Titlu

Alimente recomandate in perioada alaptarii


Autor: george

Medicii specialisti sustin ca nu exista o anumita alimentatie care sa stimuleze cantitatea de lapte produsa la nivelul glandelor mamare. Mai important decat alimentatia dumneavoastra trebuie sa fie felul in care nou-nascutul este hranit. In acest sens, un rol deosebit de important este detinut de pozitionarea sugarului in mod corespunzator la nivelul sanului.
In ceea ce priveste alimentatia, exista 2 factori majori care pot stimula productia de lapte matern. Primul este consumarea unei cantitati cat mai mari de lichide.Aceasta necesitate este motivata de faptul ca organismul mamei produce in medie pe zi intre 9-18 litri de lichid. De asemenea, setea reprezinta un indiciu al necesitatii organismului de a primi o cantitate mare de lichide. Ceea ce trebuie sa intelegeti este faptul ca aceste lichide nu stimuleaza producerea de lapte ci detin rolul de a rehidrata organismul mamei.

Consumul caloric al unei femei care alapteaza este de aproximativ 500 de calorii in fiecare zi. Astfel, femeile care urmeaza diete stricte in vederea pierderii kilogramelor in plus, se pot confrunta cu aparitia unei stari acute de oboseala, fapt ce va afecta si producerea sau calitatea laptelui matern.

Una dintre ideile preconcepute in ceea ce priveste perioada de alaptare face referire la capacitatea berii de a stimula producerea de lapte matern. Studiile de specialitate au relevat insa faptul ca sugarii nu consuma niciodata cu placere acest tip de lapte. In consecinta, acestia se vor hrani mai putin iar cantitatea de lapte produsa de organism va scadea simtitor. Exista situatii in care femeile care se confrunta cu un volum mare de stres de-a lungul zilei apeleaza la consumul de bere in vederea stimularii glandelor mamare. Specialistii recomanda descoperirea altor modalitati de relaxare, asa cum sunt somnulsau plimbarile in aer liber impreuna cu micutul dumneavoastra.

Cafeina stimuleaza intr-adevar producerea de lapte in organism, insa in acelasi timp actioneaza ca stimulent pentru copilul dumneavoastra. Mai mult decat atat, medicii specialisti avertizeaza in privinta faptului ca organismul sugarului necesita o perioada de timp mai mare pentru a elimina cafeina. In cazul persoanelor care manifesta un anumit tip de dependenta fata de aceasta bautura, medicii specialisti sustin ca este permis consumul unei cesti in fiecare zi, adevaratele probleme fiind resimtite in momentul in care nivelul de cafeina din organism creste considerabil (de cele mai multe ori acest lucru se intampla daca doza zilnica depaseste 5 cesti).

In concluzie, pentru ca micutul dumneavoastra sa poata extrage din laptele matern nutrientii si anticoprii necesari dezvoltarii in bune conditii, este recomandat ca in perioada alaptarii sa beti o cantitate de lichide, sa consumati alimente proaspete si sa va odihniti cat puteti de mult.

Bibliografie

http://parenting.ivillage.com/newborn/nbreastfeed/0,,456z,00.html

Comentarii

unde sunt alimentele recomandate ca nu inteleg... apa este o necesitate... berea este un aliment dar pentru barbati, faptul ca stimuleaza glandele mamare o stie toata lumea dar este posbil sa imbeti si sugarul. Iar cafeaua din punctul meu de vedere este un viciu. in concluzie , schimba titlul sau scrie despre altceva ca induci lumea in eroare.

unde sunt alimentele recomandate ca nu inteleg... apa este o necesitate... berea este un aliment dar pentru barbati, faptul ca stimuleaza glandele mamare o stie toata lumea dar este posbil sa imbeti si sugarul. Iar cafeaua din punctul meu de vedere este un viciu. in concluzie , schimba titlul sau scrie despre altceva ca induci lumea in eroare.