Titlu

Lotiunea pe manute, daca bebe le baga in gurita?


Autor: cezara

Cine nu stie ca bebelusii isi baga manutele in gura? De aceea este bine sa folosesti o lotiune care contine oxid de zinc sau dioxid de titaniu, in loc de o lotiune obisnuita impotriva razelor ultraviolete. Oxidul de zinc si dioxidul de titaniu se mentin la suprafata sa si blocheaza soarele. Iti recomandam ca atunci cand te hotarasti sa cumperi o lotiune de soare pentru bebelusi sa cauti una dintre cele doua componente pe ambalajul produsului pentru a fi sigura de ceea ce contine.
Nici o lotiune de soare care contine aceste componente nu este toxica. Asadar, nu trebuie sa te ingrijorezi cu privire la faptul ca bebelusul tau va ingera mici cantitati de lotiune. Arsurile provocate de soare sunt mult mai periculoase decat ingerarea micilor cantitati de oxid de zinc.Lotiunile de soare care contin oxid de zinc sau dioxid de titaniu vor proteja pielea bebelusului tau mult mai rapid si eficient, chiar din momentul in care acestea sunt aplicate pe piele, fata de restul, care necesita 30 de minute pentru a fi absorbite.
Inainte de a folosi lotiunea de soare in cantitati mari pe pielea bebelusului tau, realizeaza mai intai un mic test de sensibilitate. Aplica la nivelul bratului un bob de lotiune. In cazul in care observi ca dupa cateva minute zona pe care ai aplicat lotiunea se inroseste sau prezinta mancarimi, apeleaza la alt produs impotriva razelor de soare. In niciun caz, nu abandona ideea de a-l proteja pe bebelus cu crema solara.
Pentru expuneri la soare de scurta durata, copilul trebuie uns cu o crema sau lotiune cu factor de protectie solara mai mare de 15, iar in cazul expunerilor indelungate, factorul de protectie al produsului de plaja trebuie sa fie mai mare de 30.De asemenea este important si spectru de UVA sau UVB.
Medicii recomanda sa nu se foloseasca lotiuni de soare pe pielea bebelusilor mai mici de 6 luni.Crema de protectie solara pentru bebelusi - FPS 30 NIVEA Baby protejeaza eficient pielea bebelusilor impotriva actiunii nocive a razelor soarelui, si mai ales a radiatiilor UV. Formula sa delicata care contine vitamina E si filtre 100% minerale formeaza o pelicula protectoare la nivelul epidermei, oferind astfel o protectie maxima impotriva arsurilor solare si a razelor UVA/UVB.

Comentarii