Titlu

Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil


Autor: Anda Sabau

Multe cupluri cred in mitul cum ca anumite pozitii sexuale sunt cheia spre conceperea unui copil, insa spre dezamagirea lor nu exista dovezi clare care sa ateste acest lucru. Intr-adevar exista anumite pozitii care favorizeaza ca spermatozoizii sa patrunda mai bine in uterul femeii, asadar urmatoarea lista cu pozitii sexuale va poate inspira sa faceti cea mai buna alegere:

Pozitia misionarului- aceasta pozitie sexuala permite barbatului sa stea deaspupa femeii, acesta detinand controlul total. Penetrarea este una destul de profunda si chiar daca aceasta pozitia este una clasica, actul sexual poate fi unul extrem de placut.

Pozitia lingurita- permite barbatului sa depoziteze sperma in uterul femeii fara ca lichidul respectiv sa se scurga pe margini. Femeia sta intr-o parte in pozitie culcata, iar barbatul o penetreaza din spate. Aceasta este si o pozitie foarte relaxanta pentru ambii parteneri.

Pozitia foarfeca: picioarele parteneri trebuie sa fie intre picioarele partenerului, unghiul de penetrare este unul foarte bun, iar orgasmul va fi garantat daca partenerii se lasa dusi de val.

Pozitia sexuala ”doggy style” permite retinerea spermei pentru o perioada indelungata in organele genitale ale femeii, iar penetrarea se face pe la spate. 

Sugestii utile de care trebuie sa tii cont:

Tine cont de ciclul menstrual si fii cu ochii pe perioada de ovulatie. Daca iti doresti cu ardoare sa ramai gravida, este indicat sa intretii relatii sexuale cu partenerul in perioada de ovulatie. Dimineata devreme este momentul propice pentru a face sex, deoarece sperma partenerului este si ea foarte fertila. Tine cont insa ca sexul nu este singurul factor pe care trebuie sa il ai in calcul atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata. Stilul de viata sanatos conteaza enorm. Asadar renunta la vicii precum tigarile sau alcool, daca vrei ca sansele de concepere a unui copil sa creasca exponential. Si nu in ultimul rand, mentine o stare pozitiva. Nu renunta la aceasta idee si nici la incercarile multiple chiar daca nu ti-a reusit din prima. Perseverenta este cheie si chiar daca procesul de concepere poate dura luni intregi, disperarea si stresul nu trebuie sa te copleaseasca.