Termen cautat

Efectele benefice ale ierbii de grau


Autor: george

Efectele benefice ale ierbii de grau sunt uimitoare, aceasta planta avand un continut bogat de vitamine, minerale si aminoacizi. In plus, studiile de specialitate au relevat faptul ca iarba de grau contine de 3 ori mai mult calciu decat laptele de vaca, de 5 ori mai mult fier decat spanacul, de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele, de 4 ori mai multa vitamina B1 decat graul integral, fiind in acelasi timp o sursa excelenta de vitamina B12.

Multe dintre efectele benefice ale ierbii de grau se datoreaza cotinutului mare de clorofila, substanta care si-a dovedit eficienta in stimularea procesului de detoxifiere a organismului. In acelasi timp clorofila creste nivelul de hemoglobina din sange, fortifiind in acest fel sistemul imunitar. Mai mult decat atat, iarba de grau este bogata in antioxidanti sub forma de vitamina B, C, E si betacaroten, toate acestea fiind eficiente pentru eliminarea radicalilor liberi din organism.

Iarba de grau si cancerului

Specialistii sustin ca datorita continutului de selenium si laetrile, ambele substante anticancer, iarba de grau este considerata unul dintre cele mai eficiente alimente pentru prevenirea acestei conditii medicale. Astfel, se crede ca celulele canceroase necesita un mediu acid pentru a se dezvolta, in vreme ce iarba de grau reface mediul alcalin specific organismului. In afara de beneficiile prezentate pana acum, airba de grau reprezinta o sursa completa de proteine si aminoacizi, necesari dezvoltarii si regenerarii celulare.

De cele mai multe ori iarba de grau poate fi regasita sub forma de suc. In acest sens, praful pe care il achizitionati de la orice farmacie contine anumite arome astfel incat, in combinatie cu apa gustul sa fie extrem de placut. Cu toate acestea anumiti oameni aleg sa includa praful din iarba de grau la diverse mancaruri calde sau reci.

Efectele secundare ale ierbii de grau

Administrate in dozele recomandate de medicii specialisti iarba de grau nu prezinta riscul de aparitie a efectelor secundare. Atunci cand aceasta cantitate este depasita cu mult pot aparea stare de voma, dureri de cap, decolorarea dintilor si frisoane.

Imagine: 
Efectele benefice ale ierbii de grau