Titlu

Adoptia, un moment de rascruce in viata de cuplu


Autor: george

Decizia adoptiei unui copil este intotdeauna un moment extrem de dificil in viata unui cuplusi asta cu atat mai mult cu cat aveti posibilitatea sa nu alegeti doar nou-nascuti. In plus, multe dintre cuplurile infertile insi doresc un copil pe care sa il vada crescand "din fasa" asemeni propriului bebelus. Ceea ce trebuie sa constientizam cu totii este faptul ca inainte de a decide este indicat sa punem in balanta avantajele si dezavantajele infierii unui bebelus in comparatie cu infierea unui copil mai mare.

Durata de adoptie mai mica

In prezent numarul copiilor orfani este mult mai mare decat cel al bebelusilorsi prin urmare timpul de adoptie va fi mult mai mic daca optati pentru un baietel sau pentru o fetita de cativa ani. Mai mult decat atat, cu siguranta sentimentul de implinire va fi extrem de intens stiind ca ati schimbat in bine viata unui copil orfan.

Posibilitatea de a descoperi cu usurinta nevoile copilului adoptat

Spre deosebire de adoptia unui nou-nascut, daca alegeti sa infiati un copil mai mare, posibilitatea de a-i descoperii nevoile, precum si caracterul sau aspiratiile sale poate sa vina mult mai devreme. Cu toate acestea, desi riscul surprizelor neplacute scade considerabil, sansa de a se crea o legatura adevarata este diminuata considerabil. In acest sens daca adoptati un nou-nascut dumneavoastra veti fi cel care il schimba, are grija de elsau poate chiar cel caruia o sa ii spuna "mama" sau "tata".

Cunoasterea isoricului familial, precum si a sanselor ca acest copil sa mosteneasca defectele parintilor

Cu cat copilul are o varsta mai mare, cu atat mai mari sunt sansele ca acesta sa isi arate adevaratul caracter (acest lucru nu trebuie sa va descurajeze, deoarece nu intotdeauna este vorba despre un lucru rau sau incorigibil). Mai mult decat atat, in majoritatea cazurilor de adoptii in care copilul este mai mare, acesta isi cunoaste parintii adevarati, ceea ce inseamna ca veti fi scutiti de momentul in care va trebui sa ii spuneti adevarul. Mai mult decat atat, in astfel de situatii copilul dumneavoastra nu va va cere sa adunati informatii despre adevarata sa familie. Cu toate acestea trebuie sa luati in considerare faptul ca adoptand copii mai mari este posibil sa nu aveti sansa de a invata din mers. De asemenea, in multe dintre aceste cazuri parintii nu au ocazia sa le poata insufla copiilor valorile familiale si morale in care ei insisi se incred. Mai mult decat atat acestia sunt pusi in situatia in care se vad nevoiti sa isi dezvetecopiii de obiceiurile deja dobandite.

Scapati de grijile si stresul impuse de un copil mic

Daca decideti sa adoptati un copil care are deja cativa ani, acest lucru va va scapa de grija scutecelor murdare, precum si de stresul impus de atentia sporita pe care un nou-nascut o impune. Cu toate acestea, cu cat varsta copilului infiat este mai mare, cu atat mai mult veti avea de recuperat in ceea ce priveste educatia si nevoile acestuia.

Bibliografie

http://adoption.about.com/cs/olderchildren/a/olderchild_addi.htm

Comentarii