Termen cautat

Informatii despre suplimentele pe baza de usturoi


Autor: george

Ce este usturoiul?

Usturoiul este o planta comestibila. In mod traditional ustuoriul este folosit ca aliment si drept condiment. Deoarece usturoiul are un continut ridicat de vitamine si minerale, este considerat in medicina populara un adevarat medicament (alaturi de ceapa). In Roma antica de exemplu usturoiul era folosit in prevenirea bolilor contagioase.

Se gasesc in comert si suplimente pe baza de usturoi. In acest articol ne vom axa pe efectele benefice si posibilile efecte secundare ale suplimentelor pe baza de usturoi. Efectele benefice si posibilele efecte secundare sunt mai putin vizibile atunci cand usturoiul este folosit ca aliment si pe post de condiment in prepararea mancarii.

Nu luati suplimente alimentare pe baza usturoi decat dupa ce ati discutat cu doctorul dumneavoastra. Nu luati astfel de suplimente daca suferiti de diabet, daca aveti probleme de coagulare a sangelui, daca urmati tratament medicamentos ce vizeaza o problema de coagulare a sangelui, sau daca urmati tratament pentru tratarea diabetului. Usturoiul afecteaza in mod negativ capacitatea de coagulare a sangelui si nivelul de zahar din sange.

Nu se cunosc in totalitate efectele benefice datorate consumului de usturoi. Deasemenea nu se cunosc toate efectele secundare asociate consumului de usturoi. Este indicat sa achizitionati suplimentele alimentare de la o sursa de incredere. Sunt documentate cazuri cand, datorita nerespectarii regulilor de igiena si productie, au fost descoperite suplimente pe baza de usturoi ce contineau metale toxice si alte substante daunatoare. Este, in acelasi timp, indicat sa discutati cu doctorul dumneavoastra inainte de a lua astfel de suplimente alimentare.

Usturoiul a fost folosit oral ca antioxidant, in reducerea colesterolului si trigliceridelor, pentru a reduce formarea cheagurilor de sange, pentru a reduce tensiunea arteriala, in prevenirea cancerului, pentru a proteja ficatul, ca un antibiotic, ca un antiviral, in tratarea ciupercilor, pentru intarirea sistemului imunitar, pentru a reduce nivelul de zahar din sange, pentru a trata durerile menstruale. Usturoiul a fost folosit si topic pentru a trata bataturi, negi, infectii auriculare, dureri musculare, dureri asociate afectiunilor nervilor, artrita, si sciatica.

Este posibil ca usturoiul sa poata fi folosit si in alte scopuri. Din pacate nu se cunosc in totalitate efectele benefice datorate folosirii usturoiului.

Cine ar trebui sa evite usturoiul?

Nu luati suplimente alimentare pe baza de usturoi decat dupa ce ati discutat cu doctorul dumneavoastra. Nu luati astfel de suplimente daca suferiti de diabet, daca aveti probleme de coagulare a sangelui, daca urmati tratament medicamentos ce vizeaza o problema de coagulare a sangelui, sau daca urmati tratament pentru tratarea diabetului. Usturoiul afecteaza in mod negativ capacitatea de coagulare a sangelui si nivelul de zahar din sange.

Nu luati suplimente pe baza de usturoi decat dupa ce ati discutat cu doctorul dumneavoastra daca suferiti de o boala, daca aveti alergii, daca urmati tratament medicamentos sau daca luati alte suplimente.

Nu folositi suplimente pe baza de usturoi daca sunteti insarcinata sau daca planuiti sa ramaneti insarcinata. Nu se stie daca suplimentele vor afecta dezvoltatarea fatului.

Nu folositi suplimente pe baza de usturoi decat dupa ce ati discutat cu doctorul dumneavoastra, daca alaptati un nou-nascut. Nu se stie daca suplimentele pe baza de usturoi influenteaza dezvoltarea nou nascutului.

Nu exista informatii despre efectul suplimentelor pe baza de usturoi asupra copiilor. Nu dati astfel de suplimente copiilor decat dupa ce ati discutat cu doctorul.

Cum se folosesc suplimentele pe baza de usturoi?

Daca alegeti sa luati suplimente pe baza de usturoi, cititi cu atentie instructiunile incluse in pachet si urmati-le, sau urmati instructiunile date de catre doctorul dumneavoastra sau de catre un expert in nutritie.

Exista in comert produse variate pe baza de usturoi: extract de usturoi, capsule, tablete, ulei. Se pot gasi in comert si alte produse pe baza de usturoi.

Nu folositi mai multe produse pe baza de usturoi (tablete, ceaiuri, tincturi, si altele) in acelasi timp, decat daca asa a specificat doctorul dumneavoastra. Folosind mai multe produse de acest fel in acelasi timp, creste riscul sa faceti o supradoza.

Depozitati usturoiul in conformitate cu instructiunile de pe ambalaj. In general usturoiul trebuie ferit de lumina soarelui si de umezeala.

Ce se intampla daca fac supradoza?

In caz de supradoza, cereti ajutor medical de urgenta.

Nu se cunosc simptomele asociate unei supradoze de usturoi.

Care sunt posibilele efecte secundare ale usturoiului?

Reactiile alergice severe sunt efecte secundare care pot aparea, dar acestea sunt destul de rare. Reactiile alergice se manifesta prin: dificultati in a respira, umflarea buzelor, limbii, sau fetei, aparitia urticariei.

Alte efecte secundare ce pot aparea sunt:
- senzatie de arsura la nivelul gurii, gatului si stomacului;
- senzatie de greata;
- voma;
- diaree;
- transpiratie;
- senzatie de ameteala.
- eczeme.

Discutati cu doctorul dumneavoastra in cazul aparitiei unor efecte secundare care va supara.

Ce trebuie sa evit?

Nu trebuie sa evitati alimente, bauturi sau efectuarea unor anumite activitati in timp ce folositi suplimente pe baza de usturoi – decat daca doctorul dumneavoastra v-a sfatuit altfel.

Ce medicamente influenteaza usturoiul?

Nu luati suplimente pe baza de usturoi daca urmati tratament cu urmatoarele medicamente:
- medicamente pentru diabet;
- medicamente antiinflamatorii nesteroidiene;
- aspirina;
- heparina;
- warfarina;
- ardeparin (Normiflo);
- dalteparina (Fragmin);
- danaparoid (Orgaran);
- enoxaparina (Lovenox).

Se poate sa va fie ajustata doza de usturoi, sau puteti fi pus sub supraveghere medicala atenta daca luati medicamentele prezentate mai sus.

Se poate ca si alte medicamente sa interactioneze cu usturoiul. Discutati cu doctorul dumneavoastra inainte de a lua orice fel de supliment sau medicament.

Imagine: 
Informatii despre suplimentele pe baza de usturoi