Titlu

Perioada optima pentru realizarea testului de sarcina


Autor: george

In prezent pe piata medicala exista doua tipuri de teste de sarcinasi anume cele bazate pe prelevarea unei mostre de sange, precum si cele pe baza de urina. Indiferent insa de metoda pe care aceste teste o adopta , ambele masoara cantitatea de hormonului de sarcina, sau gonadotropina corionica umana (HCG).

Testele de sarcina pe baza de urina

In general, testele de sarcina pe baza de urina sunt concepute pentru a fi la indemana tuturor, si prin urmare, acestea pot fi efectuate chiar la dumneavoastra acasa. Aceste teste au capacitatea de a depista prezenta hormonului de sarcina, gonadotropina corionica umana (hCG), din organism, insa numai in momentul in care acesta atinge un anumit nivel. De asemenea, perioada de timp optima pentru ca rezultatele acestor teste sa fie in conformitate cu realitatea difera in functie de gradul de sensibilitate al fiecarui test. In acest sens, cele mai multe eficiente teste de sarcina pe baza unei mostre de urina pot fi sigure la un interval de cateva zile din momentul consumarii actului sexual. Majoritatea testelor, insa necesita o perioada mai mare de timp (aproximativ 14 zile de la perioada ovulatiei). Mai mult decat atat, motivele pentru care testul de sarcina poate sa indice rezultate negative sunt:

  • nu sunteti insarcinata;

  • ovulatia a avut loc mai tarziu decat perioada calculata de dumneavoastra;

  • in cazul unui numar mic de femei, nivelul de hCG poate fi extrem de redus chiar daca aceasta este totusi insarcinata.

Testele pentru sarcina pe baza unei analize a sangelui

Testele de sarcina pe baza analizei sangelui, au capacitatea de a testa prezenta si nivelul hormonului de sarcina, gonadotropina corionica umana (hCG) in sange. Astfel, acestea sunt considerate mai eficiente decat testele efectuate acasa deoarece pot fi depistate cantitati mai mici de hCG si intr-un interval de timp mai scurt (de obicei la un interval de timp de 6-8 zile de la perioada ovulatiei). Singurul inconvenient al testelor de sarcina pe baza unei mostre de sange consta in faptul ca nu pot fi efectuate decat la recomandarea medicului specialist.

Bibliografie

http://www.babycentre.co.uk/preconception/activelytrying/howsoontestexpert/