Termen cautat
Specialitate

Inhalosedarea


Autor: Stephanies
Specialitate
Imagini

Inhalosedarea a fost conceputa pentru a linisti. Este folosita mai ales in randul copiilor (in SUA 90% dintre medicii care lucreaza cu copii, folosesc inhalosedarea) si chiar a femeilor insarcinate (doar in trimestrul al doilea de sarcina), dar si pentru pacientii pe care frica ii tine departe de stomatolog.

Inhalosedarea reprezinta o sedare constienta, ce consta in inhalarea unui amestec de protoxid de azot si oxigen. Protoxidul de azot reprezinta cea mai sigura metoda folosita in tratamentul stomatologic. Aceasta metoda de sedare poate fi aplicata si pacientilor cu afectiuni cardiace (hipertensiune arteriala, angina sau chiar celor care au suferit un atac de cord) spre deosebire de anestezia generala unde aceste afectiuni reprezinta contraindicatii.

Practic, pacientului ii este redus nivelul de constienta, dar isi pastreaza capacitatea de a colabora cu medicul curant. Dupa terminarea tratamentului. pacientul este perfect constient, gazele sunt eliminate in totalitate din organism. Iar pentru ca nu este nevoie de o perioada pentru recuperare, isi poate conduce singur masina la plecarea din clinica.
Haideti sa vedeti cum medicul stomatolog poate deveni un prieten!