Termen cautat

Aplicarea extensiilor de par


Autor: bcristina

Parul unei femei este considerat adesea simbolul frumusetii si personalitatii sale. Inca din timpuri stravechi femeile au apelat la extensiile de par pentru a-si potenta frumusetea naturala. In ultimii ani, pe masura ce tot mai multe celebritati apeleaza la aceasta metoda pentru a-si schimba constant coafura, extensiile de par au capatat tot mai multa popularitate. Asemeni vopselei de par, aceasta metoda este relativ usor de realizat si neinvaziva.

Daca luati in considerare decizia de a aplica extensii de par, este necesar ca mai inainte sa va informati cu privire la metodele de realizare, tipul acestora si riscurile impuse.

Pasul 1: Alegerea extensiilor de par

Inainte de aplicarea extensiilor este foarte important sa intelegeti faptul ca tipul de par pentru care optati va influenta aspectul realist si natural al coafurii dumneavoastra. In prezent, pe piata exista doua tipuri de extensii de par: extensii sintetice si extensii din par natural. Extensiile sintetice sunt recomandate pentru anumite tipuri de coafuri, fiind in acelasi timp contraindicate unei pieptanaturi naturale, intrucat nu numai ca vor trada diferenta intre cele doua tipuri de par, ci pot cauza iritatii cutanate. Pe de alta parte, extensiile din par natural sunt potrivite pentru pieptanaturile naturale, eventual cu parul lasat pe spate. Exista mai multe tipuri de par din care sa alegeti: par natural asiatic, parn natural european si par natural virgin.

Pasul 2: Alegerea metodei de aplicare a extensiilor

Dupa alegerea tipului de par, trebuie sa decideti care este cea mai buna metoda de aplicare a extensiilor: intr-o singura mesa sau in mese separate. Mesele individuale implica alegerea a 20-50 de suvite de par si atasarea firelor de par false prin incalzire, adezivi, clipsuri sau ceara. Daca optati pentru aceasta metoda trebuie sa stiti ca mesele trebuie reatasate la un interval de cateva luni.

In cazul in care optati pentru extensii de par dintr-o bucata, acestea vor fi aplicate din crestet, avand un aspect natural in timp ce cad pe umeri. Mesele dintr-o bucata pot fi fabricate manual sau pot fi realizate cu ajutorul unei masinarii. In ceea ce priveste mesele dintr-o bucata fabricate manual, acestea sunt mai scumpe, insa aspectul lor este mult mai natural.

Mesele dintr-o bucata sunt disponibile in toate formele si nuantele de par, tunsoarea fiind realizata dupa aplicarea lor.

Pasul 3: Alegerea unei metode de atasare a extensiilor de par

Exista trei metode de atasare a extensiilor de par: microring, prin folosirea unui adeziv special si fuziune.

Extensiile de par microring se ataseaza aproape de linia scalpului, sistemul de prindere cu microinele fiins ascuns de partea de deasupra a parului. Astfel, microinelele sunt "impletite" cu o suvita naturala de par, dupa care parul dumneavoastra natural va fi pieptanat pe spate. Numarul extensiilor este determinat de cantitatea de par pe care doriti sa o adaugati, precum si de parerea specialistului.

Daca sunt ingrijite corespunzator, suvitele atasate prin aceasta metoda pot rezista pana la 2 luni, iar daca nu sunt prea grele sau incomode au capacitatea de a stimula cresterea parului. Un alt avantaj al extensiilor aplicate prin metoda microring consta in absenta substantelor chimice si a procesului de incalzire in timpul aplicarii acestora. Cu toate acestea este necesar sa ingrijiti cu multa meticulozitate acest tip de mese. Pentru aceasta trebuie sa aveti grija ca zonele din jurul meselor sa nu se usuce si sa nu se spicuiasca. De asemenea la nivleul scalpului trebuie aplicat constant putin ulei special pentru a preveni iritatiile.

Extensiile de par cu adezivi sunt la fel de populare ca si extensiile aplicate prin metoda microring. In cadrul acestui proces, parul este impartit in suvite mai mici, iar mesele sunt atasate cu ajutorul unui adeziv special. Stilistul care va aplica extensiile de par trebuie sa fie foarte atent pentru a nu aplica o cantitate prea mare de lipici la nivelul scalpului. De asemenea in momentul in care extensiile de par sunt indepartate, parul natural poate fi lezat. In plus, adezivul folosit poate cauza reactii alergice.

In general extensiile de par atasate cu ajutorul adezivului rezista timp de 1-2 luni.

O alta metoda de atasare a extensiilor de par este metoda fuziunii. Aceasta metoda presupune impartirea parului in mai multe sectiuni si atasarea meselor cu ceara fierbinte. Extensiile de par aplicate cu aceasta metoda tind sa reziste mai mult, pana la 3 luni, insa costurile sunt mai mari.

Pasul 4: Ingrijirea extensiilor de par

Pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru ingrijirea extensiilor de par sunt urmatorii:

  1. Spalati in mod regulat parul si extensiile. Datorita faptului ca extensiile de par nu primesc uleiurile naturale ale corpului este extrem de important sa folositi sampoane cu o textura blanda, masti si balsam pentru par.
  2. Evitati vopsirea parului, precum si uscarea cu ajutorul tehnicilor de coafat (uscatoare pentru par, ondulatoare sau placi).
  3. Curatati foarte bine extensiile, in caz contrar existand riscul de colectare a bacteriilor.
  4. Dupa un interval de 6-8 saptamani este necesar sa va intoarceti la salonul de coafura pentru indepartarea extensiilor.
Bibliografie

http://www.brownskin.net/hairweaves.html