Revista Romana de Pediatrie


Autor: sitesuper

Aparuta de 50 de ani in peisajul medical romanesc, Revista Romana de Pediatrie - Romanian Journal of Pediatrics (Ro J Pediatr.) este revista oficiala a Societatii Romane de Pediatrie. Primul numar a fost publicat in anul 1951.

Acum Revista este acreditata CNCSIS si urmeaza sa fie acreditata international.
Ea are o frecventa trimestriala.

Revista a incheiat parteneriate cu alte prestigioase reviste si surse de informatie de specialitate pentru a va putea tine la curent cu cele mai noi descoperiri si metode de tratament din toata lumea.

Ca primi parteneri ii putem numi pe specialistii de la Reuters/Health ale caror noutati sunt intotdeauna cele mai "fierbinti", indiferent de domeniul abordat si din ale caror subiecte va vom prezenta si noi pe cele mai importante.

Astfel ii mentionam si pe cei de la the Journal of Family Practice, o cunoscuta revista din USA care detine o pozitie foarte inalta in ierarhia revistelor dedicate medicinei de familie, prezentand si subiecte legate de domeniul pediatriei.

Alti parteneri ai revistei noastre sunt cei de la The Canadian Family Physician, din Canada, si ei cel putin la fel renumiti in randul revistelor de medicina de familie - medicina generala, acoperind o gama cat mai larga de subiecte de mare interes si din acest domeniu.
Revista Romana de Pediatrie contine editoriale, referate, actualitati, studii de caz care vin sa imbogateasca experienta medicilor interesati de acest domeniu. Grija medicilor pediatri de a fi intotdeauna la curent cu noutatile din domeniul de activitate este dovedita si prin interesul pe care acestia il manifesta fata de aceasta publicatie. Revista are un nivel ridicat de continut stiintific si se adreseaza in primul rand specialistilor pediatri, dar si medicilor de familie sau celor care studiaza sau doresc sa fie la curent cu noutatile in domeniu.
Consiliul Editorial reuneste personalitati recunoscute din tara care isi aduc aportul la mentinerea Revistei Romane de Pediatrie la cele mai ridicate standarde stiintifice pe care revista le-a atins in decurs de peste cinci decenii.

Revista isi alcatuieste un colectiv amplu de medici ce vor fi implicati in procesul de peer-review si va respecta fara nici un compromis regulile internationale de certificare a calitatii si originalitatii, fie ea de sinteza a punctelor fierbinti din domeniu, fie de publicare a unor rezultate proprii.

Din aceasta Revista 9 exemplare la fiecare aparitie sunt trimise la Biblioteca Nationala a Romaniei catre Fondul National de Carte si Reviste. In prezent Revista Romana de Pediatrie este indexata in bazele de date internationale Proquest, Scirius, WAME, OmniMedicalSearch, iar pe viitor urmeaza sa fie inscrisa in bazele de date medicale Medline, Scopus, HighWire Press Standford, MedSci Communications, Medical-Journals, etc.

Detalii

Denumire internationala: Romanian Journal of Pediatrics
Denumire pentru indexare: Ro J Pediatr.
Editura: Editura Medicala AMALTEA - Bucuresti
ISSN: 1454-0398
Cod CNCSIS: 767
Frecventa de aparitie: 4 numere pe an, plus suplimente

Site
http://www.amaltea.ro/reviste.php
Contacteaza