Termen cautat
Categorie

Lenjeria la gravide


Autor: cezara

Sarcina este un moment important in viata unei femei. Corpul femeii se modifica pe parcursul sarcinii. Datorita schimbarilor hormonale specifice sarcinii, sanii devin sensibili si cresc ca marime, in acelasi timp pe parcursul sarcinii burtica devine mai voluminoasa. Lenjeria trebuie sa se adapteza sarcinii, cu accent pe confort.


Datorita faptului ca femeia se simte mai atractiva ca niciodata ( tenul straluceste, parul este mai frumos ) si totodata observa marirea de volum a burticii si sanilor, femeia gravida este prinsa intre dorinta de a se imbraca cu o lenjerie sexy si nevoia esentiala de confort.


Producatorii au inteles si acum lenjeria pentru femeile gravide incerca imposibilul: echilibrul intre confort si seductie. Materiale au devenit mai usoare,mai lejere, in special pentru sutiene tinand cont de cresterea de volum a sanilor si sensibilitatea crescuta a acestora.


Caracteristica gravidelor este si castigarea in greutate. Sanii devin mai grei si daca nu sunt folosite sutiene speciale cu bretele care sa-i sustina in mod corect si eficient, acestia vor exercita o presiune asupra coloanei determinand dureri. De aici rezulta nevoia de a oferi acestora un real ajutor din prima luna! In general, pentru un mai mare confort, sutienul cu bretele este mai placut de utilizat,greutatea sanilor este mai bine distribuita pe umeri. Daca in primul trimestru de sarcina marimea sutienului nu variaza mult, aceasta creste in timpul celui de-al doilea trimestru. De asemenea, creste burtica determinand cresterea volumului cutiei toracice (de aceea sutienele pentru gravide au 5-6 la locuri de prindere). In general, este necesar ca o femeie gravida sa cumpere sutienele de o marime superioara cu cupe ajustabile. Pe timpul somnului se recomanda sutienele fara bretele.
Burtica devine mai proeminenta in timpul celui de-al treilea trimestru. Femeia trebuie sa isi adapteze lenjeria.

Pentru partea de jos a lenjeriei alegerea este mult mai usoara , principalul obiectiv fiind mai presus de toate sa fie confortabila. Puteti purta orice forma de lenjerie (bikini, chilotei, boxer, pantaloni scurti, slip) cu conditia ca aceasta sa fie confortabila . Elasticul prea stramt este interzis! Pentru igiena intima ( impotriva infectiilor fungice,care pot fi extrem de neplacute pentru femeie si periculoase pentru copil) este recomandat sa purtati lenjerie din bumbac, care poate fi spalata la temperaturi mai mari. In plus multe femei gravide opteaza pentru o curea de sprijin .Aceasta curea, care poate fi purtata pe sub haine, permite reducerea presiunii exercitate de sarcina asupra coloanei si astfel reduce durerile de spate. Centura de sarcina este adesea efectuata dintr-un material confortabil si moale.