Titlu

1, 2, 3 – gravida (3 luni de stimulare a fertilitatii)


Autor: cezara

V-ati decis sa faceti un copil ...dar trebuie sa avetio minima pregatire pentru a creste sansele si a stimula fertilitatea. Detoxificarea corpului dumneavoastra, imbunatatirea dietei dumneavoastra, verificarea ovulatiei ... Va prezentamun program pentru optimizarea sanselor de conceptiein mai putin de trei luni.

Prima luna: Program de dezintoxicare

Etape 1: Nu mai fumati
Tutunul este primul dusman al fertilitatii. Este esential sa renuntati la tigari, daca doriti sa aveti toate sansele de partea dumneavoastra. Nu ezitati sa consulti un medic, deoarece sprijinul acestuia este esential. Sa stiti ca in ceea ce priveste renuntarea la fumat, motivatia este esentiala si dumneavoastra aveti cea mai buna motivatie: copilul! In plus, medicul va va recomanda o serie de analize si va va prescrie suplimente alimentare (acid folic).

Pasul 2: Mancati mai bine
Pentru a stimula fertilitatea ,corpul dumneavoastra trebuie sa fie in cea mai buna forma si nu ii lipseasca nimic. Aceasta inseamna sa aveti un regim alimentar echilibrat si variat , bogat in vitamine si minerale. Feriti-va de regimuri alimentare care pot perturba ciclul hormonal: este interzis sa incepeti o cura inainte de conceptie. In plus, obiceiurile dumneavoastra alimentare sunt esentiale pentru viitorul copil din cele mai timpurii zile de sarcina.

Pasul 3: Beti apa
Trebuie sa beti cel putin 1,5 litri pe zi, este esential. Este interzis consumul de alcool, care, desigur, are un efect nociv asupra fertilitatii. Cafeaua poate fi consumata,dar in cantitate redusa.

Luna a doua: Program de eficacitate

Pasul 1: Faceti un consult ginecologic
Programati-va o intalnire cu medicul dumneavoastra ginecolog pentru un control inainte de a ramane gravida.Impartasiti-i dorinta de a ramane gravida, medicul va fi un aliat de valoare care va pot oferi sfaturi adecvate.

Pasul 2: Descoperiti data ovulatiei
Cheia fertilitatii este ovulatia. Este esential sa se stie data ovulatiei ,contactele sexuale vor loc in jurul acestei date. O metoda de determinare a ovulatiei este bazata pe modificarea temperaturii bazale (aceasta creste in timpul ovulatiei). Sunt disponibile in farmacii teste de ovulatie care va ajuta in stabirea datei ovulatiei.

Pasul 3: Tatal
Amintiti-va ca sunteti doi care faceti un copil! Tatal trebuie, de asemenea, sa isi stimuleze fertilitatea; va renunta la fumat si va mananca mai bine. Dar trebuie de asemenea sa evite sa poarte lenjerie intima prea groasa si prea stramta,deoarece testiculelor nu le place caldura( ceea ce va afecta productia de sperma). Deci nu ezitati sa-i ofereti cadou boxeri.

A treia luna: Love program

Pasul 1: Am invatat sa iubesc
Desigur, stiti cum se fac copiii. Dar, uneori, o serie de lucruri trebuie sa le stiti pentru a fi siguri aveti toate sansele de a ramane gravida: nu va ridicati imediat dup a ce ati facut dragoste,mai stati putin, nu faceti dus imediat, optati pentru pozitii mai putin acrobatice de exemplu, misionarul.

Pasul 2: Imi place viata condimentata
Nu trebuie ca a face dragoste sa devina o "munca casnica" pentru cuplu. Deci, pentru a va pregati aveti nevoie de un pic de condiment in relatia voastra( jocuri, lenjerie, fantezie)

Pasul 3: Asigurati-va un weekend romantic
Nimic mai bun pentru dumneavoastra decat a programa un weekend romantic.Odata ce ati stabilit data ovulatiei incepeti sa faceti rezervare la hoteluri mici si fermecatoare pentru un weekend romantic.