Revista Romana de Boli Infectioase


Autor: sitesuper

Revista Romana de Boli Infectioase - Romanian Journal of Infectious Diseases (Ro J Infect Dis.) este revista oficiala a Societatii Romane de Boli Infectioase, o revista cu traditie, primul numar fiind publicat in anul 1997.

Acum Revista este acreditata CNCSIS si urmeaza sa fie acreditata international. Ea apare cu o frecventa trimestriala.
Revista are un nivel ridicat de continut stiintific si se adreseaza in primul rand specialistilor in boli infectioase, dar si celor care studiaza sau doresc sa fie la curent cu noutatile in domeniu, precum si medicilor de alte specialitati care se confrunta cu domeniul bolilor infectioase.
Revista a incheiat parteneriate cu alte prestigioase reviste si surse de informatie de specialitate pentru a va putea tine la curent cu cele mai noi descoperiri si metode de tratament din toata lumea.

Ca primi parteneri ii putem numi pe specialistii de la Reuters/Health ale caror noutati sunt intotdeauna cele mai "fierbinti", indiferent de domeniul abordat si din ale caror subiecte va vom prezenta si noi pe cele mai importante.
Astfel ii mentionam si pe cei de la the Journal of Family Practice, o cunoscuta revista din USA care detine o pozitie foarte inalta in ierarhia revistelor dedicate medicinei de familie, prezentand de la tehnici clinice pana la subiecte de cercetare clinica sau de laborator legate si de domeniul bolilor infectioase.

Alti parteneri ai revistei noastre sunt cei de la The Canadian Family Physician, din Canada, si ei cel putin la fel renumiti in randul revistelor de medicina de familie - medicina generala, acoperind o gama cat mai larga de subiecte de mare interes si din acest domeniu.
Revista Romana de Boli Infectioase contine editoriale, referate, actualitati, studii de caz care studiaza bolile infectioase din domeniul bacteriologiei, virusologiei si parazitologiei. Patologia, imunologia si biochimia legate de aceste afectiuni sau de agentii lor patogeni sunt subietele discutate intre paginile revistei.

Consiliul Editorial reuneste personalitati recunoscute din tara care isi aduc aportul la mentinerea revistei la cele mai ridicate standarde in peisajul medical romanesc. Revista isi alcatuieste un colectiv amplu de medici ce vor fi implicati in procesul de peer-review si va respecta fara nici un compromis regulile internationale de certificare a calitatii si originalitatii, fie ea de sinteza a punctelor fierbinti din domeniu, fie de publicare a unor rezultate proprii.

Din aceasta Revista 9 exemplare la fiecare aparitie sunt trimise la Biblioteca Nationala a Romaniei catre Fondul National de Carte si Reviste.
In prezent Revista Romana de Boli Infectioase este indexata in bazele de date internationale Proquest, Scirius, WAME, OmniMedicalSearch, iar pe viitor urmeaza sa fie inscrisa in bazele de date medicale Medline, Scopus, HighWire Press Standford, MedSci Communications, Medical-Journals, etc.

Detalii

Denumire internationala: Romanian Journal of Infectious Diseases
Denumire pentru indexare: Ro J Infect Dis.
Editura: Editura Medicala AMALTEA - Bucuresti
ISSN: 1454-3389
Cod CNCSIS: 770
Frecventa de aparitie: 4 numere pe an, plus suplimente

Site
http://www.amaltea.ro/reviste.php
Contacteaza