Termen cautat

Informatii despre suplimentele pe baza de musetel


Autor: george

Musetelul este o planta folosita de multe secole pentru persoanele cu probleme in ceea ce priveste somnul sau pentru tulburarile stomacale. Exista 2 tipuri de musetel, folosite ca remedii naturiste, in prezent: musetelul german (Matricaria retutica ) si musetelul roman sau englez (Chamaemelum nobile).

Musetelul german a fost folsit si studiat mult mai mult comparativ cu musetelul englez. Astfel, autoritatile germane au aprobat folosirea musetelului direct pe piele pentru a reduce inflamatiile si a combate bacteriile, precum si sub forma de ceai sau supliment dietetic pentru crampele stomacale.

Musetelul este regasit pe piata sub forma de flori uscate, infuzii (pentru ceaiuri), extract lichid, tincturi (in combinatie cu alcool), creme si unguente.

Pentru ce este folosit musetelul?

Musetelul german este folosit pentru tratarea iritatiilor, a ranilor cu un proces de vindecare lent, abceselor, inflamatiilor gingiei, colicilor, precum si anumitor conditii ale pielii asa cum sunt psoriazis, eczeme, varicela, sau iritatii produse de scutece. Pentru aceasta este recomandat sa optati pentru infuzii sau tinctura. Musetelul englez este folosit pentru tratarea tulburarilor stomacale, probleme in ceea ce priveste somnul si dureri menstruale.

Este administraea de musetel sigura?

Polenul regasit in compozitia produselor pe baza de polen pot duce la aparitia reactiilor alergice. Deasemenea polenul poate interactiona cu medicamentele pentru subtierea sangelui (anticoagulanti).

Inainte de a decide adminsitrarea unui tratament pe baza de suplimente cu musetel este extrem de important sa ii spuneti medicului specialist daca urmati alte forme de tratamente medicamentoase, daca sunteti insarcinata sau alaptati.

In momentul in care luati suplimente alimentare tineti cont de urmatoarele aspecte:

  • ca si in cazul tratamentelor medicamentoase conventionale, suplimentele alimentare pot cauza efecte secundare, precum reactii alergice sau interactiunea cu alte tratamente indiferent daca acestea au necesitat sau nu prescrierea unei retete. Interactiunea dintre suplimentul alimentar si alte tratamente medicamentoase poate duce la inrautatirea conditiei medicale tratate.
  • Exista riscul nerespectarii conditiilor de fabricare impuse pentru suplimentul alimentar respectiv.
  • In afara de vitamine si minerale, nu sunt cunoscute efectele secundare ale celorlalte suplimente alimentare cu administrare pe termen lung.
Imagine: 
Informatii despre suplimentele pe baza de musetel