de sanatatea dvs.

http://regenerareaparului.blogspot.ro

Buna. Din pacate si eu am parul destul de rar si am incercat o gramada de metode sa rezolv aceasta situatie.. momentan incerc tratamentul cu minoxidil de la Rogaine, varianta pentru femei. Cica rezultatele se observa in 2-3 luni, sper sa functioneze si in cazul meu  ..intre timp folosesc un produs numit Toppik ( e relativ destul de nou la noi dar am vazut ca-n alte tari se foloseste cu succes de ani buni.. eu tot de pe forumuri straine am aflat de existenta lui). E ca un fel de praf (nanoparticule de cheratina mai precis) pe care il aplici pe par, se lipeste de acesta si parul pare mult mai des. In cazul meu functioneaza perfect, nimeni nu-si poate da seama ca am parul rar, nici daca priveste de foarte aproape. Eu le-am comandat de pe internet de la noi din Romania ca in farmacii n-am reusit sa gasesc nicaieri.. voi ati folosit Rogaine? Ce rezultate ati avut?

Incercati produsele Procerin impotriva caderii parului. Vi le recomand cu cea mai mare incredere.

Am intampinat si eu problema asta:((( am incercat tot ce se poate de la plafar, farmacie, leacuri babesti...si nimic. :((( m-am saturat, nici nu-mi vine sa ma uit in oglinda. Am auzit acum de Spectral, dar parca mi-e frica sa mai incerc din auzite. Cred ca ma duc la medic sa fiu sigura

am nevoie urget de un sfat in ceea ce priveste caderea parului

cade in cantitati mari si deja se vede rarit

am fost la 5 dermatologi si nici un tratament nu mi-a mers

am luat de la farmacie fel si fel de medicamente si ma ung cu ulei de ricin cu galbenus de ou cu solutie de la gerocosen cu petrol si ulei de ricin

zici ca sunt bolnava de ceva

cade cate 10 -20 de fite de cate ori bag mana in par

am facut deja o obsesie

sunt deprimata cand vad ca i-mi cade parul

ce sa fac????????????????

cer un ajutor pt ca nu stiu la cine sa mai apeleaz

Am folosit samponul REVALID si cremele de intretinere a parului REVALID. Nu stiu daca numai aceste produse sau ele alaturi de suplimentele luate (la mine are efect sigur VITAMAX - cand incepe sa-mi cada parul incep sa iau acest produs. Am luat si alte vitamine, dar numai dupa Vitamax mi se opreste caderea parului.), insa dupa multi ani in care mi-a cazut parul, observ fire care se regenereaza si nu imi cade la spalat sau la pieptanat( mi se umplea cada de par).

Am luat si calciu, dar nu stiu daca acesta a influantat parul, eu l-am luat pentru sistemul osos.

De-a lungul anilor am folosit tot ce am aflat ca ar avea efect si am studiat despre cauzele caderii parului. In cazul meu am aflat singura aceste cauze si am incercat sa le inteleg ca sa le pot , daca nu elimina, cel putin sa le atenuez, pentru a nu fi nevoita sa port peruca. Parul meu este foarte rarit, dar ma bucur ca nu-mi cade acum.

Felicitari pentru NOTA data de i-medic!

Numai bine!

Pagini