Practica Medicala


Autor: sitesuper

Lansata cu ocazia Conferintei Nationale de Medicina a Familiei - 2006 sub egida Societatii Academice de Medicina a Familiei (S.A.M.F.) , Practica Medicala - Journal of Medical Practice (J Med Pract.) este o revista de factura academica, ce contine lucrari de specialitate din domeniul medicinei de familie si specialitatilor ce intra in contact cu medicina de familie, vizand o comunicare continua pe teme stiintifice, profesionale si juridice intre medici.

Acum Revista este acreditata CNCSIS si poate fi gasita in principalele cataloage internationale medicale on-line.

Revista apare cu o frecventa trimestriala.
Practica Medicala se adreseaza in principal specialistilor si profesionistilor din domeniul medicinei de familie, dar si din specialitatile si domeniile conexe.

Revista contine 10 rubrici permanente
1. Editorial. In actualitate;
2. Cercetarea in medicina de familie;
3. Referate generale;
4. Cazuri clinice;
5. Interviuri;
6. Revista presei medicale. Recenzii;
7. Rubrica juridica;
8. De vorba cu CNAS, MC, CMR;
9. Din viata companiilor farmaceutice;
10. Posta redactiei.

Revista Practica Medicala a incheiat parteneriate cu alte prestigioase reviste si surse de informatie de specialitate pentru a va putea tine la curent cu cele mai noi descoperiri si metode de tratament din toata lumea.
Ca primi parteneri ii putem numi pe specialistii de la Reuters/Health ale caror noutati sunt intotdeauna cele mai "fierbinti", indiferent de domeniul abordat si din ale caror subiecte va vom prezenta si noi cele ne care privesc.
Astfel ii mentionam pe cei de la the Journal of Family Practice, o cunoscuta revista din USA care detine o pozitie foarte inalta in ierarhia revistelor dedicate medicinei de familie, prezentand de la tehnici clinice pana la subiecte de cercetare clinica sau de laborator in aceasta ramura.
Alti parteneri ai revistei noastre sunt cei de la The Canadian Family Physician , tot din USA, si ei cel putin la fel renumiti in randul revistelor de medicina de familie - medicina generala, acoperind o gama cat mai larga de subiecte de mare interes. Consiliul Editorial reuneste personalitati recunoscute din tara care isi aduc aportul la mentinerea revistei la cele mai ridicate standarde in peisajul medical romanesc si international.

Revista isi alcatuieste un colectiv amplu de medici ce vor fi implicati in procesul de peer-review si va respecta fara nici un compromis regulile internationale de certificare a calitatii si originalitatii, fie ea de sinteza a punctelor fierbinti din domeniu, fie de publicare a unor rezultate proprii.

Din aceasta Revista 9 exemplare la fiecare aparitie sunt trimise la Biblioteca Nationala a Romaniei catre Fondul National de Carte si Reviste.

Detalii

Denumire internationala: Romanian Journal of Medical Practice
Denumire pentru indexare: Ro J Med Pract.
Editura: Empire Publishing - Bucuresti
ISSN: 1842-8258
Frecventa de aparitie: 4 numere pe an, plus suplimente

Site
http://www.samf.ro
Contacteaza