Termen cautat

Machiajul ochilor


Autor: camy
Imagini

Pentru a realiza un machiaj corespunzator al ochilor, produsele cosmetice alese trebuie aplicate la nivelul regiunii oculare in ansamblu. Superior aceasta regiune este delimitata de spranceana, inferior de pleoapa inferioara, intern de aripa nazala iar extern de asa numita "laba de gasca".
La nivelul zonei ochiului functia de bariera cutanata este diminuata, pielea este sensibila si puternic inervata. Din aceste deziderate, toate cosmeticele utilizate pentru machiajul ochilor sunt supuse unor reglementari specifice (sa nu fie toxice si sa aiba toleranta optima). Trebuie de evitat totusi contactul cu ochii, riscul de discomfort sau intoleranta fiind astfel minim.
Produsele trebuie sa prezinte aderenta buna si uscare rapida, zonele de piele pe care sunt aplicate si genele fiind intr-o permanenta miscare.

Rimelul (mascara) este un produs cosmetic ce se aplica pe gene cu scopul de a le modifica aspectul: le modifica culoarea, le da volum, le alungeste, le recurbeaza si le separa. Femeile au posibilitatea de a alege un anumit tip de rimel in functie de proprietatile dermato-cosmetice ale acestuia.
Rimelul crema este in prezent cel mai bine vandut, fiind usor de demachiat cu lotiuni apoase sau chiar cu apa si sapun.
Rimelul rezistent la apa (water-proof) necesita un demachiant specific ce lasa un film gras pe pleoape.
Rimelul gel este apos si confera un aspect natural genelor.

Tusul pentru contur se aplica pe pleoapele superioare si inferioare, la baza genelor (de preferat o singura aplicare prin trasare) si are rolul de a adanci privirea. Se comercializeaza sub forma lichida, rezistent la apa sau nu, sau solida.

Fardul de pleoape se aplica atat pe partea mobila cat si fixa a pleoapei superioare si este comercializat sub forma de pudra compacta, emulsie sau gel. Rolul lui este de a accentua culoarea ochilor, forma si relieful pleoapei.

Creionul dermatograf este un produs cosmetic la moda, usor de utilizat, practic si putin costisitor.

Demachierea ochilor este obligatorie seara, inainte de culcare. Ea va fi urmata de aplicarea unei creme hidratante pentru ochi sau a unei creme anti-rid (in functie de varsta), eventual adaptata tenului reactiv, acolo unde este cazul.