Termen cautat
Categorie

Saptamana 12 de sarcina


Imagini

Saptamana 12 reprezinta sfarsitul trimestrului I de sarcina. In aceasta saptamana uterul gravidei va urca spre abdomen pe masura ce va creste. Acest lucru va duce la reducerea presiunii asupra vezicii urinar, reducandu-se astfel numarul mictiunilor. Acest lucru este posibil pana in trimestrul 3 al sarcinii cand uterul se va mari comprimand din nou vezica urinara.

Areolele mamare vor avea culoare inchisa si vor creste. Se va remarca la nivelul abdomenului pete de dimensiuni mici hiperpigmentate.

In cazul in care ati suferit de greturi sau ati suferit de „starea de rau de dimineata” veti constata ca aceste stari se vor ameliora.

Datorita modificarilor hormonale emotivitatea va fi inca prezenta, la fel si starea de indispozitie produsa de lucrurile minore.

Constipatia poate constitui o problema in timpul sarcinii si se datoreaza incetinirii miscarilor intestinului.

Volumul sangelui crescut si drept urmare, plamanii, rinichii si inima trebuie sa faca fata unui efort mai mare.

Daca varsaturile nu au constituit o problema a-ti putea lua in greutate 1.2 kg, adica aproximativ 10% din totalul cresterii in greutate de-a lungul sarcinii. Cresterea totala in greutate ideala pana la aceasta data este de 2 kilograme.

Bebelusul are un aspect din ce in ce mai aproape de cel uman, desi capul e inca mare raportat la trunchi si la membre care, cu toate ca sunt constituite in intregime, au dimensiuni reduse.

Bebelusul:

  • 56 mm
  • 15 grame
  • Hematopoieza medulara
  • Creier in forma definitiva
  • Urina prezenta in lichidul amniotic

Ar trebui ca neplacerile legate de perioada de inceput a sarcinii sa inceapa sa dispara.

Ecografia

Prin intermediul ecografiei la sfarsitul acestei saptamani se poate afla sexul copilului.