Titlu

Ingrijirea orala a bebelusului dumneavoastra


Autor: george

Venirea pe lume a unui copil implica multa responsabilitate si atentie, necesitand mentinerea unei grad de igiena foarte strict. In aceasta privinta medicii specialisti sustin ca trebuie sa constientizam faptul ca igiena orala nu implica numai ingrijirea dintilor, ci inainte chiar ca acestia asa apara, mentinerea curateniei gingiei este cel putin la fel de importanta. In acest fel, este recomandat sa folositi o bucatica de bumbac pe care sa o infasurati in jurul unui deget, cu ajutorul caruia sa curatati gingia copilului dumneavoastra de cel putin 2 ori pe zi.

In mod normal primii dinti ai bebelusului dumneavoastra incep sa iasa in jurul varstei de 6 luni, desi nu sunt neobisnuite cazurile in care primii dintisori au inceput sa apara la varsta de 1 an. Indiferent insa de varsta la care apar este foarte important ca acestia sa fie periati cu regularitate. In acest mod nu numai ca ii veti mentine sanatosi, dar pe masura ce copilul dumneavoastra creste, acesta va invata singur importanta igienei orale. Astfel, este bine sa alegeti pentru inceput periute de dinti special concepute si adaptate pentru nevoile celor mici, iar in cazul in care copilul are ezitari este bine sa achizitionati o periuta de dinti cu personajul de desen animat preferat de copilulul dumneavoastra sau chiar pasta de dinti cu o aroma tolerata de acesta.

Parerile medicilor pediatrii in ceea ce priveste varsta la care ar trebui sa fie efectuata prima vizita la stomatolog sunt impartite, unii sustinand ca aceasta ar trebui sa aiba loc la varsta de 1 an, iar altii dimpotriva la 3 ani, insa cu totii au cazut de acord in privinta regularitatii acestora. De asemenea, este foarte important sa va informati medicul pediatru daca pana la 16 luni copilului dumneavoastra nu i-au iesit inca dintisorii, pentru ca acesta sa va recomande la randul sau un medic stomatolog.

Bibliografie

http://www.shieldblessings.com/oralcare.html