Termen cautat

Substante regasite in produsele cosmetice


Autor: bcristina
Imagini

Daca alegeti sa va machiati este foarte important sa tineti cont nu numai de culoarea acestor produse, ci si de substantele regasite in compozitia lor. In consecinta, trebuie sa alegeti doar acele produse pe ambalajul carora sunt trecute toate ingredientele.

Aditivi pentru culoare trebuie sa fie aprobati de institutiile nationale in masura sa reglementeze aceste lucruri. Astfel, aditivii pentru culoare trebuie sa fie substante sigure pentru aplicarea la nivelul zonelor din jurul ochilor.

Daca va faceti grijiri in privinta sigurantei animalelor este bine sa alegeti produse cu mesajul "Produsul nu a fost testat pe animale". Desi aceasta fraza implica faptul ca produsele nu au fost testate pe animale, trebuie sa tineti cont de posibilitatea ca la un moment dat un anumit ingredient sa fi trecut prin acest proces. Puteti suna, insa, la compania producatoare sa va interesati care sunt metodele de testare pentru produsul respectiv.

Daca un produs este marcat ca hipoalergenic, acest lucru inseamna ca riscul de aparitie al alergiilor este mai mic, dar nu inexistent. Specialistii in acest domeniu sustin ca exista un risc minim de aparitie a alergiilor chiar si in cazul produselor organice, 100% naturale sau chiar testate dermatologic.

Folosirea rimelului in comun reprezinta un pericol pentru sanatatea ochilor

Este foarte usor pentru germeni sa patrunda la nivelul rimelului si al altor poduse cosmetice. Folosirea rimelului in comun, impreuna cu alte persoane, nu face altceva decat sa creasca numarul bacteriilor si al virusurilor colectati cu ajutorul periutei rimelului. De asemenea, medicii specialisti va sfatuiesc sa nu incercati niciodata sa inmuiati rimelul uscat cu apa sau saliva. La fel ca in cazul periutelor de dinti rimelul trebuie schimbat la un interval de trei luni sau chiar mai devreme, daca acest produs se intareste. In plus, este extem de important pentru prevenirea infectiilor oculare sa nu mergeti niciodata la culcare fara sa va fi demachiat.

Nu va machiati in timp ce sofati sau mergeti cu masina

Desi cu siguranta, majoritatea dintre noi au un stil de viata agitat, machierea intr-un vehicul aflat in miscare nu reprezinta in nici un caz o varianta sanatoasa, intrucat exista riscul de aparitie a leziunilor oculare sau chiar a infectiilor.

Medicii specialisti nu recomanda vopsirea sprancenelor si a genelor cu vopsea de par

In vreme ce aditivii de culoare regasiti in rimel si creioane pentru sprancene sunt testate si aprobate pentru comercializare, in prezent nici un tip de vopsea de par nu se incadreaza in aceasta categorie. In aceste conditii, folosirea vopselei de par pentru colorarea sprancenelor si a genelor poate cauza orbire.

Bibliografie

http://www.webmd.com/skin-beauty/guide/be-in-know-about-cosmetics