Termen cautat

Efectele benefice ale uleiului de peste


Autor: george

Uleiul de peste este extrem de important pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular, ajutand la scaderea nivelului de trigliceride, una dintre cauzele acestor conditii medicale. De asemenea acest produs este benefic pentru persoanele diagnosticate cu hipertensiune arteriala sau afectiuni ale sistemului circulator.

Daca doriti sa scapati de kilogramele in plus, uleiul de peste s-a dovedit sursa ideala pentru arderea grasimilor. Mai mult decat atat, acizii grasi continuti de acest supliment alimentar ajuta la mentinerea sanatoasa a functiilor cerebrale, stimuland producerea si regenerarea membranelor celulelor nervoase. Studiile de specialitate au relevat faptul ca uleiurile de peste constituie forme eficiente de tratament pentru depresii, agresivitate sau tulburari bipolare. Deasemenea, acest supliment este administrat in cazul pacientilor cu ADHD si tulburari ale starii de spirit. In plus, omega 3, ajuta la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de invatare, reducand considerabil riscul de aparitie a bolii Alzheimer.

Expertii sustin ca suplimentele pe baza de ulei de peste pot fi administrate si pentru tratarea febrei, astmului, afectiunilor la nivelul sinusurilor, alergiilor alimentare sau alergiilor cutanate (eczeme).

Uleiul de peste si sarcina

Este bine stiut faptul ca in timpul sarcinii numeroase suplimente alimentare si nutritive sunt contraindicate ca urmare a riscului crescut de a afecta dezvoltarea fetala in mod sever. Specialistii sustin insa ca uleiul de peste nu prezinta nici un fel de pericol in timpul celor 9 luni de sarcina.

In afara beneficiilor prezentate mai sus, uleiul de peste stimuleaza funtionarea sistemului imunitar, scazand in acest fel riscul de aparitie a cancerului de prostata si a cancerului mamar. Mai mult decat atat, acizii grasi omega 3, regasiti in uleiul de peste detin proprietati antiinflamatorii, ameliorand astfel conditii medicale precum artrita, guta si psoriazis.

Imagine: 
Efectele benefice ale uleiului de peste