REFUZUL DE A MANCA


Autor: alexandra
4 posts / 0 new
Ultima adăugare
REFUZUL DE A MANCA

am o fetita de aproape 5 luni.
de la 2 luni si 3 sapt a inceput sa planga la san fff tare. la 3 luni am fost la bilant, nu luase decat 200 grame. am trecut pe muls si pe supliment, ca sa i-a in grautate. i-am dat initial milumil ca suplimnent, dupa cateva zile isi revenise si manca. apoi a inceput sa nu mai manance, avea dati cand manca 60 ml la interval de 3,4 chiar 5 ore. am mers la medic i-a dat tratament: sanosol, fier si tonotil, cu specificarea sa incep tototilul dc nu incepe sa manace. a facut si urocultura care a iesin negativa.3 zile si-a revenit si a mancat, apoi a revenit la vechiul obicei...50-60 ml. am inceput tonotilul, o fiola pe zi trebuia sa ii dau dar nu reuseam sa ii dau decat jumate. oricum de mancat nu imi manca dar a devenit ffff agitata. acelas rezultat.
am recurs la un alt peditru, care i-a prescris urmatorul tratament: peritol (2ml), integra baby (2,5 ml) si vitmaina c, tablete de 100 dizolvate intr-un pic de apa.
isi revenise pentru 1 sapt si ceva. la 4 luni avea 6 kg si 64 cm. i-am facut vaccinul si dupa vaccin a reluat vechiul obicei. la 3 luni si 3 sapt am inceput prediversificarea, initial imi manca si suc de morcov si suc de mar, chiar si cereale, acum le refuza, tine gurita inchisa sa nu intre lingurita.
precizez s-a nascut cu 3100 gr, in primele 2 luni mi-a luat 1 kg/luna. de la 2 luni doarme toata noaptea, si isi suge degetul. am tot zis ca si-l suge de foame, dc o incer cu lapte nu vrea.
cam cat manaca copilul meu:
prima masa dimineata, ora 6-7: 120 ml
ora 10-11: 60-80 ml, cateodata o refuza (indiferent dc ii dau suc de fruct inainte sau nu...)
orele 14-15: 140-150ml
orele 18-19: 80-100 ml
orele 21-22 (dupa baita): 150-180 ml
peste noapte nu se trezeste chiar dc ii e foame, isi suge degetul, am incercat sa ii dau sa manace si mananca in somn, nu se trezeste, pe la 3,4 dim, apoi refuza masa de dimineata.
e voioasa, mai are zile cand e tare maraita. se intoarce de pe stape pe buritca singura, intinde mainile dupa jucarii. se joca singura o perioada si este energica.

REFUZUL DE A MANCA

Alexandra, felicitari pentru fetita! Eu cred ca, copilul nu are probleme de sanatate, ca este perfect sanatos. Am si eu un baietel de trei luni, nu am mare experienta, dar o sa incerc sa fac cateva observatii pe marginea comentariului tau. In primul rand, nu exista mamica sa nu aibe laptele bun. Sunt perioade in care cererea copilului este mai mare decat produce sanul (obisnuit cu o cerere mai mica) si in acele perioade e posibil ca bebeul sa nu se sature. Dar, productia lactata se obisnuieste conform cererii copilului si in maxim 2-3 zile lucrurile revin la normal, cu multa rabdare. Copii care nu au greutatea prea mare la nastere, au tendinta sa recupereze in primele luni dupa nastere. Nu sunt putine cele 200g luate in luna 3, intrucat in mod normal in fiecare din primele trei luni un sugar trebuie sa ia in greutate intre 750-800g. Pot exista luni in care bebelusul sa nu mai ia in greutate, pentru ca el a luat suficient in lunile anterioare. Nu intotdeauna foarte mult inseamna foarte bine. Aceste specificatii mi le-a facut un medic gastroenterolog de la spitalul Grigore Alexandrescu. Mie personal mi se pare destul de incipienta administrarea fierului. Pe de alta parte, nu-ti face griji cu cerealele: majoritatea medicilor foarte buni si cei din strainatate, nu mai recomanda cereale la sugari (cel putin pana la un an) pentru ca acelea contin faina in principal si nu au aceleasi calitati nutritive ca laptele si fructele si legumele. Sunt foarte multi copii care chiar pana la un sase luni nu sunt hraniti decat cu lapte matern si sunt perfect sanatosi. Sfatul meu este sa mergi la un singur medic (daca se poate sa fie specialist, eventual gastroenterolog) dintr-un spital mare, care sa aibe zilnic de-a face cu astfel de cazuri. Nu contest meritele si competentele medicilor pediatri de familie, dar nu intotdeauna solutiile dansilor sunt cele mai bune. Fetita nu-si suge degetul de foame, ci pentru ca sugarii au dorinta de supt foarte mare si doreste sa o compenseze si noaptea prin suptul degetului. Incearca sa-i dau o suzeta, suptul degetului este mult mai greu de dezvatat decat renuntarea la suzeta. Bebele meu, adoarme cu suzeta, iar cand nu o mai vrea, pur si simplu o scuipa. Multa sanatate si tie si bebelicii!

Anonim (neverificat)
Re: REFUZUL DE A MANCA

De acord! Experientele prin care am trecut si noi cu doi copii, confirma aceste manifestari ale sugarului care doreste mai mult lapte si acesta nu vine inca, in cantitatea dorita de acesta. Da, plange si se agita foarte mult . Face parte din arsenalul de supravieturie a puiului. As zice ca si copilul dv. are un istinct de supravietuire foarte puternic . Pe de alta parte, daca imi aduc bine aminte .., pe tot parcursul perioadei de alaptare , copii nostrii au fost mai nelinistiti decat , copii prietenilor nostrii care erau hraniti cu lapte praf si nu dormeau la fel de bine . Este clar ca celor care sunt hraniti artificial , li se ia sticla de la gura abia atunci cand  se supra satura . Pe cand copilasii care sunt hraniti exclusiv la san, la un moment dat li se creeaza si lor un reflex de a suge exact cat lapte stiu ca pot primii in functie de posibilitatile biologice ale mamicii si aceste posibilitati cu greu pot egala cantitatile care pot fi pregatite la sticluta. Oricum, in mod natural, de la o zi la alta, se regleaza cererea cu oferta . Daca nu, diferenta se poate completa cu lapte praf recomandat de  pediatru. :)

In perioada de alaptare sunt

In perioada de alaptare sunt mai energici. Cel putin eu asa am observat!