Termen cautat
Categorie

Sexul copilului, determinat de bataile inimii?


Imagini

Conform unui mit vechi se vehiculeaza ipoteza conform careia ar exista o legatura intre frecventa batailor cordului fetal si sexul fatului. Un puls mare, care depaseste 140 de batai pe minut ar releva sexul feminin al fatului, iar un puls mic, sub 140 de batai pe minut ar releva sexul masculin al fatului.

In anul 1980, un cercetator specialist in ecografie, a analizat 10.000 de nasteri cu scopul determinarii legaturii dintre bataile cordului fetal si sexul fatului. Dupa aflarea sexului ulterior nasterii, acesta a concluzionat ca nu exista legaturi intre bataile cardiace fetale si sexul copilului. Cu toate acestea, a fost descoperita o legatura intre varsta gestationala si bataile cordului fetal.

In anul 2006 a fost realizat un alt studiu in cadrul caruia s-a demonstrat in urma analizarii a mai mult de 500 de nasteri, ca nu exista nici o legatura intre bataile cordului fetal si sexul fatului.

Desi aceasta ipoteza a fost vehiculata din generatie in generatie si majoritatea femeilor insarcinate si familiile lor cred in aceasta ipoteze, nu s-au constatat diferente intre bataile cordului fetal in primul trimestru de sarcina, orice sex ar fi avut bebelusul.

Alte mituri fara baze stiintifice in legatura cu stabilirea sexului fatului:

 • In cazul in care gravida cantareste putin, copilul va fi baiat, insa daca cantareste mult, copilul va fi fata.
 • In cazul in care burta gravidei este tuguiata sau orientata in jos, copilul va fi baiat.
 • In cazul in care burta gravidei este rotunda si sus, copilul va fi fata.
 • Daca se trece verigheta printr-unul din firele de par ale sotului si se tine atarnata in dreptul ombilicului balansandu-se in fata - spate, copilul va fi baiat, iar daca se roteste va fi fata.
 • Daca se pune pe capul gravidei un praf de sare si aceasta duce mana la gura, copilul va fi fata, daca duce mana la nas, copilul va fi baiat.
 • Daca greturile matinale dureaza de fapt toata ziua, copilul va fi fata.
 • Daca linia subombilicala este foarte pigmentata si perfect dreapta, copilul va fi baiat, insa daca linia este ondulata si mai putin pigmentata, copilul va fi fata.
 • Daca pe parcursul sarcinii, forma spatelui gravidei nu se modifica si privind-o din spate cu greu se poate observa ca este gravida, atunci copilul va fi baiat, insa daca pe parcursul sarcinii, spatele gravidei devine mai lat, copilul va fi fata.
 • Daca gravida are pofta de dulce pe parcursul sarcinii, atunci copilul va fi fata, insa daca gravida are pofta de acru atunci copilul va fi baiat.
 • Se spune ca tabelele chinezesti pot detecta sexul fatului in functie de luna conceptiei si de varsta lunara a mamei.
 • In perioada sarcinii poate sa apara pe burta gravidei o linie numita linea negra, care se intinde din zona ombilicului pana in regiunea pubiana. In cazul in care linea negra incepe in regiunea pubiana si se opreste la nivelul ombilicului, copilul va fi baiat, insa daca nu este evidenta linea negra sau este mai scurta, atunci copilul va fi fata.
 • Se spune ca in cazul in care tatal copilului se ingrasa si el din simpatie pentru viitoarea mama, copilul va fi baiat, insa daca acesta nu se ingrasa, copilul va fi fata.