Termen cautat

Informatii despre suplimentele pe baza de lemn dulce


Autor: george

Ce este lemnul dulce?

Lemnul dulce (o planta erbacee, perena, comuna in sudul Europei si in Orient) este folosit in principal ca un condiment in prepararea alimentelor. Radacinile plantei de lemn dulce au un gust dulce-amar; lemnul dulce este folosit in aromatizarea dulciurilor si bauturilor.

Se gasesc in comert si suplimente pe baza de lemn dulce. In acest articol ne vom axa pe efectele benefice si posibilele efecte secundare ale suplimentelor pe baza de lemn dulce. Efectele benefice si posibilele efecte secundare sunt mai putin vizibile atunci cand lemnul dulce este folosit pe post de condiment in prepararea alimentelor.

Nu luati o doza mai mare de lemn dulce decat indicat. O doza prea mare, obtinuta din suplimente alimentare, poate fi periculoasa. Deasemenea, nu luati lemn dulce mai mult de 6 saptamani. Daca luati doze mari de lemn dulce (peste 50g pe zi) timp de mai mult de 6 saptamani, pot aparea urmatoarele simptome: nivel scazut de potasiu in sange, nivel ridicat de sodiu in sange, retinere de apa, tensiune ridicata, probleme cardiace, si alte afectiuni ale sangelui.

Nu se cunosc in totalitate efectele benefice datorate folosirii lemnului dulce. Deasemenea nu se cunosc toate efectele secundare asociate folosirii lemnului dulce. Este indicat sa achizitionati suplimente de la o sursa de incredere. Sunt documentate cazuri cand, datorita nerespectarii regulilor de igiena si productie, au fost descoperite suplimente pe baza lemn dulce care contineau metale toxice si alte substante daunatoare. Este deasemenea indicat sa discutati cu doctorul dumneavoastra inainte de a lua astfel de suplimente.

Lemnul dulce a fost folosit in tratarea racelii, in prevenirea si in tratarea inflamarii si aparitiei ulcerelor stomacale. Lemnul dulce a fost folosit si topic la nivelul scalpului pentru a impiedica producerea de ulei.

Cine ar trebui sa evite lemnul dulce?

Discutati cu doctorul dumneavoastra inainte de a lua suplimente pe baza de lemn dulce daca:
- suferiti de afectiuni cardiace;
- aveti tensiunea ridicata;
- suferiti de diabet.

Inainte de a folosi suplimente pe baza de lemn dulce, discutati cu doctorul dumneavoastra – mai ales daca suferiti de o boala, daca aveti alergii, daca urmati tratament medicamentos sau daca luati alte suplimente.

Nu folositi suplimente pe baza de lemn dulce daca sunteti insarcinata sau daca planuiti sa ramaneti insarcinata. Nu se stie daca suplimentele vor afecta dezvoltatarea fatului.

Nu folositi suplimente pe baza de lemn dulce decat dupa ce ati discutat cu doctorul dumneavoastra daca alaptati un nou-nascut. Nu se stie daca suplimentele pe baza de lemn dulce influenteaza dezvoltarea nou nascutului.

Nu exista informatii despre efectul suplimentelor pe baza de lemn dulce asupra copiilor. Nu dati astfel de suplimente copiilor decat dupa ce ati discutat cu doctorul.

Cum se folosesc suplimentele pe baza de lemn dulce?

Daca alegeti sa luati suplimente pe baza de lemn dulce, cititi cu atentie instructiunile incluse in pachet si urmati-le. Sau urmati instructiunile date de catre doctorul dumneavoastra sau de catre un expert in nutritie.

Exista in comert produse variate pe baza de lemn dulce: tablete, prafuri, picaturi, ceaiuri.

Nu luati o doza mai mare de lemn dulce decat indicat. O doza prea mare poate fi periculoasa. Deasemenea, nu luati lemn dulce mai mult de 6 saptamani. Daca luati doze mari de lemn dulce (peste 50g pe zi) timp de mai mult de 6 saptamani, pot aparea urmatoarele simptome: nivel scazut de potasiu in sange, nivel ridicat de sodiu in sange, retinere de apa, tensiune ridicata, probleme cardiace, si alte afectiuni ale sangelui.

Nu folositi mai multe produse pe baza de lemn dulce (tablete, ceaiuri, tincturi, si altele) in acelasi timp, decat daca asa a specificat doctorul dumneavoastra. Folosind mai multe produse de acest fel in acelasi timp, creste riscul sa faceti o supradoza.

Depozitati lemnul dulce in conformitate cu instructiunile de pe ambalaj. In general lemnul dulce trebuie ferit de lumina soarelui si de umezeala.

Ce se intampla daca fac supradoza?

In caz de supradoza, cereti ajutor medical de urgenta.

Simptomele unei supradoze includ urmatoarele: nivel scazut de potasiu in sange, nivel ridicat de sodiu in sange, retinere de apa, tensiune ridicata, afectiuni cardiace, ciclu cu frecventa scazuta sau intrerupt, slabiciune, reflexe slabite, letargie, probleme sangvine.

Care sunt posibilele efecte secundare ale lemnului dulce?

Reactiile alergice severe sunt efecte secundare care pot aparea, dar acestea sunt destul de rare. Reactiile alergice se manifesta prin: dificultati in a respira, unflarea buzelor, limbii, sau fetei, aparitia urticariei.

Nu se cunosc alte efecte secundare asociate lemnului dulce. Discutati cu doctorul dumneavoastra in cazul aparitiei unor efecte secundare care va supara.

Ce trebuie sa evit?

Nu trebuie sa evitati alimente, bauturi sau efectuarea unor anumite activitati in timp ce folositi suplimente pe baza de lemn dulce – decat daca doctorul dumneavoastra v-a sfatuit altfel.

Ce medicamente influenteaza lemnul dulce?

Nu luati suplimente pe baza de lemn dulce daca urmati tratament cu urmatoarele medicamente:
- medicamente pentru tensiune arteriala;
- medicamente pentru afectiuni cardiace;
- medicamente pentru diabet;
- steroizi;
- anticonceptionale;
- inlocuitori de estrogen;
- spironolactona, isocarboxazid, tranilcipromina.

Se poate sa va fie ajustata doza de lemn dulce, sau puteti fi pus sub supraveghere medicala atenta daca luati medicamentele prezentate mai sus.

Se poate ca si alte medicamente sa interactioneze cu lemnul dulce. Discutati cu doctorul dumneavoastra inainte de a lua orice fel de supliment sau medicament.

Imagine: 
Informatii despre suplimentele pe baza de lemn dulce

Comentarii

Lemnul dulce stimuleaza secretia de interferon, substanta care este folosita in tratarea hepatitei C. Recomand sa termine tratamentul cu interferon, ulterior poate face o cura cu lemn dulce. Se ia cate 1/2 lingurita pulbere de lemn dulce pe stomacul gol cu putina apa (dupa ce a fost tinuta sub limba cateva minute), de 4 ori/zi in cure de 2 saptamani cu 1 saptamana pauza. Multa sanatate!